Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomi esküvőt szeretnék...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomi esküvőt szeretnék majd, de viszont nem vagyok megkeresztelve. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
2014. máj. 31. 22:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
56%
A hivatalos verzió szerint, a full ateistáknak azt hiszem, hogy fél év kell, de a többség ettől eltér. A baj az, hogy ha valaki nem vesz részt a jegyesoktatáson, ami nemcsak bibliaoktatásból áll, hanem pl. konfliktuskezelés is van benne, akkor kevésbé fog szilárd alapokon nyugodni a házassága.
2014. jún. 1. 00:13
 12/25 anonim ***** válasza:
51%

Huhh, de könnyű leateistázni, meg szidni a kérdezőt. Írta, hogy még messze van. Lehet azért, mert gyerek még?

És ha netalántán gyerek, nem tetszhet neki a katolikus vallás annak ellenére, hogy a szülei úgy döntöttek nem keresztelik meg???? Nem dönthet úgy, hogy ő szeretne majd megkeresztelkedni akkor, amikor a szüleinek már nincs beleszólása?

Nem mindenki akar azért templomi esküvőt, mert hűűű de csilivili.

Kérdező, a legkönnyebb út az, ha megkeresztelkedsz. De ezt csak akkor tedd,,ha tényleg nem csak azért akarsz templomi esküvőt, mert divat!

2014. jún. 1. 01:35
 13/25 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem érdemes elgondolkodni azon -akikben esetleg hívőként akár ez visszatetszést kelt és az "akkor miért akarsz templomi esküvőt?" meg a "mit akarsz te a templomban parádázni, ha ateista vagy?" jellegű kérdéseket nekiszegezik adott esetben a hasonló kérdéseket feltevőknek- hogy egy templomi esküvő, Urambocsá' misével együtt, ahol könnyen elképzelhető hogy több olyan ember is van (beleértve akár a házasulandókat és a meghívott vendégeket is), akik bizonyos értelemben akár önhibájukon kívül is, de nem, vagy kevéssé hallottak azidáig Jézusról, Bibliai tanításokról, fordultak egyáltalán meg olyasféle szakrális környezetben és alkalmon, amilyen egy temlom és adott esetben egy esküvő is lehet(!), s mint ilyen, a dolog egyfajta evangelizációként is működhet jó esetben, illetve annak is felfogható, ahogyan sok lelkipásztor, aki ilyen házasulandókat esket -azt gondolom a helyesen értelmezett keresztényi szellemben- teszi, miközben nem gondolom magam sem hogy egyébként helyes dolog volna a templomra díszletként tekinteni csupán, ami majd jól fog mutatni háttér gyanánt az esküvői fotókon. Mégis ha ez az ára annak, hogy esetlegesen egy emberben is -mondjuk úgy- megmozdul valami, akkor azt gondolom már megérte, hiszen mi más jobb célt szolgálhatna a templom, minthogy ott valamiképpen az ember találkozhasson Istennel eképpen is... Zárójel bezárva.
2014. jún. 1. 08:10
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
A 3. válaszoló leírta: csak az egyik félnek elég, ha meg van keresztelve, mert akkor az ő jogán házasodhat a nem megkeresztelt fél. Egyébként lehet megkeresztelkedni is előtte, ha amúgy is szeretett volna az illető.
2014. jún. 1. 08:12
 15/25 anonim ***** válasza:
24%
A kérdésre válaszolva, mint ahogy azt hiszem már más is leírta, beszélnetek kell az illetékes pappal és majd az ún. jegyesoktatáson részt venni. Ha csak egyikőtök nincs megkeresztelve, az tudtommal nem akadály. Szerintem egyébként, ha egyik fél sem volna megkeresztelve, hovatovább ha mindegyik ateista volna is (beleértve a vendégeiket is, akik a szertartáson megjelennek), akkor is helyes volna összeadni őket egyházilag, templomi esküvő keretében is, a már említettek figyelembevételével és főleg annak fényében hogy Jézus mit mondott a saját jövetelének okaként az "igazak" és a "bűnösök" tekintetében (hogy csak egyet említsek).
2014. jún. 1. 08:28
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

# 13/15

Szerintem meg elég szégyen,aki esküvőjén akar először templomba menni. Hogy kérheti Isten áldását az esküvőre ha nem hiszek benne? Mindenki maradjon a saját gyakorolt vallásánál esküvőn is.

2014. jún. 1. 08:47
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

Aért mert enm vagyok megkeresztelve, még nem feltetlenül vagyok ateista.

(Tesóm hisz Istenben, szeretett volna megkeresztelkedni, de egy rakat pénzt akart róla a pap legombolni, ezek után úgy gondolta, Isten nem várja el, hogy diákként(50e ft-ot 10 éve) fizessen)

Nem mindegy miért szetnél templomi esküvőt.

Nekünk nem volt, de lesz, csak azért mert a gyerekeinket szeretnénk megkeresztelni, és vallásra nevelni, vagyis templomba járatni stb.

Annak ellenére, hogy én nem teszem, én nem vagyok vallasos, de a frjem igenam neki fontos.

Úgy érzem ebben az esetben nálunk nem álszentség atemplomi esküvő

( egyébként nem lesz ott senki, tehát azünni lagzival egybekötött házasságunk a polgári volt)

A legegyszerűbb ha megkeresztelkedsz, jegyoktatáson úgyis mindent elmondanak, és a lehetőség is meglesz utána.

2014. jún. 1. 09:35
 18/25 anonim ***** válasza:
15%
Kedves #16-os válaszoló, ha megengeded kérdeznék tőled valamint, mint olyan valakitől, aki nyilván nem először jár templomban, bár nem tudom, illetve kicsit kételkedek hogy vajon egy templomról beszélünk-e, de azt tudom hogy a kérdező katolikus szertartású esküvőre vonatkoztatva tette fel a kérdését. Ennek fényében -gondolom önmagadat keresztényként definiálóként hozzászólva a kérdéshez (az általad megfogalmazott vélemény alapján)- te hogyan tudod, Jézus mit mondott, hogy menyjetek és mondjátok el az örömhírt, hírdessétek az evangéliumot mindenkinek, vagy belterjesen pusmogjatok csak egymás közt, mint "kiválasztottak", hálát adva Istennek, hogy ti nem vagytok olyanok, mint azok a gaz bűnös pogányo...? Egy megtérő bűnös, vagy sok igaz miatt lesz-e nagyobb öröm a mennyek országában? Mit mondott? Kinek van szüksége orvosra, a betegeknek, vagy az egészségeseknek? Komolyan keresztényinek gondolod azt a magatartást, hogy bezárnád a templom kapuját a (még) nem keresztények előtt? Mert akkor inkább kívülről zárdd be szerintem legalább!
2014. jún. 1. 10:21
 19/25 anonim ***** válasza:
15%
A lepontozónak meg üzenem hogy marhára nem tud meghatni a dolog, s így ezt nem is a sértettség, vagy ilyesmi mondatja velem, hanem csak azért mondom hogy te is tisztában legyél vele. Tudod én abban remélek, hogy "odafönt" mást jelent a "zöld kéz" mint neked... :D
2014. jún. 1. 10:30
 20/25 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a barátom akar mindenáron templomban esküdni, ő görög katolikus. Én meg sem vagyok keresztelve, és nem sok kedvem van hozzá, de csak így menne bele az én álomesküvőmbe. Mellesleg nem gyakorolja a vallását, templomba max akkor megy, ha bérmál valamelyik unokatestvére, meg karácsonykor, szóval nem értem miért ragaszkodik hozzá ennyire.
2014. jún. 1. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!