Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor ingyenes a névváltoztatás vagy sem?
Eddig azt hittem, hogy ha a polgári esküvőn megváltoztatom a nevem és felveszem a férjemét, 15 napon belül kicserélem az okmányaimat, kifizetem az azokkal kapcsolatos költséget és kész. De most olvastam, hogy a NÉVVÁLTOZTATÁS maga is illetékköteles.
Polgári esetén ez régen nem volt ingyenes?
1es! Megkérdezhetem pontosan mennyibe került?
Mi is csak polgári szertartást akarunk, mert babát várunk és úgy gondoltuk így az egyszerűbb, nem kell apasági stb. Felvenném kötőjellel a nevét, mert jól hangzik :) De ha egy kiságy ára akkor nem ragaszkodok hozzá :D
Nem! A házassági név változtatása az az eset, amikor férjhez mész, fölveszed a Kissné Kovács Marika nevet, majd egy év után meggondolod magad, kifizeted az illetéket, és megváltoztatod Kiss-Kovács Marikára. :)
A házasságkötés maga egyszeri névváltoztatásra lehetőséget ad, "csak" az okmányokat kell cserélni.
Kedves Kérdező! :)
Amit belinkeltél, azt én úgy értelmezem, hogy ha pl 2 év házasság után ,meg szeretnéd változtatni a neved. pl Kissné Kovácsból Kiss- Kovács szeretnél lenni.
Az első névváltoztatásért is kell fizetni. Júniusban mentem férjhez és kb 3 hét múlva intéztem a papírjaimat. Jogosítvány 4500 Ft, személyi 1500, lakcímkártya 500 Ft. (Bár a jogsit, már bánom, hogy átírattam, az maradhatott volna míg le nem jár.) A TAJ és adókártyámat most januárba intéztem, ami teljesen ingyenes volt. Remélem tudtam segíteni!
4es! Én a kettes voltam, köszönöm a válaszod :) Azt hittem sokkal drágább, mivel váláskor is azt szokták felhozni, hogy azért tartják meg a nevüket a nők, mert drága átíratni.
Ez azért annyira nem vészes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!