Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg szörnyű lenne a viselkedésem?
Párom egyik rokonának lesz az esküvője, ahova hivatalosak vagyunk a párom egész családjával. Viszont én nem igazán ismerem párom rokonát, az igazat megvallva talán eddig kétszer beszéltem vele pár szót, szóval nekem idegen, és a párom sem tartja vele a kapcsolatot évek óta, bár közelebbi rokona.
A gond ott kezdődik, hogy a párom szülei közel 40 km-re laknak az esküvő helyszínétől, részben ezért a házasulandók ki akarnak bérelni nekünk egy szobát, hogy maradjunk ott másnapig. Én viszont nem szeretnék emiatt idegen helyen aludni, mivel tőlünk csak 15km az esküvő helyszíne, elvállaltam, hogy hazavezetek, kértem a páromat, hogy ne maradjunk ott, de ő ki sem hagyja szólni. Ezenkívül nem hiszem, hogy délután 3-tól tovább bírnám éjszaka, mint 2-3, de a párom erre is kiakadt, mikor mondtam, hogy én nem akarok reggelig maradni, főleg hogy még azt sem tudom, hogy dolgozom (vendéglátás, most kezdtem, szóval szabim sincs). Szerinte bunkó vagyok és inkább el se menjek, ha nem maradok hajnalig és nem alszok ott. Az is gondja, hogy ha vezetek, akkor hogy fogok alkoholt inni, de engem ez sem érdekel, nem vagyok alkoholizálós típus, lehet amúgy sem innék. A sokadik gondja meg az, hogy mondtam neki, hogy ne várja, hogy én mulatósra fogok hujjongatva ugrálni, nem szeretem sem a mulatós zenét, sem az ilyen hagyományos lagzikat, elmegyek, mert nem akarok rosszban lenni emiatt senkivel, de én ezt csak egy "pofavizitnek" érzem, amit a párom kedvéért csinálok végig. De nem fogok olyanokat csinálni, amit nem akarok, pl. nem fogok menyasszonyi csokorért sem beállni a sorba, hogy elkapjam, meg ilyenek. Odamegyek valami illő ruhában, sok boldogságot kívánok, elmegyek a vacsorára, ott beszélgetek, de semmi több, és amikor úgy érzem, fáradt vagyok, hazajövök. Szerintetek tényleg szörnyű vagyok és inkább el se menjek?
Menjen el nélküled.
Vagy menjetek el együtt, őt meg hagyd ott éjszakára.
Nem vagy szörnyű, nincs kedved, ő meg rondán beszél veled, láthatóan nagyon be van pörögve a bulira és nem tetszik, hogy téged nem izgat ez az esemény.
Bocs, hogy ezt mondom, de vihart kavarsz egy kanál vízben. Ha egy ilyen kis apróságon ekkora palávert tudsz csapni, akkor mi lesz veled, ha tényleg komoly problémával szembesültök?
Ha ilyen kis semmiséget sem vagytok képesek megbeszélni, akkor a kapcsolat alapjaival van nagy baj.
Hát így elolvasva a párod elég nagy taplónak tűnik, mondjuk az sem mindegy, hogy te ezeket milyen hangnemben adtad elő. Ezeket a dolgokat az emberek legtöbbje hajlamos félreérteni és azt hinni, hogy degradálóan beszélsz a rokonairól.
Ha neki fontos a családja és a hagyományai, akkor megértem, ha érzékenyen érinti az, hogy nem akarsz a lagzi végéig maradni, illetve "mulatósra hujjongatva ugrálni", ezeket könnyű félreérteni.
Ne haragudj, de azt kell mondanom, hogy NEM vagy szörnyű, de inkább akkor ne menj el. Te is jobban ki tudod magad pihenni a munkához, a párodat meg valószínűleg úgyis csak idegesítené és hergelné, ha nem veszel részt látványosan mindenben.
Mondjuk gondolom, hogy a párod csak dühből mondta, hogy akkor inkább ne menj - amint azt mondanád, hogy nem mész, megint elkezdene veszekedni.
Szerintem, megbántanád ha nem mennél el, de neki is kellene engedni.. Az lenne a legjobb ha hazajönnétek a végén. De hogyha nagyon látod hogy ez neki a családja miatt fontos, mert mondjuk anno otthon ezt nevelték bele, akkor engedj és aludj ott.. Viszont ha meg dolgoznod kell, azt meg meg kell értenie főleg hogy újfelvételesként gondolom próbaidőn is vagy...
Nyugalom :)
Annyira nem szoros a kötelék a másik családdal, tavaly párom diplomaosztójára sem jöttek el, holott párom számított volna rájuk. Illetve évek óta csak évi 1-2x beszél velük. Inkább úgy érzem, hogy a párom szülei erőltetik jobban a dolgot, és velük nem akar ezen veszekedni.
Nem tudom, mi kivetnivaló lenne abban, hogy odamegyek, kicsípem magam,ahogy illik, mindenkivel kedves leszek, végigülöm a templomi szertartást, majd elmegyünk a lagzira 7-8 felé, ott elleszünk éjjel 2-3-ig (az is 6-7 óra egy helyen, a hangos zenében, zsibongó emberek között), majd hazajövünk.
Most komolyan! Ha valaki nem azt írja, hogy persze, te vagy a remek nő, a másik meg a hülye, akkor lepontozod? Hát, kislány, veled sem élnék egy fedél alatt. Elég primitív a viselkedésed. Semmi mást nem akarsz itt, csak önigazolást.
Tedd, amit akarsz. Aztán keress gyorsan egy másik pasit, akihez odaköltözhetsz.
Szerintem magával a ténnyel nincs baj, hogy téged ez nem vonz. Én sem szeretem a hagyományos lagzikat, az ottalvást még kevésbé, a mulatóstól meg sírni tudnék kínomban, nem hogy még táncoljak is rá.
Ami nekem ellenszenves, és a férjednek is szerintem, az a hozzáállásod. Ha a férjed családjából házasodik valaki, aki távolabbi rokon, de titeket is meghívtak, akkor feltételezem az anyós, sógor-sógornő, a férjed unokatestvérei, nagybátyjai-nagynénjei, stb. is jelen lesznek, tehát elég sok ember, akit gyakorlatilag hosszabb távon és közelebbről is ismersz. Ehhez képest te élből elveted az egészet és csak a rosszat látod benne... na ez az, ami zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!