Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Már házasok, akiknek nem volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Már házasok, akiknek nem volt ülésrend az esküvő utáni ebédjükön / lagzijukon! Mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Hányan voltatok? Nem éreztétek, hogy esetlen a násznép, nem mernek leülni? Nem voltak sértődések, szerencsétlenkedések emiatt? Ha most állnátok esküvő előtt, ugyanígy nem lenne ülésrendetek?

2014. ápr. 1. 13:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

Hát nálunk ülésrend ide vagy oda, mindenki oda ült, ahova akart (nagyon jó család, semmi probléma nem volt ebből az unokatesómék esküvőjén).

Én esküszöm, nem is emlékszem, volt-e ülésrend, szerintem nem volt. Vagy csak nem vettük figyelembe. :D Elkezdtünk beszélgetni már előtte, és leüléskor is folytattuk, ennyi.

Aztán meg mindenki mászkált, ült mindenhova, beszélt mindenkivel...

Nem tudom, miért kellene ennek törvényszerűen annyira merevnek lennie. Persze, ha sok az idegen, vagy nem jó a család... De ezt ítélje meg mindenki maga. Általános igazságokat nem lehet kinyilatkoztatni!

2014. ápr. 1. 13:56
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

Kedves 8-as.

Te gondolom sok eskövün nem voltál még. Vagy max kicsiken.

Mit gondolsz mikor 100 ember össze jön és vannak asztalok. Egy asztal tele lesza baráti körrel, ahova beül egy unokatesó a feleségével, mert utálja a szüleit, és nincs kedve a nagyszülökhöz sem ülni. Habár senkit nem ismer a baráti körböl, de oda ül. Egy fiatal párnak nem jut hely csak két külömbözö asztalnál, a nagyszülöknél. Hiába kérik az unokatesót nem akar elmenni, rászolni meg senki nem akar. ìgy ez a pár egyik tagja leül a terem egyik felébe nagyszülökhöz, a másik meg a másikfelébe a nagyszülökhöz. Gondolom szuperül érezték magukat, és jót mulattak.

2014. ápr. 1. 14:00
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából nekünk már mindenféle verzió megfordult a fejünkben... Az is, hogy csak annyit írunk ki, hogy "család", "barátok", na meg a mi helyünket. Az is, hogy csak a legközelebbi rokonokat ülésrendezzük be pontosan. Az is, hogy semmit nem írunk ki, a főhelyek meg látszanak. Aztán most ott tartunk, hogy muszáj ülésrendet készíteni, mert a vőlegényem azt mondja, ő tutira nem merne leülni sehova, ha nem lenne ülésrend. Egyébként kb. 100 fő lesz, ebéd, elején pezsgő, ültetve leves, majd svédasztal. Nagyon sok barát lesz, talán több is, mint rokon; ill. nekem sokszorosan több rokonom van a vőlegénynél. Tetézi még az elvált szülők és anyós-utálat nehézsége...

2014. ápr. 1. 14:27
 14/19 A kérdező kommentje:
(Már hogy a vőlegényem akkor nem merne leülni, ha vendégként egy ilyen ebéden lenne.)
2014. ápr. 1. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
100 fős lakodalmunk volt, nem volt ülésrendünk. Mivel a meghívottak mind értelmes emberek voltak, nem volt semmi gond. Nem volt a meghívottak között senki, aki nem kedvelte volna a másikat. Senki olyan nem ült a főasztalhoz, akinek nem volt ott a helye, és egy családnak sem kellett úgy ülnie, hogy valaki elszakadt tőlük stb. Volt olyan vendég, aki már a vacsora alatt is elült máshová, mert találkozott egy rég nem látott rokonnal például. Nem láttuk értelmét az ülésrendnek, főleg, hogy még az utolsó pillanatban is voltak módosulások. Ha most lenne esküvőm, most sem lenne ülésrendem, ennél jobban én sem tudtam volna leültetni az embereket.
2014. ápr. 1. 17:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Mi vendegkent vettunk reszt, de nem volt pozitiv tapasztalat. Bar tobben egy tarsasagba tartoztunk az adztalhoz nem fertunk oda mindannyian. Kinos felajankozadok voltak, h ki uljon vadidegenekhez. Vegul az egyik parnak csak a nagymamaknal jutott hely,ahol borzadztoan ereztek magukat. De nem csak nalunk volt gond, erkeztek olyanok is akik senkit nem ismertek mert a par kollegai, sport cimbijei voltak. Ok teljesen tanacstalanul alldogaltak. No meg persze nem maradtak el a mwgjegyzesek sem, hogy nem futotta mar ulteto kartyara, szigoruan a par hata mogott. 90 fos lagzi volt egyebkent.
2014. ápr. 1. 20:42
 17/19 anonim ***** válasza:
Valószínű a párnak senki nem jegyzi meg. Ha megfigyeled (kérdező), a párok, akiknél nem volt, támogatják h nem kell, viszont aki vendégként volt olyan helyen, ahol nem volt ültetés, 90%-ban negatív a tapasztalata. Nekem mondjuk többet számít annak a véleménye, aki tapasztalta, mint aki kitalálta...
2014. ápr. 1. 21:58
 18/19 anonim ***** válasza:
En a 16-os vagyok, elolvasva a hozzaszolasokat, csupan annyit fuznek hozza, hogy nincs korrelacio a vendegek ertelmi szinvonala es a fejetlenseg kozott. Azon eskuvon ahol mi vettunk reszt a tarsasag 90 szazaleka ertelmisegi, diplomas megis adodtak kinos jelenetek, helyzetek. 100 fo nagyon nehezen kepes az onszervezodesre, meg akkor is ha fix tarsasagok vannak, azon egyszeru oknal fogva, hogy egy tarsasag merete nem feltetlenul egyezik az asztal metetevel ( itt korasztalos megoldas volt). A mi eskuvonkon volt ultetes (bar elvalt szulo konfliktus es csaladon beluli utalkozas nalunk is volt) ez megkonnyitette a vacsorat, utana a buli resznel pedig termeszetesen mindenki ossze-vissza uldogelt es tancolt, senkit nem gatolt meg ( teljesen normalis modon), hogy leuljon mas helyere a vacsi utan. Szoval a merevseg nem igaz, ez puszta technikai kerdes. Vegul egy szemelyes megjegyzes: szerintem nagyon sokat tobott az asztal dekoron a szep masnis ulteto kartya es a hozza passzolo menu kartya, szalveta. Bar nekem kifejezetten fontos volt a dekor, az elegancia, mert en puccos eskuvore vagytam:)
2014. ápr. 2. 11:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Mi még csak esküvő előtt vagyunk, és mi sem leszünk sokan ( 60 fő ) De lesz ülésrend, és elmondom, hogy miért!

Nyáron voltunk hivatalosak egy esküvőre.Mikor bementünk, nem volt ülésrend, mondták hogy kb merre üljünk le. Le is ültünk, ittunk-ettünk stb. Én akkor elég beteges voltam ezért kimentünk a friss levegőre a párommal.

Mire visszaértünk, egy család beült a mi helyünkre , vagyis a párom helyét elfoglalták. 1 hely maradt nekünk,pedig előtte is ott voltunk, és mikor megkértük, hogy had üljünk a helyünkre vissza, azt mondták, hogy már csak 1-1 főre maradt hely, és a család együtt akar lenni. Én ezt megértem, de mi 1 helyen ültünk ketten, kértünk egy terítéket, és így tényleg kb egymás ölébe nyomorogva ettünk, persze így már a francnak se volt kedve az egészhez, a család meg szépen szétterülve nevetgéltek mellettünk. Nem akartam veszekedni más nagy napján, így meg lett oldva így, de akkor megfogadtam, hogy nekem ilyen dolog az esküvőmön nem lesz!

Az ülésrendet pont tegnap írtuk meg, szerintem nagyon jóra sikerült, sok embernél figyeltük,hogy ki kivel nincs jóba, volt akit meg is kérdeztünk, hogy van-e valami kérése, hol szeretne ülni, ki közelébe. Ezeket mind figyelembe véve sikerült megcsinálni az ülésrendet, és akinek esetleg mégsem jó így, az nyugodtan helyet cserélhet valakivel.

egyébként 5 hét múlva lesz az esküvőnk! :)

2014. ápr. 9. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!