Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő, ha csak a pár egyik tagja van megkeresztelve?
Volt valaki ilyen helyzetben?
Megkeresztelkedett a másik fél, vagy e nélkül is megoldható volt?
Mi köze a templomba járásnak ahhoz,hogy meg van-e bárki keresztelve?
:)
De egyébként kedves kötekedő nem látom,hogy hol kértem a véleményed. :)
A kérdéseidet pedig saját kérdéskiìrásban tedd fel.
Én nem tudom, miért beszélnek a papok össze-vissza, de püspöki engedéllyel össze lehet úgy házasodni, hogy csak az egyik fél van megkeresztelve. Persze megkeresztelkedhet, bérmálkozhat vagy amit akar a másik is, de csak az esküvő miatt ezt nem javasolják. Csakis akkor, ha önszántából szeretne, magáért a keresztségért, bérmálkozásért.
Az is igaz, hogy azon párok esetén, ahol az egyik fél meg van keresztelve, de igazából ő se nagyon éli a vallását, nem biztos, hogy adna a püspök engedélyt, és ez szerintem jogos is. A püspöki engedély arra az esetre való, amikor egy komoly hívő meg egy ateista kíván házasságot kötni.
mi a képmutatás, ha egyikük hívő??
nekem legjobb barátom 23 éves létére szinte minden vasárnap templomba jár. Felkértük keresztszülőnek. Nem tudta elvállalni, mert nincs megkeresztelve. Padlót verte az állam. A szülei nem keresztelték meg, mert majd ő eldönti, ő eljárt velük templomba, de azóta sem keresztelkedett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!