Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Összejöttem egy arab pasival....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejöttem egy arab pasival. Lassan már a házzasságot tervezgetjük, de mondta, hogy van egy fia, és én nem biztos hogy így erre kész lennék. Milyen mindkettőnknek megfelelő megoldások vannak?

Figyelt kérdés
2014. márc. 9. 23:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
80%
Jól gondold át...Én akkor tántorodtam el az egésztől,mikor átgondoltam,hogy ha az anyjának nem vagyok szimpatikus, és hazudik rólam pl:hogy megcsaltam, akkor úgyis az anyjának hisz, és megköveznek. Nem mehetsz buliba,nem ihatsz alkoholt, nem cigizhetsz, hijabba kell járnod (ez a jó eset, a csador rosszabb, de ez is attól függ, hogy melyik területről származik, és mennyire tartja a szokásait)
2014. márc. 10. 09:46
 22/30 anonim ***** válasza:
40%
Nekem van egy osztálytársam akinek az apja arab, ő normális, ideköltözött Magyarországra és itt is él. Szóval van 1-2 kivétel.
2014. márc. 10. 10:37
 23/30 anonim ***** válasza:
72%
Menekülj.
2014. márc. 10. 13:23
 24/30 anonim ***** válasza:
63%
Elég kemény a dolog, főleg ha a muszlim vallást nagyon követi. Olvass csak utána kérdező, aztán döntsd el,hogy tudnál-e úgy élni.
2014. márc. 10. 13:31
 25/30 anonim ***** válasza:
70%

Épp olvasgattam facén, mikor ezt megláttam... Érdekességképp gondoltam bemásolom...

Kisbaba Napló

MIT TEGYEK

szeretnèm a vèleményeteket kèrni ti mit tennètek a helyemben? először is 40-hetes kismama vagyok és anyòséknâl èlünk a pàromal , külföldön ès hozzâ teszem nem magyar szàrmazàsuak ja és muszlimok , az lenne a lènyeg hogy van egy olyan anyòsom aki ugy gondolja hogy ő a nagy főnök a csalâdban , még a kisbabàm itt sincs de mâris ő szeretne parancsolgatni benne sőt parancsol is mindent meg szab !! példâul: ha a pàrommal elmegyünk valahova be kell neki jelenteni , vagy ha a gyerekre veszek valamit akkor neki is köze van hozzà , és még râ adâsul ő egy olyan asszony hogy ő fekszik a nappaliban és nekem a szobâbòl fel kell àlljak vinni neki egy pohâr vízet , és ez az egèsz terhességem allatt igy volt szò szerint mint egy szòba lâny mint egy cseléd az egész csalâdra èn mosok főzök takarítok! ès ha a páromnak fel hozom azt a témàt hogy szeretnék elkőltözni akkor ő mindig ideges lessz vagy ha éppen nem ideges akkor hazudik hogy vârjunk mèg egy kicsit . ja és mèg anyit hogy az anya ugy beszèl velem ő előtte is mint egy kutyàval, ès ugye persze az én csalâdom itten nem szâmit őket mindig eltòljâk töllem sőt mèg azt is meg tiltotta anyòsom hogy haza vihessem a csalâdomhoz a babòt . ti mit tennétek a helyemben? vâlaszokat előre is köszönöm

15 perce

2014. márc. 10. 14:01
 26/30 anonim ***** válasza:
73%

Biztosan kapok majd jó sok lepontozást és szokás szerint dőlni fognak privátban a hazaárulózós üzenetek, de akkor is megosztom a véleményemet a kérdésedre.

1. Mi az, hogy "arab pasi"? Pontosan melyik ország fia, mi a nemzetisége? Még nyelvben is hihetetlen különbségek vannak az arab területen élők között, nemhogy kultúrában!

ARABORSZÁG NINCSEN, van viszont nagyon különböző Marokkó és Szíria vagy Irak és Egyesül Arab Emírségek... szóval nagyon nem mindegy. Európát sem veszi senki egy kalap alá, pedig...

2. Nem csak a nemzetisége számít, hanem a vallása is. Keresztény? (simán lehet!) Iszlám hitű? Mennyire ismered te a vallását, szokásait? Az "összejöttem" arra utal, hogy nem nagyon. Kellene pontosan tájékozódni a hazája hagyományait és a vallását illetően is. Komolyan vedd ezt kérlek, hiszen a legtöbb házasság éppen az eltérő értékrend, eltérő célok miatt fut zátonyra és ennek többszörös esélye van, ha azzal sem vagy tisztában, hogy mik a vallásának vagy a népének a szokásos előírásai.

3. Angolul vagy franciáuzl felsőfokon beszélsz MINIMUM, ugye? Arabul is tudsz legalább középfokon és ha nagyon megerőlteted magad, akkor tudsz az anyanyelvén is kommunikálni? (ha nem, akkor eleve felejtős az egész- vagy ti nem szoktatok érzésekről, célokról, jövőről, elképzelésekről beszélgetni? csak mert ez a szint feltételez egy nagyon jó nyelvtudást legalább egy közvetítő nyelven, ami általában az ANGOL). Ha én arra adnám a fejem, hogy egy más országból származó férfihoz kötöm az életem, nekem fontos lenne, hogy ismerjem a nyelvét, folyamatosan tanuljak- ahogyan valahol én is elvárnám, hogy ha Magyarországon élünk, akkor úgyanígy ő is igyekezzen az itteni szokásokat és nyelvet elsajátítani. ha még nem kezdtél bele: az arab nyelv azért elég nehéz- és nem "habibi"-zni kellene megtanulni az esküvő előtt... ez vásári szint- ellenben a világ legszebb csengésű versei között ott vannak az arab irodalom gyöngyszemei... szóval nagy a szórás.

4. A leendő férjedet "pasi"-zod? Mégis hány éves vagy? Utánanéztél a PONTOS státuszának? Milyen jogon él az országban? Menekült? Tartózkodási engedélye van? Letelepedett? Állampolgár (azt pontosan hogyan szerezte?) Nem lehetséges, hogy a házasság számára veled egyszerűen csak egy zöld út az EU-ba? (kb. 3 évig kell kibírnia veled, ha már a menekült státuszt a házasságkötés után át utdjátok tartózkodási engedélyre váltani). Ugye pontosan tisztában vagy ezeknek a státuszoknak az engedélyezési folyamatával és PONTOSAN tudod, hogy neked milyen nyilatkozatokat, kötelezettségvállalásokat kell tenned annak érdekében, hogy ő megkaphassa a státuszát?

(ha nem, akkor sürgősen olvass utána a BÁH honlapján legalább...)

5. Házasodni akar a "pasid"- van egy fia- láttad a válásról készült dokumentumot? Ha iszlám vallású, akkor tudod-e, hogy mik a vallásának az alapvető előírásai? Neked NEM kell betartanod őket az esküvő után, ha nem szeretnéd (a szabad akaratod számít, akármilyen hihetetlen is másoknak), ám ha már most azon győzköd, hogy együtt járjatok a mecsetbe, akkor azért kérdezz erre jobban rá...

Muszlim esküvőtök lesz? Akkor nosza szedd elő az arab vagy angol nyelvtudásodat és tedd fel közvetlenülte a kérdéseidet az imámnak- vagy kérd, hogy ajánljon olyan feleséget, aki tud neked segíteni a házassággal kapcsolatos kérdésekben (szokások stb.)

Enélkül bele ne vágj!

6. Házassági vagyonjogi szerződés! Ebben a helyzetben szerintem fontosabb, mint a normál házasságoknál.

Ismered a szüleit? Vannak külföldi kötődései, érdekeltsége, egsetleg vagyona, tartozása, üzlete, rokonsága? Tessék pontosan feltérképezni házasság előtt. Ismerd meg a szüleit, családját- olyan nincs, vagy nagyon ritka, hogy valakinek az ég világon sehol semmi rokonsága nincs és egy idegen országba szakadt a fiával.

7. ---és még egy kérdés: mennyi ideje vagytok együtt? Mennyi idősek vagytok? Nekem az írásod alapján kicsit felületesnek tűnsz. Remélem, hogy tévedek.

Hidd el, van rálátásom ezekre. Körülöttem sok olyan elborzasztó házasság is van, ahol a férfinek csak papír kellett és elvett egy buta szőke nőt, aztán mindketten csodálkoztak, hogy miért romlott meg a kapcsolatuk.

30+ diplomás, vezető beosztásban dolgozó családanya vagyok. A férjem a te kategóriád alapján "arab pasi" (iszlám vallású, vallását gyakorló közel-keleti országból származó férfi)- ugyancsak tanult, dolgozó ember. Köszönjük szépen, jól vagyunk, közös gyermekünk, otthonunk van- és természetesen nagyon jól beszélünk mindketten angolul, én is egyre jobb vagyok arabból, a férjem pedig kitűnően beszél magyarul is. Mindketten ismerjük a másik családját, barátait, a házasságunk előtt is így volt ez és igen: van házassági szerződésünk, amelyben az általános vagyonjogi kérdéseken túl szépen megállapodtunk a gyermekek vallási nevelésében, az egyikünk halála esetén mi történjen stb. jellegű kérdésekben is.

Jó propaganda film ez a lányom nélkül soha- de ha egy felelős nő utánajár a dolgoknak, nem csak beleugrik, mert "összejött egy arab pasival"- akkor azért ilyen szélsőséges esetek bekövetkezésének esélye gyakorlatilag nulla.

Üdv.

2014. márc. 10. 14:42
 27/30 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a kérdező már ide se bagózik. Elég nagy kár, mert normális válaszok érkeztek és sok esetben extra jó infókkal (pl. 19 és utolsó válaszoló). Nem is értem, hogy az utolsó válaszolót miért pontozták le, ritka jó egy hozzászólás.

Én mindenesetre örültem, mert még nem volt kapcsolatom arab férfival és valószínűleg nem is lesz, mindig érdekelt ez a világ.

Köszi mindenkinek a válaszokat.:)

2014. márc. 11. 08:51
 28/30 anonim ***** válasza:
Tényleg elég kevés az információ.Mi az amire nem tudod,hogy készen állsz e?Ha a gyermeknevelésre gondoltál azt felejtsd el,mert nem fogják rád bízni.Annak a gyereknek van anyukája és az anyukának van férje aki minden valószínűséggel a te pasid. Ha bizonytalan vagy az esküvővel kapcsolatban akkor bizony nem állsz készen.Sok válaszoló megint felhozta azt a hulladék lányom nélkük soha című naaagy alkotást.Annak a történetnek a fele sem igaz.Meg amugy aki ismeri a storyt annak azt is tudnia kell,hogy a végén férfiak(irániak mint a férje)segitik haza jutni.
2014. márc. 13. 11:16
 29/30 anonim ***** válasza:
Hogy gondolhatsz házasságra egy olyan férfival, aki mindeddig elhallgatta az az apróságot magával kapcsolatban, hogy van egy fia???! Hozzá nem mennék! És nem azért, mert arab.
2014. márc. 14. 22:32
 30/30 anonim ***** válasza:
szia nekem voltak Afgán osztálytársaim.De Tunéziai férfival összejönnnék,neked melyik országból van?Tunézia,Egyiptom?
2018. jún. 28. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!