Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántó ha a pár (esetleg a...

Bántó ha a pár (esetleg a feleség) az exférj vezetéknevét viseli?

Figyelt kérdés

Tehát arról van szó, hogy pl. leánykorinév Kiss Mária, 19 évesen férhez megy, lesz Nagy Mária.10 év házasság után elválik. Az apa alkoholista, utálja, a nevét is. Mindig úgy emlegették pl. ha sárba fetrengett részegen disznók között (nem vicc sajnos) hogy a h.lye/idi.ta/stb "Kiss". Szóval sok a rossz emlék. Az új nevén ismeri mindenki. A vol férjben sincs rossz érzés emiatt.

Férfiként bántana titeket, hogy a párotok a volt férje nevét viseli?

2014. márc. 3. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
57%
Ha a feleségem lenne, igen, bar ez kizárt, mivel uj hazassagkotesnel az ex házastársi nevet le kell venni, azon kívül bármi választható.
2014. márc. 3. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon is az. Én egy párt ismerek ahol még a gyerek apa anya nevét is megkapta tehát a volt férj nevét hát mit ne mondja, hülye az a férfi aki ebbe belemegy.
2014. márc. 3. 12:01
 3/5 anonim ***** válasza:
#1-es: egész pontosan a "-né" formátumot kell letenni. A többi verzióra nem vonatkozik a szabály.
2014. márc. 3. 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Én soha nem tartanám meg az exférjem nevét. Ha nem lennék kibékülve a sajátommal, inkább felvennék valami más vezetéknevet, de nem maradnék az exférjén... főleg, ha új párkapcsolatot helyezek kilátásba. Ez nagyon bántana a másik oldalról is, hiszen a múlt az múlt, le kell zárni. Ez olyan, mintha a gyűrűt is az ujján hordaná valaki válás után.
2014. márc. 3. 13:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Párom 4 éve van külön az exétől, 1 éve papíron is elváltak, közösségi oldalon még mindig a párom vezetéknevével van fent, közös esküvői, családi képek stb...pedig a lányát is évek óta én nevelem és a tájára se nézett, azóta közös babát is várunk párommal. Engem nem zavar igazából teszek rá, mert közös ismerősünk nincs a nővel és ha szólnék neki ezért akkor csak magam hoznám kellemetlen szituba hogy ilyen dolgokon kattogok.
2014. márc. 3. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!