Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötőjeles névfelvételnél így is mutatkoztok be?
De kérdező, ha szerinted túl hosszú, csak a férjed vezetéknevét fogod használni, akkor miért nem veszed fel csak azt?
Tökre nem olyan, mintha tesók lennétek, bár kérdés, apukád neve képvisel-e számodra eszmei/érzelmi értéket, amit mutatni szeretnél a külvilág felé is.
Én eleve kötőjeles voltam (szüleim két vezetékneve lett az enyém:)), az egyik egy szakmanév, így a férjem vezetéknevére lecseréltem a szakmanevet. Így ismét kötőjeles vagyok, csak már máshogy (ugyanúgy 3+2 szótagos, plusz a keresztnevem 2 szótagos), ugyanúgy kimondom mindkettőt.
Szerintem a szakmai életedben (ha pl. ügyfelekkel, betegekkel dolgozol vagy épp publikálsz) ne kezdj el új nevet használni.
bemutatkozásnál a teljes nevemet szoktam..
de sokat használom a nevem, és senki nem jegyzi meg, így most gondolkodom, hogy áttérek arra, ahogy aláírok.
Tehát Németh-Kovács Gabriella névről (fiktív, csak az enyém ugyanilyen hosszú), N Kovács Gabriellára, de csak a munkahelyi berkekben...amúgy a teljes nevemet használom...
persze, hogy furcsa volt, eleinte az is, hogy házasok vagyunk
Dajcs Für Tamás előnyben volt :D
De mondjuk az Én esetemben Lipták kötőjel Majoros Zsuzsanna vagyok, szevasz b****zdmeg...az kicsit hosszúúúú.....
Én szerintem a lánykori nevemet használnám...mivel legszívesebben fel se venném a párom nevét...túl sok rossz emlék fűz az apjához,és jobb nem gondolni rá semmilyen formában sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!