Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy kis esküvő? : )
Mi is kb. 40-en leszünk, eddig ezekkel a költségekkel számolunk:
Polgári esküvő: 0 Ft (nem kér a hivatal pénzt)
Étterembérlés: nincs díja
Vacsora: 3500 Ft/fő
Ital a vacsorához: 1.500 Ft/fő (azt mondta a vendéglős néni, hogy ennyi szokott lenni egész éjszakára, de mi csak 3 órát leszünk, úgyhogy ez valószínűleg kevesebb lesz - fogyasztás függvénye, ez egy körülbelüli átlagár)
Ruha: 80.000 - bár én megtartom (voltam kölcsönzőbe is, ott 70.000-ért kínálták)
Öltöny: 30-40,000 között
Cipők: 10.000 Ft
Fotós: 65.000 Ft (lesznek műtermi és szabadtéri képek + a szertartást és a vacsorát is fotózni fogja)
Csokor: 5-10.000 Ft között szánok
Díszítés nem lesz, a házasságkötő terem amúgy is elég díszes, az étterem pedig kicsi és hangulatos, feleslegesnek tartjuk a plusz cicomát.
Tortát rendelni fogunk, azt nem tudom mennyi lesz, a süteményeket a nagymamák készítik.
A fodrászt + a sminkest még nem kérdeztem, irányadónak 10-10.000 Ft-ra gondolok.
ez nagy segítség, köszi :)
mi még csak pár napja döntöttük el, hogy összeházasodunk és fogalmam sincs semmiről :)
Ezt pontosan nem nagyon tudod ki kalkulátor mert ahány hely annyi ár. Igaz mi 90 főt hívtunk meg mi 75 fő körül számolunk.
Étterem( étel és ital) 6790/fő az ital hajnal 4-ig korlátlan fogyasztás
csak a gyerekere feleződik az ár
Zenekar 3 fős 90 000ft
Vőfély:40 000 ft
Menyasszonyi csokor 15 000 ftot mondtak de ajándékba kapom szerencsére.
Koszorúslány csokor: adj meg te egy árat és azon belül csinálnak.
Ruhám új és 30 000 ft vettem és szép nagyon. Sokkal jobban megéri meg venni
Koszorúslány ruhát is 5000 ft vettem és szép. Jó ki lehet fogni neten.
Nekünk a polgármesteri hivatalban 25 000 ft kell majd fizetni plusz egyéb el várások pl díszíts, homok ceremónia, szülőköszöntő.
Öltöny: 40 000 ft
Vőfély kitűző 500-1000 ft
Gyűrűpárna:2500
Gyűrűt 30 000 veszünk
3 emeletes 80 szeletes, egy két emeletes torta, 10 kg pogácsa meg 10 kg sajtos rúd, meg 11 féle édes sütemény (20 db) mindegyikből 85 000 ft
Étterem dekorációé 65 000 ft fizetünk úgy hogy mi megyünk díszítő segédnek.
Mikor bejelentettük a polgármesteri hivatalba hogy összeházasodunk kaptunk egy 6000 ft csekket ebbe benne van a anyakönyveztető díja és a tok.
Meghívókat 35 db fizetem 5000 ft ( tudok egy nagyon jó oldalt ha kéred elküldöm nagyon szépek és egyáltalán nem drága)
Szülőköszöntő csokor 2500/fő
Dobócsokor 1500 ft
Nekünk lesz lány kikérés szóval még itthonra is sütemény, üdítő. Nem tudom nektek hogy lesz e.
Bocs hogy össze vissza írtam de ahogy eszembe jutnak nekem most lesz szeptemberbe de már most ki vagyok és még hol van. De tényleg sok időt igényel. De az a lényeg jól néz szét.
Ezt nem hiszem el...
Vagy 20 percen keresztül tételesen vezettem le, erre a végén elkattintottam véletlen és törölte az egészet :D Na majd megint összeírom.
Amúgy nekünk pont 40 fő és 550 000 Ft, de mi rengeteg dolgon tudtunk spórolni.
45 fő
- Italok: 110 000 Ft (fú..) de ebben van 20 000 Ft külön a mixernek, mert koktélbár lesz.
- Házasságkötés: 15 000 Ft, mert külterületen lesz.
- Étterem díszítés, plusz költségekkel: (mert sose lehet tudni) 50 000 Ft félretéve.
- Menyasszonyi ruha: 50 000 Ft. (lenge tavaszias, nem habos babos)
- Öltöny: 25 000 Ft. Ez egy öltönyös ára a városban. Remélem nem emel az áron az esküvő szó hallatán. Lehet meg se mondjuk neki :D
- Csokor: 8000 Ft (idényvirágból)
- Meghívó: 10800 Ft (meghivodiszkont.hu)
- Gyűrűk: 115 000 Ft (ez a legnagyobb tétel)
- Torta: 18 000 Ft (felül egy kicsi 10 szeletes, alul szépen elrendezve 30-35 db cupcake)
- Ruhakiegészítők: 25 000 Ft (mindkettőnknek, ebben még új alsógatya, meg bugyi is van :))
- Fotózás: 0 Ft (van fényképész a családban, és a kreatív fotók az ő nászajándéka lesz, az esküvőn meg nekem tényleg elég ha kattintanak párat, úgyis megteszik)
- Fodrász, sminkes: 0 Ft anyukámtól kapjuk.
- Kaja: 128 000 Ft. Na ez érdekes, mert nem lakodalom, hanem csak egy kis fogadás lesz, NEM éjféli vacsis, leveses, pörköltes. Hidegtálak lesznek, sütik, mártogatók, töltött finomságok, sültestálak, és a saláták. Inkább olyan estebéd jellegű lesz, max 3-4 órás.
Az étteremnek a külön helyisége egy terasz lesz, ami egy parkra néz, így ehhez a délutáni megvendégeléshez nem illene nehéz étel.
- menyasszonyi ruha: 30 000 plusz 20 000 kiegeszitök
- öltöny: 80 000ft
- etterem teremberlessel együtt 40 före videken, ha ezt valasztottuk volna, 9250/föx40=370 000ft (menüvacsora, korlatlan italfogyasztas, amiben a rövid is benne van, diszites, ez nekünk 20 fös valtozatban, es csak par oras szük körü vacsorakent etellel, itallal kb. 100 000 ft lesz.
- fodrasz 2500-tol felfele:) (videken nekem ennyiert vallaljak a konty elkesziteset, de ez sokkal-sokkal több is lehet)
- sminket a hugom csinalja
- polgari szertartas: kettanus, ingyenes hivatali idöben, egyebkent 8000-15000ft lett volna attol függöen, hogy hany ember van, es mennyi extra (pl. szülököszöntes, pezsgözes, stb.)
- fotos: 120 000
- karikagyürük: 75 000
Nekünk igy összesen 427 500, de ebböl aposom fizet 300 000-at (fotos, öltöny, vacsora), anyukam 127 000-et (menyasszonyi ruha, gyürük). Ha rajtunk mult volna, akkor csak a menyasszonyi ruha es a karikagyürü lett volna költseg, a többi reszet kihagytuk volna, es csak egy szimpla templomi szertartas lett volna, a ferjem pedig egy regebbi öltönyet vette volna fel. Persze nagyon halasak vagyunk a segitsegert, es örülünk neki, hogy vegül vacsora is lesz. Volt a csaladban, aki örült volna egy nagyobb esküvönek is, de szerencsere rendesek, es nem szolnak bele.
Ja meg a csokrot, meg a tortat kihagytam:
- csokor nekünk ajandekba lesz, de különben 4-5000-ert csinaltatnek, es nem szolnek, hogy esküvöi csokor
- tortat 20 före szerencsere nem kell olyan nagyot rendelni, olyan 15 000ft-tal szamolok (2 torta a szamosbol, minimalis, vagy semmilyen esküvöi diszitessel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!