Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mennyi pénzt adnátok ebben az esetben íjándékba?
Párom másod unokatesójához megyünk. A lagzi helyszíne 300 km van tőlünk. Mi most költöztünk/költözünk össze, fiatalok vagyunk, párom csak egy kicsivel keres többet, mint a minimálbér, én meg csak 4 órás munkaidőre vagyok bejelentve (még ez is jobb,mint a munkanélküliség). Szerintetek ilyen helyzetben mennyit kellene adnunk? Párom ragaszkodik a 40 ezerhez (+ benzin költség), de a mi helyzetünkben én azt egy kicsit sokallom. Nem ismerem a párt, a barátom gyerekkorában találkozott utoljára a rokonaival, mi nem is kaptunk meghívót, csak párom szüleinek küldtek egyet és nekik mondták, hogy ránk is számítanak és megsértődnek, ha nem megyünk el.
Ti mennyit adnátok?
Párom úgy gondolta, hogy mivel mi már külön háztartásban élünk, ezért ne a szüleivel közösen adjunk ajándékot, hanem külön borítékban 40 ezret.
(és kimaradt: még 10 ezer a menyasszonytánc)
A legutóbbi esküvőn, ahol voltam, nem volt külön ajándékozás, hanem a menyasszonyi táncba dobta a vendég, amit szánt. (Jó, lehet, hogy a szülők adtak ajándékba még ezen felül is, nem tudom.
10-10.000-et bedobnék a táncba.
Bőven elég ebben a helyzetben 20 E.
Nálunk az a felállás, hogy a párom után minimálbérnyi ösztöndíjunk van én egy kicsivel többet keresek.
De a kiadásaink majdnem elemésztik az egészet. tehát:albi, rezsi, étel, kaja, bérletek stb.
Utolsó két esküvőn ahol voltunk 25 E-t adtunk, még 10 E. volt az utiköltség. Jövő héten is megyünk, ennyit adunk, ennyi van. (igazából jelenleg ennyi sincs és igazából elegem van abból, hogy a spórolt pénzünk lakodalmakra úszik el...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!