Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Volt sértődés nálatok, ahol...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt sértődés nálatok, ahol csak kéttanús esküvő volt?

Figyelt kérdés

Párommal ragaszkodunk az elképzelésünkhöz, miszerint csak két tanú és mi.

Úgy gondolom, mindkét szülőpár húzza majd a száját, az enyémekkel kevésbé törődöm, mert nem vagyunk jóban, tudom, hogy minden utolsó sz**házinak el fognak mondani.

A párom szülei sem fogják szerintem jól fogadni, de ők azért normálisabbak. Biztos azt akarnák, hogy legalább olyan legyen, hogy ifjú pár + szülők és valami vacsora egy étteremben, vagy hasonló.

Viszont mi erre költeni nem szeretnénk, az meg 100%, hogy helyettünk senki nem fogja kifizetni. (Nem is engednénk.) De nem is anyagi megfontolásból csupán, egyszerűen nem szeretjük az ilyen éttermes kajálásokat.

2014. máj. 16. 14:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hívjátok meg a párod szüleit is. Ha 2 emberrel több ül ott az már nem mindegy? attól még nem kell lakomát rendezni. Elmondjátok nekik, hogy nem lesz semmi cécó. Ha karnak eljönnek, ha nem, hát nem. És akkor garantáltan nem lesz sértődés. De ha rendesek a párod szülei, ennyit legalább megérdemelnek, hogy ott ülhessenek, ha ők is akarják. Én ezt tenném.
2014. máj. 16. 14:59
 2/13 A kérdező kommentje:
Hajlok rá, hogy ott legyenek, de páromra bíztam a döntést. Meg így is érezném fairnek, mert a két tanún kívül az én részemről a húgom is ott lesz.
2014. máj. 16. 15:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, ez a jó megoldás. Elmondjátok hogy nem lesz ebéd meg vacsora, semmi, csakis a szertartás. Akinek így is megfelel menjen el, akinek nem tetszik ne menjen el. Az ő döntésük lesz, ezek után milyen alapon lenne sértődés?!
2014. máj. 16. 15:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem volt sem ebéd, sem vacsora, se más felhajtás. Elmentünk, összeadtak, aztán otthon koccintottunk és kész. Meg anyóssal főztünk húslevest, de az aztán tényleg nem költség vagy fáradtság :)

Eredetileg kéttanúsat terveztünk, de végül is örülök, hogy a szülők, és részemről a testvérem meg a legjobb barátnőm ott voltak. Így is kevesen voltunk, meghitt volt, nem került semmibe, de a szeretteink velünk lehettek, ami nekik is, és nekünk is sokat jelentett. Persze ha rossz kapcsolat miatt terveztünk volna kéttanúsat, nincs az az érv, ami eltántorít az elképzelésünk mellől, de nem erről volt szó szerencsére.

2014. máj. 16. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
92%

Oh..hát persze hogy volt!!

Egy sima, 2 tanús, önkormányzati időpontos esküvőnk volt.

Az eredménye az lett, hogy apámmal nem beszéltem közel 1 évig, mert közölte hogy nem vagyok többé a lánya, mivel ilyet tettem! :D (anyukám sajnos már nem él)

Vissza vett az arcából, és most már újra beszélünk..már csak az unokák miatt is.

2014. máj. 16. 17:26
 6/13 gabriell88 ***** válasza:
0%
kérdezhetek valamit? akkor miért szeretnétek összeházasodni? ha csak két tanu lesz.
2014. máj. 16. 18:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nem értem a kérdést, szerintem az esküvő pont, hogy elsősorban a két házasulandóra tartozik.
2014. máj. 16. 19:40
 8/13 anonim ***** válasza:

én azt nem értem, hogy miért kell elvenni ezt a boldogságot a szülőktől, nagyszülőktől, hogy láthassák a gyereküket/unokájukat megházasodni. Most nem feltétlenül a kérdezőre gondolok, egyik válaszadó miatt írom. Az sem kerül/t többe, ha ott van 10fő, mégsem fosztod meg az álmától a szülőt, aki felnevelt, és esetleg már többször elképzelte, hogy oltárhoz vezet.

Kérdező, nem neked szólt az írásom, a Te esetedben a te részedről megértem, ha nem szeretnéd. Csak úgy sajnálom ilyenkor a szülőket... :(

2014. máj. 16. 22:58
 9/13 A kérdező kommentje:

"kérdezhetek valamit? akkor miért szeretnétek összeházasodni? ha csak két tanu lesz."

Ilyen ostoba kérdésre mit lehet válaszolni? Miért, akik összeházasodnak, azok miért teszik? Mert jogilag is össze akarnak tartozni, vagy csak hogy legyen lehetőségük egy nagy esküvőt és lagzit rendezni? Hát ne is haragudj, nekünk a házasság intézménye a lényeg, a jogilag is teljes körű egymáshoz tartozás, nem maga az esküvői pucc és a vele járó felhajtás. De nagyon tudlak sajnálni, ha olyan primitív vagy, hogy ezt nem bírod felfogni!

Ez olyan hülye logika a részedről, mintha azért akarna egy nő gyereket, hogy érezhesse, milyen terhesnek lenni, nem azért, mert a "végeredményt" szerethesse egész életében.

2014. máj. 17. 15:25
 10/13 gabriell88 ***** válasza:
Kedves kérdező! Én nem sértésnek írtam akérdésemet,de köszönöm, hogy te ilyen hangnemben válaszoltál.Nekem is most lesz az esküvőm szeptemberben, de mint előttem is írták én úgy gondolom szülőket kihagyni belőle,sértés.De ez az én meglátásom.A miénk sem lesz nagy esküvő és nagy lagzi, de mi ezt az eseményt nem csak a papír miatt csináljuk vagy hogy jogilag is egymáshoz tartozzunk.Mi ezt örömnek fogjuk fel és a kapcsolatunk következő szintjének,amit igen a szűk családunkkal meg szeretnénk osztani.Próbáltam a legkevésbé sértő modón kérdezni, mert tényleg érdekelt.De a válaszodból ítélve ez neked nem jött le.Ezért bocsánaot is kérek.De lehet, hogy interneten vagyunk és úgysem tudjuk ki kicsoda, sértegetni a másikat, ahelyett hogy kérdeznél, nem illik és nem is esik jól senkinek.
2014. máj. 26. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!