Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most akkor ingyenes a névválto...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor ingyenes a névváltoztatás vagy sem?

Figyelt kérdés

Eddig azt hittem, hogy ha a polgári esküvőn megváltoztatom a nevem és felveszem a férjemét, 15 napon belül kicserélem az okmányaimat, kifizetem az azokkal kapcsolatos költséget és kész. De most olvastam, hogy a NÉVVÁLTOZTATÁS maga is illetékköteles.

[link]

Polgári esetén ez régen nem volt ingyenes?

2013. jan. 25. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Régen nem tudom, mi volt, de most fizetni kell, mint a katonatiszt. Nem kis összeg a személyit, jogsit, stb. kicseréltetni, én nemrég tettem.
2013. jan. 25. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:
79%

1es! Megkérdezhetem pontosan mennyibe került?

Mi is csak polgári szertartást akarunk, mert babát várunk és úgy gondoltuk így az egyszerűbb, nem kell apasági stb. Felvenném kötőjellel a nevét, mert jól hangzik :) De ha egy kiságy ára akkor nem ragaszkodok hozzá :D

2013. jan. 25. 12:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem! A házassági név változtatása az az eset, amikor férjhez mész, fölveszed a Kissné Kovács Marika nevet, majd egy év után meggondolod magad, kifizeted az illetéket, és megváltoztatod Kiss-Kovács Marikára. :)

A házasságkötés maga egyszeri névváltoztatásra lehetőséget ad, "csak" az okmányokat kell cserélni.

2013. jan. 25. 13:16
 4/7 anonim ***** válasza:
92%

Kedves Kérdező! :)

Amit belinkeltél, azt én úgy értelmezem, hogy ha pl 2 év házasság után ,meg szeretnéd változtatni a neved. pl Kissné Kovácsból Kiss- Kovács szeretnél lenni.

Az első névváltoztatásért is kell fizetni. Júniusban mentem férjhez és kb 3 hét múlva intéztem a papírjaimat. Jogosítvány 4500 Ft, személyi 1500, lakcímkártya 500 Ft. (Bár a jogsit, már bánom, hogy átírattam, az maradhatott volna míg le nem jár.) A TAJ és adókártyámat most januárba intéztem, ami teljesen ingyenes volt. Remélem tudtam segíteni!

2013. jan. 25. 13:30
 5/7 anonim ***** válasza:

4es! Én a kettes voltam, köszönöm a válaszod :) Azt hittem sokkal drágább, mivel váláskor is azt szokták felhozni, hogy azért tartják meg a nevüket a nők, mert drága átíratni.

Ez azért annyira nem vészes :)

2013. jan. 25. 13:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit!!! :) Sok boldogságot és Boldog babavárást Nektek!!!! :) :)
2013. jan. 25. 13:42
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok hogy nem kell még ezért is fizetnem :)
2013. jan. 25. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!