Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kötőjeles névfelvételnél így is mutatkoztok be?
Figyelt kérdés
Kötőjelesen fogom felvenni a párom nevét, de néha elgondolkozok, hogy nagyon fura lesz így bemutatkozni, hogy ilyen hosszú a vezetéknevem. Lehet csak a párom vezetéknevét fogom így is használni. Ti hogyan mutatkoztok be ebben az esetben? (aki már felvette kötőjelesen a nevét, arra vagyok kíváncsi) Nem volt furcsa?2014. máj. 15. 15:58
11/13 anonim válasza:
2 szótagos vezetéknév és 2 keresztnév mellé jött a párom vezetékneve kötőjeles formában(XYné semmiképp sem akartam lenni, se elhagyni az én vezetéknevem)Ha bemutatkozom hivatalos helyen, akkor mondom mindet(ami pluszban vicces, mert külföldön élek, mire lebetűzöm :D) munkahelyen, vagy baráti társaságban csak a 2 vezetéknév és a keresztnevem, amelyiken szólítanak :) Néha még mindig furi belegondolni, hogy lassan egy éve már én is feleség vagyok :)(ilyen extrahosszú névvel)
Sok boldogságot Nektek Kérdező :)
12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen , még az is szóba jött, hogy csak a párom nevét veszem fel, de már csak 2 hónapom van gondolkozni :)
2014. máj. 16. 09:16
13/13 anonim válasza:
Én a helyzettől függően használom. Rendőr vagyok, s ha bármi hivatalos intézkedésben veszek részt, akkor az eredeti lánykori nevemet használom, és általában ezen szólítanak a kollégáim, de ha mondjuk a párom egy ismerősének mutatkozom be akkor már a kötőjeles változat ér, de az elején voltak érdekes részek, amikor a tévesztettem a nevem, de egy év alatt sikerült beleszoknom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!