Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő, ha csak a pár egyik tagja van megkeresztelve?
Volt valaki ilyen helyzetben?
Megkeresztelkedett a másik fél, vagy e nélkül is megoldható volt?
nálunk a kislány nem volt sem keresztelve, sem elsőáldozó.
Felnőtt fejjel végigcsinálta, utána jártak a házasság előtti "előkészitőre" vagy minek hivták? utána esküdtek.
-katolikus-
Sosem értettem, minek egy vallás alapjait meggyalázni azzal, hogy valós hit nélkül kérjük a szertartást, mert az jár nekünk?
Hozzáteszem, én meg vagyok keresztelve, de nem tartom a vallást, nem is esküszünk templomban. Ha egyszer nem tartom magam hívőnek, nem járok templomba, minek a templomi esküvő? Mert az olyan szép? Én tiszteletben tartom annyira a vallást, hogy nem fogom igénybe venni a szertartását csak azért, mert úgy teljes az elképzelésem.
Ha nála
6-7 gondolom egy személy. Lehet, hogy az egyik fél nem vallásos, de ha a másik az, és szeretne templomban házasodni, akkor szerintem érthető a dolog.
Elég, ha az egyik fél, mert ő jogosult a szentségre, nem tagadhatják meg tőle.
Mi is hasonló cipőben járunk, a párom meg van keresztelve, meg azt hiszem bérmált is, de nem jár templomba, nem gyakorolja a vallását, viszont ő szeretne majd templomi esküvőt. Én nem vagyok megkeresztelve és nem is akarom végig csinálni.
Amúgy meg papfüggő, hogy engedik-e vagy sem. Reformátusok nem csinálnak belőle problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!