Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben névváltoztatás Magyarországon?
Magyarországon élünk párommal aki külföldi, polgári esküvő az ő hazájában lenne és a lakodalom itt. Sajnos ahol házasodnánk ott vagy mindkettőnk marad az eredeti nevével vagy mindketten felvesszük egymás vezeték nevét. Őszintén én nem szeretném ha a leendő férjemnek ezzel kéne megbirkóznia, elég fura nevem van, kiejteni is nehéz, így inkább ettől megkímélném. Viszont én szeretném felvenni az ő nevét kötőjellel, csak mivel ezt ott egyelőre nem lehet ( remélem addig változik, bár nem sok reményt fűzök hozzá, jövőben lesz az esküvő) úgy gondoltam itthon majd megváltoztatom.
Lehetséges ezt?
Szerintem igen. Csak akkor minden papírodat meg kell csináltatni.
Miért nem itt házasodtok össze? Nagyon macerás lenne?
Köszi mindenkinek a választ! Nem igazán a maceráról van szó, hiszen férjem is Európai országból származik, hanem így beszéltük meg és ez így mindkettőnknek nagyon jó. Szóval akkor csak anyakönyveztetni kell a házasságot itthon is, és akkor majd megváltoztathatom a nevem is, természetesen tudom, hogy akkor minden iratomat le kell cserélni, de nekem ennyit megér.
Köszi mindenkinek még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!