Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt sértődés nálatok, ahol csak kéttanús esküvő volt?
Párommal ragaszkodunk az elképzelésünkhöz, miszerint csak két tanú és mi.
Úgy gondolom, mindkét szülőpár húzza majd a száját, az enyémekkel kevésbé törődöm, mert nem vagyunk jóban, tudom, hogy minden utolsó sz**házinak el fognak mondani.
A párom szülei sem fogják szerintem jól fogadni, de ők azért normálisabbak. Biztos azt akarnák, hogy legalább olyan legyen, hogy ifjú pár + szülők és valami vacsora egy étteremben, vagy hasonló.
Viszont mi erre költeni nem szeretnénk, az meg 100%, hogy helyettünk senki nem fogja kifizetni. (Nem is engednénk.) De nem is anyagi megfontolásból csupán, egyszerűen nem szeretjük az ilyen éttermes kajálásokat.
Nálunk sem volt sem ebéd, sem vacsora, se más felhajtás. Elmentünk, összeadtak, aztán otthon koccintottunk és kész. Meg anyóssal főztünk húslevest, de az aztán tényleg nem költség vagy fáradtság :)
Eredetileg kéttanúsat terveztünk, de végül is örülök, hogy a szülők, és részemről a testvérem meg a legjobb barátnőm ott voltak. Így is kevesen voltunk, meghitt volt, nem került semmibe, de a szeretteink velünk lehettek, ami nekik is, és nekünk is sokat jelentett. Persze ha rossz kapcsolat miatt terveztünk volna kéttanúsat, nincs az az érv, ami eltántorít az elképzelésünk mellől, de nem erről volt szó szerencsére.
Oh..hát persze hogy volt!!
Egy sima, 2 tanús, önkormányzati időpontos esküvőnk volt.
Az eredménye az lett, hogy apámmal nem beszéltem közel 1 évig, mert közölte hogy nem vagyok többé a lánya, mivel ilyet tettem! :D (anyukám sajnos már nem él)
Vissza vett az arcából, és most már újra beszélünk..már csak az unokák miatt is.
én azt nem értem, hogy miért kell elvenni ezt a boldogságot a szülőktől, nagyszülőktől, hogy láthassák a gyereküket/unokájukat megházasodni. Most nem feltétlenül a kérdezőre gondolok, egyik válaszadó miatt írom. Az sem kerül/t többe, ha ott van 10fő, mégsem fosztod meg az álmától a szülőt, aki felnevelt, és esetleg már többször elképzelte, hogy oltárhoz vezet.
Kérdező, nem neked szólt az írásom, a Te esetedben a te részedről megértem, ha nem szeretnéd. Csak úgy sajnálom ilyenkor a szülőket... :(
"kérdezhetek valamit? akkor miért szeretnétek összeházasodni? ha csak két tanu lesz."
Ilyen ostoba kérdésre mit lehet válaszolni? Miért, akik összeházasodnak, azok miért teszik? Mert jogilag is össze akarnak tartozni, vagy csak hogy legyen lehetőségük egy nagy esküvőt és lagzit rendezni? Hát ne is haragudj, nekünk a házasság intézménye a lényeg, a jogilag is teljes körű egymáshoz tartozás, nem maga az esküvői pucc és a vele járó felhajtás. De nagyon tudlak sajnálni, ha olyan primitív vagy, hogy ezt nem bírod felfogni!
Ez olyan hülye logika a részedről, mintha azért akarna egy nő gyereket, hogy érezhesse, milyen terhesnek lenni, nem azért, mert a "végeredményt" szerethesse egész életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!