Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejöttem egy arab pasival. Lassan már a házzasságot tervezgetjük, de mondta, hogy van egy fia, és én nem biztos hogy így erre kész lennék. Milyen mindkettőnknek megfelelő megoldások vannak?
egyik ismerősömnek volt egy arab csaj barátja, akinek az anyja magyar volt, az apja meg arab! A csaj 10. születésnapjára az apjától egy kalasnyikovot kapott...
A csávó 10 évig azt hazudta a feleségének hogy franciaországban dolgozik, és 1 hetet volt mindig ott, és 1 hetet meg itthon! 10 év után derült ki hogy nem is franciaországba jár, hanem haza a valamelyik arab országba az arab feleségéhez... aki meg nem tudott a magyar feleségről... aztán elváltak...
Egy barátnőm összejött egy perzsával, a csávó nem értette, hogy mi baja van azzal a lánynak, hogy megverte.
Hagyd ott. Most. Vagy tedd tönkre az életed, költözz Arabisztánba, és legyél a 14. felesége (rabszolgája)
Nagyon gondold meg!
Az arab kultúra teljesen más mint a miénk, a nőkhöz való viszonyuk is. Nagyon nehéz onnan kitörni, ha egyáltalán ki lehet.... nehogy késő legyen!
Abban egyetértek, nagy marhaság lenne így férjhez menni egy arabhoz, - ha azt mondja, van egy fia, akkor van minimum egy felesége is, és lehet, hogy mellé még néhány lánya.
Én ejteném a helyedben az ötletet, meg a pasit is, ugyanis nincs mindkettőtöknek megfelelő megoldás.
Amúgy amikor azt írod, "nem biztos, hogy így erre kész lennék" - arra gondolsz, hogy a fiát neked kell nevelned? Nem, azt biztos, hogy nem, van neki anyja, az első feleségtől nem fogja elvenni a fiút azért, hogy egy második feleség, aki ráadásul nem is arab, nevelje. Mellesleg: ha tényleg a vallását gyakorló muzulmán, csak akkor fog elvenni, ha te is áttérsz az ő hitére.
Mellékes dolog, de sokan propagálják itt a Lányom nélkül soha c. filmet: a főszereplő pasi NEM arab, hanem perzsa, és a könyv még oké, mert a csaj elmondja benne, mi történt vele Iránban, de a film... az egész egy propaganda a "hős" amerikaiakról, szóval ha tudni akarsz valamit az arabokról, ne azt nézegesd.
Az én párom is félig arab, így szeretném megosztani veled a tapasztalataimat. Mielőtt bárki azt hinné, hogy majd itt arra fogom biztatni, hogy nyugodtan vágjon bele, nem így lesz.
Én Bécsben élek, aki itt él vagy járt már itt tudja, hogy itt rengeteg az arab. Páromat az egyetemen ismertem meg, hozzá kell tenni, hogy neki nem sok köze van az arab kultúrához, még anno a háborúban, a francia gyarmatosítás idején a dédnagyapja Franciaországba települt (mint katona, a gyarmatoknak kötelező volt védeni az anyagországot), onnantól kezdve a nagypapája illetve az apja is már franciákkal házasodott, az édesanyja is francia, illetve az anyanyelve is francia (bár beszél arabul). Így ő teljesen európai kultúrában nőtt fel, együtt is élünk, így már az elején tisztáztuk a bizonyos fontos kérdéseket így pl. monogámia, csador mellőzése, stb. Ez így neki teljesen egyértelmű volt mivel az édesanyja is gyönyörű francia nő, aki soha nem hordott fejkendőt és ők is monogám kapcsolatban élnek az apjával. VISZONT!!!
Vannak arab barátai, akik nem Európában születtek, hanem Algériában (párom családja is onnan való, bár ő még csak nyaralni volt ott, nincsenek már ott rokonai). Néha meghívtak minket vagy mi hívtuk meg őket, és bizony, amit ott látok, az megdöbbentő, teljesen sokkoló.
A feleségeik (mert ugye ott mindenki házas, van csajszi, aki 18 éves még csak, de akkor is megesküdtek, meg is kaptam már a lánytól, hogy ahogy mi élünk, az paráznaság) teljesen el vannak nyomva, szó nélkül kell tűrni, hogy úgy beszélhetnek velük, mint a kutyával. Ha egy társaságban a nő véleményt nyilvánítana egy férfias témában (értsd pl pénz), az halálos bűn lenne, ők ezt úgy fogják fel, hogy akkor a nő megalázta őket, és nem tudom, milyen büntetés jár ezért ha kettesben maradnak, de bele se merek gondolni. A házimunka kizárólagosan a nő feladata, ha pl olyanra megkéred, hogy kérlek vedd le a sáros cipődet, mert felmostam, az szintén a megalázás kategória. A férfinak természetesen alanyi joga félrelépni, ha ez megtörtént erről nem köteles beszámolni, ha mégis megteszi nincs jogod számon kérni. Gyereket kutya kötelességed szülni neki amikor csak akarja (ha 16 évesen mentél hozzá, akkor akkor) és amennyit csak akar, tehát akár 5-6 gyereket is, neked ebbe abszolút nincs beleszólásod.
Még estig is sorolhatnám, amit velük kapcsolatban tapasztaltam, de hidd el, az arab területekről származó (ott született) emberek iszonyatosan fanatikus, korlátozott, himsoviniszta nézeteket vallanak, amit senkinek nem kívánok. Egy ideje nem is nagyon járunk velük össze, mivel ilyeneket mondtak rólam(a jelenlétemben!), hogy én egy k**** vagyok, meg mennyire megalázom a páromat azzal, hogy dolgozni járok, meg fedetlen hajjal járok az utcán, illetve nem tudják megérteni, hogy miért hagyja, hogy olyan dolgokról véleményt alkossak, amikről nincs jogom (hatalmas dolgok, pl hogy mennyire tetszik egy új telefon de sajnálnám rá a pénzt mert horror az új ára).
Szerencsére az egyetem miatt vannak más barátaink is: franciák, magyarok, osztrákok, így inkább velük járunk szórakozni, illetve itthon is teljesen normális európai életet élünk, szóval ezt neked kell tudnod, hogy a te párod mennyire vagy benne ebben a kultúrában, mert ha benne van, akkor a saját érdekedben mondom, hagyd! Ezek simán meg is verhetnek, ha úgy ítélik meg, hogy megérdemelted, és hidd el náluk hamar kiérdemled. Elég egy rossz szó egy olyan témában, amihez nincs jogod hozzászólni, főleg ha társaságban, aztán utána este úgy megver hogy csak nézegetsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!