Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek erről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Kinéztünk egy éttermet az esküvőre, amit már le is foglalóztunk és hétvégéig még minden jól alakult, viszont leugrottunk átbeszélni velük a részletes étel-itallapot.

Az ételekkel minden rendben volt, gyorsan össze is állítottuk a menük, viszont az itallapnál problémák léptek fel. Először is 5200 ft a korlátlan ital fogyasztás. Ami tartalmazza a BB pezsgőt, sört, BB bort és 8 féle rövid italt. Csak az 5 év alattiaknak ingyenes a fogyasztás és 14 év felett már ugyanúgy az 5200 ft-ot kell kifizetni. Szóval csak BB pezsgőt lehet kérni, de ha szeretnénk lehet Törley is, csak akkor már 5400 ft/fő az ital fogyasztásunk. A korlátlan ital fogyasztás úgy van, amin ledöbbentünk, hogy csak Balatonboglári borokat lehet kérni, amit ugye tudjuk, hogy üvege 400ft, tehát kb a középkategóriában is a legolcsóbb bor. Az itallapon az üdítők dl-je 100 ft és akárhogy is nézzük egy gyerek nem hinném, hogy 1 l-t is meg fog inni, de ha igen az is csak 1000 ft, szóval Ők ebből 5x-ös hasznot csinálnak majd. A másik meg az, hogy a család nagy része boros és szerintem egy üveg bornál senki nem inna meg többet, ami meg 400 ft. Kérdeztük Őket, hogy ebben nem lehetnének-e rugalmasabbak, de hát nem. Az étlapon a Törley és a BB pezsgő között 150 ft a különbség, míg nekünk 200 ft-tal akarta felemelni az üzletvezető. Az igazság az, hogy azért van ez a káosz, mert mi az előző üzletvezetővel beszéltünk először és Ő mindent teljesen máshogy adott elő és ezért most már semmi sem úgy van.

Ráadásul a mostani üzletvezető volt még felháborodva, hogy kb nekünk miért nem jók az olcsó BB borok és ha nekünk ez nem felel meg akkor visszaadja a foglalót, persze mindezt elég bunkó stílusban adta elő, ami szerintem nem egy üzletvezetőhöz való viselkedés.

Mi semmi rosszat nem mondtunk neki, csak kértünk valami rugalmasságot meg elmondtam neki, hogy sajnos az előző üzletvezető rosszul tájékoztatott.

De az is gáz, hogy egy fajta bor van, semmi választási lehetőség. A párom családja ezeket a borokat szereti, viszont az én családom meg nem.

Elég pofátlanok, mert egy főre étel+ital 11.000 ft és ráadásul a panzió összes szobáját kivesszük.

Mi a véleményetek erről?

Nálatok hogy volt az ital? Mennyire jött ki?

Jah még annyi, hogy bevinni meg nem engedik az italt.

+ 2 választási lehetőség volt, vagy ez a korlátlan fogyasztás vagy terembérleti díjat kérnek (ami 150.000 ft) és akkor lehet fogyasztás alapján számolni. Csak a fogyasztás alapján számolt összegtől meg félünk, hogy akkor is kb ugyanúgy átvághatnak.

2014. jún. 10. 15:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%
De azt nem érted kerdezo, hogy nem egy deci pezsgőt számol, hanem korlátlan fogyasztást. Ha teszem azt 100 vendegbol 98 egész éjjel Torleyt vedel, azt is fedeznie kell a ki kalkulált korlátlan fogyasztásra vonatkozó árnak. Ha nem tetszik, akkor vagy masik helyet keresel, vagy a tényleges fogyasztást fizeted. Ennyi.
2014. jún. 10. 15:40
 12/17 anonim ***** válasza:

Nekik is kell rajta haszon.

Ennyiből megrendelhetitek ti nagykerből az italokat és kész. Még egy budapesti kisboltban is 1000 ft a törley,tescoban 800 ft.

2014. jún. 10. 16:07
 13/17 anonim ***** válasza:
Írja, hogy italt bevinni nem lehet
2014. jún. 10. 16:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Az éttermek az italra teszik a legnagyobb hasznot, mert az amit a pár a legkevésbé tud megfogni. Az ételnél, ha gyakorló háziasszony vagy, akkor tudod, hogy mennyi az alapanyag ár, tudod, kb mennyit eszik meg egy fő, arra rámegy a haszon, na de az italnál... Senki nem tudja, hogy egy vendég mennyit fogyaszt, így tudnak nagyobb árat mondani.

Pluszban ugye olyan árat kell mondania a vendéglátósnak az étel+italra, hogy abból ki legyen fizetve az alapanyag+konyha rezsije+konyhai dolgozók+pincérek+terem rezsije+étterem haszna, stb.

A 11 000 ft étel+ital nem pofátlan sajnos. Mi megyeszékhelyen kérdezősködtünk, mikor helyszínt kerestünk és a legtöbb helyen 12 000 ft alatt nem nagyon találtunk, és ez sima hagyományos rántott husi, meg noname italok. Végül találtunk egy helyet ,ahol 10 000 ft/fő a korlátlan ital és étel fogyasztás, de itt is "Szekszárdi minőségi palackozott borok" lesznek.

2014. jún. 10. 16:31
 15/17 anonim ***** válasza:

nem annyi nem úgy, nem figyelnek

nem tartják a megbeszélt időpontokat...(nincsenek kész, vagy csak szimplán akkor akarnak tálalni, amikor készen vannak, és nem ahhoz igazodnak ezzel, amit megbeszélek)

étel:

nem akkorák az adagok, mint elmonjdák..

(klasszikus éjféli menünél: töltöttkáposzta diónyi 1 gombóc, nem akkora amit elvárnál, vagy ha tudnád, akkor többet rendelnél)

ha nem tányérszervíz, akkor benyúlják az ételt, ez legtöbbször akkor gond amikor visszatálalás lenne ( a tálakról visszatálalják az érintetlen dolgokat, büféasztalszerűen)

ez csak néhány említhető dolog.. a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen

2014. jún. 10. 16:38
 16/17 anonim ***** válasza:

Én mondjuk onnantól kezdve, hogy az üzletvezető bunkón beszélne velem, abban a pillanatban mondtam volna vissza a foglalást.

Mi a dekoratőrrel jártunk így, lekezelő, bunkó volt, alig akart válaszolni a kérdésekre, napokig váratott egy-egy levélváltással és egyáltalán nem voltak ötletei, nem volt készséges. Na ott felszívtam magam és kerestem másik dekoratőrt (kb fele annyiért mint az étterem helyi dekoratőre). És másik DJ-t is, mert ő is bunkó volt. Érdekes módon az új dekoratőr és DJ már tudott normális lenni és mindenben meg tudtunk egyezni könnyedén.

Szóval ne hagyd magad, ők vannak érted és nehogy már Te kérj elnézést, mert a pénzedet ott szeretnél elkölteni!

A kérdésedre reagálva, nem tudom milyen étterem ez, de nekünk egy budapesti állóhajón volt az esküvő, de az étel+ital (üdítő + sör, bor, pezsgő) 8-9e ft körül volt. A röviditalokat mi vihettük be (kb 40e ft volt) de több mint a fele megmaradt. Még a felbontott üveg italokat is visszaadták, nem is beszélve a maradékokról. Szóval mindenben maximálisan korrektek voltak, tényleg csak pislogtunk mennyire korrektek. Ilyen az, mikor egy étterem ad a hírnevére és nem lehúzni akar. (és az 1 éves esküvői évfordulónkra kaptunk egy vacsorát ajándékba tőlük)

Én ezek alapján amit leírtál, gondolkodás nélkül otthagynám őket. Olyan nincs, hogy nem rugalmasak, mindenre van megoldás csak akarni kell.

Ha már itt így állnak hozzá, mi lesz ha a szalvétahajtogatásról vagy a székmasnikról akarsz velük egyezkedni.

Az egész esküvőszervezés körül mindenki annyira túlmisztifikálja a dolgot és össze-vissza menyabanyáznak, pedig szerintem ez inkább korrekt és udvarias viselkedés kérdése, aminek alapnak kellene lennie.

2014. jún. 11. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:

15 vagyok

egyébkén nálunk is a zenésszel lett majdnem gond...

Mindenki ajánlott egy zenészt.. hogy jó...olcsó.. és már buliztak rá (szilveszterkor, falunapon)..

írtunk neki

erre oltári bunkón válaszolt, megengedett magának a levelében trágár szavakat is..

nem választottuk, annak ellenére, hogy a 100 főből 10-en ajánlották(!)

nekem ne legyen valaki flegma, lekezelő és vulgáris egy szolgáltató, ha árajánlatot kérek tőle

2 hónappal az esküvőnk előtt volt a távolabbi rokonságban is, ő volt a zenész.. berúgott, egy narancssárga pikében volt.. kérésre nem adott elő semmit, és a menyasszony öccsével összeveszett, és közölte, addig nem játszik, amíg az a "vendég" nem távozik, tehát botrányt kavart (az öcsit sem kell félteni, de nem volt azért annyira problémás a viselkedése)

nembántuk meg, hogy nem ő volt

2014. jún. 11. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!