Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek a kívánsága lényeges az esküvőn?
Eddig azt hittem, a hazasulandóké. Most úgy tűnik, mindenki másé. Ha kis esküvőt akar, akkor megsértődik a 128.ilyenolyan rokon, ha nagyot, akkor rongyrázás. Ha habos fehér ruhát akar, akkor minek az, ha színeset, akkor nem illik. Ha pénzt kérnek ajándék helyett, akkor bunkók, ha "mindegy, nem az a lényeg" akkor "na, ezek se tudják mit akarnak". Ha külön gyerek sarkot alakítanak ki bébiszitterrel, akkor "tudok én a gyerekekre vigyázni", ha kitiltják a gyerekeket az esküvőről akkor "milyen paraszt, el se megyünk".
Most komolyan: nem sok ilyen fontos ünnepi alkalom van egy ember életében, nem az lenne a lényeg, hogy olyan legyen, amilyennek ők szeretnék?
10-es azért az, hogy ingyen az enyhe túlzás...Nekem egy lagzi, ha a szülővárosomban van (elköltöztem otthonról Bp-re), akkor párommal együtt az útiköltség 10 000 ft, 20 000 ft-ot minimum kell adni, mert annyi az "ingyen zabálásunk", tehát akkor még egy 20 000-ast csak illik mellé dobni, hogy maradjon is valami a párnak, plusz a menyasszony táncnál is egy 5 000 ft-os bankó nem árt ha még marad... És persze nem kellett alkalomhoz illő ruhát venni, meg fodrászhoz sem mentem.
Aki korábban írta, hogy az beszél aki fizet, vele tökéletesen egyet értek. Olvasok itt pár lelkes hozzászólót, akinek a szülők fizetik a lagzit és szem rebbenés nélkül a szülőket bevágják a sarokba, mert ez az ő napjuk. Az a marha meg csak adja a lóvét, ők tudják mire akarják költeni. Ezt a tipikus máséval a csalánt...
Ha a pár magának teremti elő az esküvőre valót, akkor CSAK az ő szava számít!
Viszont, ha a szülők is beleszállnak a költségekbe, akkor ők is beleszólHATNAK. Nem mindegyik teszi meg, de valljuk be, vannak olyan anyukák, akik már az ovis ballagáson azt tervezik, hogy a csemetéjüknek milyen lesz az esküvője, ez nekik is nagy nap, nemcsak a párnak.
TE esküvőd.
Inkább TI esküvőtök nem?
Szerintem itt is az egészséges kompromisszumon van a hangsúly. Én akkor érzem jól magam, ha a környezetem is boldog. Nem vagyok önző, így nem tudnék úgy kikapcsolódni a "napomon", hogy körülöttem az emberek jó része fancsali fejjel ül és nézik az órájukat, hogy mikor mehetnek már haza.
Egy példa: metalzenét hallgatok, arra szeretek bulizni igazán. De nem fogok blackmetalt berakni a lagzin, mert én azt szeretem, akinek nem tetszik az meg le van tojva. Elfogadom, hogy kicsit eltér a zenei ízlésem az átlagtól és nem akarom ráerőltetni mindenkire. Elvagyok én a lazább zenékre is, ami a többségnek tetszik, aztán esetleg lesz pár "keményebb" szám, ha belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!