Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg bántó volt?
Elfogadott,hogy az násznép egy része csak a szertartáson vesz részt.
Hangsúlyozom,ez az én magánvéleményem,és szeirntem ezen az oldalon kb egyedül vagyok vele,rengeteg esküvőn voltam ,kicsi-nagy,és sosem hallottam még erről,felénk nem szokás.
Tehát ÉN csakis én,bunkóságnak tartom. Egy esküvő számomra = lakodalom+ lagzi. Akit érdemesnek találok,szeretek és közel áll hizzám,meghivom az esküvőmre,meg is hívtam.
Akivel nem állok olyan kapcsolatban,azt nem hívtam meg. Ez a "meg is hívlak ünnepeltetni magam,de a kaját/piát már sajnálom tőled" hozzáállás számomra nem elfogadható.
Ha pedig nincs pénzed mindenkit megvendégelni,nem kell nagy dínom dánomot tartani.
Szerintem is két verzió közükl kell választani:
vagy meghívni valakit mindenre, vagy egyáltalán ne!
Valóban fura lenne, ha valaki csak a polgárira hívna meg. Felmerülne bennem a kérdés, hogy vigyek-e ajándékot vagy ne? Egyáltalán elmenjek-e?
Szóval fura.
Mi akit gondoltunk meghivtunk az esküvönkre.Aki szeretett volna az pedig eljött a polgárira és a templomira.
Mivel nem vendégeltük meg akik a templomira vagy polgárira jöttek igy azokat nem hivtuk meg,mert az úgy már elég furcsa nekem.Igy jöttek a volt osztálytársaim,pár barát,régi szomszédok.Eljöttek gratulálni kaptam egy szál virágot.(sütit,üditőt kaptak akik a templomnál voltak,ez igy szokás nálunk)
Voltam én is igy esküvön,ott meghivtak minket(egy egész osztályt)csak a polgárira,volt pár mini szendvics meg üditő.Mondjuk az más mert ott szolt a tanár hogy ekkor lesz az esküvöm,szivesen látlak benneteket.Tudtuk hogy a lagzira nem vagyunk hivatalosak.
Nehezen tudom elképzelni hogy valakinek átadom a meghivót és azt mondom bocsi de csak a polgárira jöhetsz,azt azt követő kajálásra nem.
Mi kb. 60 embert hívtunk a szertartás utáni ebédre (lagzink nem volt), és ezen kívül kb. 40 embert (ilyen anyós munkatársai a kórházból, manikűrösöm, olyan távoli rokonok, akikkel nem tartjuk a kapcsolatot stb) csak a szertartásra, többségük eljött :) Egyedül, akik megsértődtek, az a nagymamám testvére és családja, ugyanis 5 éves korom óta nem láttam őket (és az akkori emlékeim is elég rosszak róluk), egy ideig nem is tartották a mamámmal sem a kapcsolatot, így csak illendőségből kaptak egy meghívót a szertartásra. Jól megsértődtek és nem jöttek el, de nem is érdekel... Egyébként nekünk volt a szertartás előtt egy kis vendégfogadás, üdítőkkel, sütikkel és szendvicsekkel, így azok sem távoztak éhesen, akik nem voltak hivatalosak az ebédre :)
Szóval nyugodj meg, nem volt bántó, viszont ha van rá keret, szerintem érdemes nektek is kis sütit/üdítőt kitenni, így azok sem maradnak éhesen, akik nem mennek a vacsorára.
6os vagyok.
Most ezen ne stresszel,ha felétek ez megszokott akkor nincs semmi gond,akkor akiket igy hivtok meg azok nem fognak berágni ezen.
Ahány hely annyi szokás,mifelénk ilyen nincs de az nem jelenti azt hogy másutt ez teljesen természetes dolog.Gondolom a meghivón,vagy amikor elmentek meghivni a vendéget akkor közlitek hogy mi a helyzet,igy nem is lessz ebből probléma,mert a vendég előre tudja mire van meghivva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!