Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nálatok nem volt sértődés a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok nem volt sértődés a családban amiatt, hogy két tanús esküvőtök volt csak?

Figyelt kérdés

Csak két tanús esküvőt szeretnénk, mindenféle felhajtás nélkül.

De aggódunk amiatt, hogy a család ki fog borulni, amiért nem lehetnek ott az eseményen.

Ti hogy oldottátok ezt meg? Bejelentettétek előre, hogy összeházasodtok, de senkit sem hívtok meg, vagy csak az esküvő után szóltatok a házasságkötésről? A család hogy reagált?

2014. ápr. 1. 10:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%
Az első hozzászólóval egyáltalán nem értek egyet. A vőlegényemmel jövőre szeretnénk házasodni, igaz pontos dátum még nincs kitűzve, de júniusra tervezünk. Minden rendben van velünk is, és a családdal is jól kijövünk, egyikőnknek sincs problémája a másikunk szüleivel/rokonaival. Mégis gondolkozunk, hogy talán a legjobb az lenne, ha szűk családi körben lenne az esküvő, tehát szülőkkel és testvérekkel. A legfőbb ok, hogy mi sem szeretjük a nagy felhajtást, főleg nem a párom, egyszerűen utál a középpontban lenni, valamint ha már unokatestvéreket is hívnánk, nagynéniket, nagybácsikat, máris ott lennénk, hogy legalább 65 fős lenne a dolog, oda azért meg már illik készülni lagzival, vacsorával, mulatsággal. Mi úgy vagyunk vele, hogy talán a nászútra lenne jobb többet költeni, és külföldre utazni 2 hétre kettesben. Egyébként nálunk lehet, hogy már ebből is sértődés lesz, hogy unokatestvérek nem jönnek majd, de még eglátjuk mi lesz addig. Amúgy ha szülőket sem hívnánk, na akkor botrány lenne nálunk...Szülőket miért nem akartok hívni? Mi utána másnem egy közös családi ebédet tartunk, mert azért velük ilyen formában megünnepeljük majd..
2014. ápr. 1. 11:12
 12/30 A kérdező kommentje:

#11,

azért nem, mert mindkettőnk szüleinek 3-3 testvére van, vagyis az mindjárt plusz 12 rokon, plusz ugye a családjuk. És óriási sértődés lenne abból, hogy a szüleink jöhetnek, ők meg nem. Ezért maradtunk annál a megoldásnál, hogy senkit sem hívunk meg. Sőt, tanúnak is két ismeretlent fogunk felkérni, 10-10 ezer forintért behívjuk őket az utcáról, mert a baráti körünk is elég nagy, és ott is sértődés lenne, hogy ki volt a tanúnk, miért ő volt, stb, stb.

2014. ápr. 1. 11:16
 13/30 anonim ***** válasza:
74%

Évekig hallgattam, hogy nekem majd mekkora katolikus esküvőm lesz (református vagyok, férjem katolikus), és nehogy református legyen, mert akkor a férjemet kitagadja a katolikus egyház. És majd, ha lesz gyerek katolikus legyen ám. Meg nagy ruha, nagy lagzi, nagy templom, nagy minden lesz.... Kezdett sok lenni, ahogy hozzáállt a család. Reformátusként nevelkedtem, szinte erőszakkal járattak hittanra, mert az kell, és minden vasárnap templomba, mert az is kell, és úrvacsora és konfirmálás természetesen, mert így szokták, akkor is, ha nekem nem tetszett, nem akartam. Konfirmálás után abba is hagytam a templomba járást, pont az ellenkezőjét érték el nálam, utáltam ezt az egészet.

Na ezért nem volt templomi esküvőnk, iszonyat képmutatás lett volna.

Nagy banzáj meg azért nem volt, mert a szüleim alkoholisták (voltak), nem akartam őket összehozni a férjem családjával, nekem nem kell, hogy ujjal mutogassanak rájuk, mert isznak. Így maradt a két tanús esküvő. Az elején hüledeztek, de hogy ezt nem így szokás, hanem naaagy templomi katolikus legyen már.... de dafke nem mentem templomba. Az én esküvőm.

Ráadásul mi 10 év után, már gyerekkel házasodtunk... így sem volt piskóta. :)

Azért nagyanyó egy ideig kivolt, hogy az első unokájának nem lesz lagzija és miazhogy ő nem lehet ott, ő eljön a két tanúsra is... hát de nem.

Azóta lenyugodtak már.

2014. ápr. 1. 11:26
 14/30 anonim ***** válasza:

9-es vagyok, nálunk a szülök voltak a tanuk :) az alap ötlet az volt, hogy szülök sem lesznek, az édesanyám abba is beleegyezett volna, de éreztem , hogy kicsit csalodott volt..igy döntöttünk végül arra, hogy a a két anyuka jöjjön.

én is amikor számoltam hány fö, kit kéne meghivni, kit nem...feladtam. mindig, kivétel nélkül mindig van sértödés, a párok megprobálnak mindent megtenni, hogy nekik is és a meghivottaknak is jo legyen, megfeleljenek minden irányba, ettöl függetlenül csak kritizál mindenki,- nézd milyen a ruha, nézd milyen az ültetés, nem jo az étel, tul aprora van vágva a hus, tul nagy..bla bla..ha meleg van az a baj, ha kicsit hüvösebb az baj, nem tudnak eljönni, mert sokba kerül, nem akarnak jönni, mert adni "kell" pénzt vagy éppen majd késöbb visszahivni..

2014. ápr. 1. 11:27
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt ilyen a családban, csak éppen ott bejelentés sem volt. Vagy is utólag elmondták, hogy összeházasodtak kész. Én csak unokatesó vagyok és bár mindennapos a kapcsolatunk, sokat beszélünk, tudunk egymásról, nem sértődtem volna meg a döntésük miatt és azért sem, ha esetleg engem nem hívnak meg.

Én ezt egy kicsit másik oldalról látom. Az unokatestvérem szülein láttam, hogy nagyon rosszul esett nekik, hogy nem csak nem lettek meghívva, de mégcsak el sem mondták nekik a tervüket (pedig már 10 éve együttélnek, így nem lett volna akkora meglepetés). Egyik szemük sírt, a másik nevetett. Én ezt egy picit önző és garasoskodó húzásnak tartom.

Egyrészt, egy esküvő nem jelenti azt, hogy lagzit is kell tartani hatalmas bulival. Az, hogy a házasságkötő teremben ott van néhány családtag, az senkinek nem fáj, sem pénztárca ügyileg, sem lelkileg nem kéne.

Nem kell olyanokat meghívni, akiket nem is ismersz, én sem akarok nagy esküvőt, sem ilyen embereket látni a MI napunkon, de azért azt sem tudom elképzelni, hogy a szüleink, testvéreink és a még élő nagyszüleink ne legyenek ott. Ha valaki megsértődik azon, hogy anyukámat meghívtam, míg a nagynéném kiskutyájának exgazdáját nem, akkor sértődjön meg, marhára nem érdekel!

Én azt is erősnek tartom, hogy fizettek a tanúkért, mert barátokat nem akartok az esküvőre. Testvérek?

2014. ápr. 1. 11:30
 16/30 anonim ***** válasza:
61%
Komolyan, ekkora bunkó rokonokat...azért nem hívjátok meg a szülőket, mert a testvéreik ezen megsértődnének? Őszintén? Ha ekkora tirpákok, a fene bánná, ha megsértődnének, legalább nem kellene velük többet összejárni :) Egyébként én azt mondanám annak, aki pedzegeti a lagzit, hogy ti nem szeretnétek, de ha ő szeretne nagy ünnepséget, akkor szervezzen egyet saját költségén X. szülinapján/házassági évfordulóján/ fenetudamin, oda összecsődítheti a rokonságot, ti is szívesen elmentek majd...Ha már neki kell nyűglődnie/fizetnie, tuti befogná.
2014. ápr. 1. 11:32
 17/30 anonim ***** válasza:
31%

Nekünk nem 2 tanús lesz,de egyébként egyikőnk sem szeretne két tanúsat. Mivel nekünk fontos a család és a barátok és szeretnénk,ha velünk ünnepelnének.:)

Amúgy valószínűleg rosszul esne a családnak,mert nekem jó a kapcsolatom a családommal.

Persze akiknél nem így van,ott megértem,hogy két tanús esküvőt szeretnének tartani.

2014. ápr. 1. 11:40
 18/30 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, mi is így házasodtunk, és nem volt belőle balhé. Persze nem utólag közöltük, hogy bocsi, megvolt, tudta a család, hogy mikor lesz.

És azért nem volt belőle gond, mert értelmes emberek, ismernek engem és a férjem is, tudták, hogy mi kerülünk mindenféle felhajtást, így aztán nem is vette rossz néven senki.

Sőt, mivel én imádom a képeslapokat, kaptam egy csomót a családtagoktól, ismerősöktől :)))))

2014. ápr. 1. 11:41
 19/30 anonim ***** válasza:

Én szerettem volna egy kis termet 1. kerületben 10 fő alatt van egy ingyenes barokk stílusú kandallós terem:( de túl sokan akartak jönni,mert nehogy sértődés legyen a vége.Én ezt hagytam mert hát istenem jobb a családi békesség,cserébe én terveztem meg a meghívót, a ruhát és mi választottuk az éttermet is.

De megértem ha valaki nem akar nagy felhajtást,viszont semmi pénzért nem úgy csinálnám, hogy nem hívom meg a szülőket, hisz mi értelme az egésznek ha anyukám nincs ott? erre várt amióta csak megszült(nem konkrétan de minden szülő elképzeli a mi lesz ha dolgot)

Ha pedig megsértődnek hát megsértődnek, ha anyagilag nem függtök tőlük akkor kit érdekel? engem tuti nem érdekelne, amikor bele akartak szólni a ruhámba akkor is mondtam ez az én esküvöm a sajátotokat majd ti szervezitek...

2014. ápr. 1. 11:55
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem volt még esküvőm (és lehet nem is lesz), de azért válaszolnék azoknak akik azt hiszik, csak családi viszály miatt lehet két tanús...

Barátom családja nagyon nagy, sok rokonuk van, ráadásul mindenki idősebb nálunk, sok az öregebb ember, akik a mulatós zenét szeretik CSAK. Mi meg, hát... ki nem állhatjuk. :) Ráadásul náluk szokás megmondani, hogy ki mit hogy csináljon, beleszólni állandóan a másik életébe... szóval kösz nem, ha lenne is esküvő, akkor se csapnánk hatalmas lagzit, mert a vendégsereg 70%a tök mást akarna, mint mi. Hőbörgésre meg szerintem senki nem kíváncsi ilyenkor.

Ettől függetlenül nincs bajom a családjával, de egy ilyen esemény összeegyezhetetlen lenne. Mondjuk szerencsére nem is tervezünk összeházasodni, mert nekünk nem fontos, szóval ezzel a gond le is van tudva. :D

2014. ápr. 1. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!