Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Vajon az áfát is kifizetteti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon az áfát is kifizetteti velünk?

Figyelt kérdés

A szállodában, ahol lesz a lagzi, már megbeszéltük a részleteket nagyjából a vezetővel, de most tűnt fel a papíron, hogy minden után (pl. ital/fő) ott van az áfa.

Viszont amikor beszélgettünk, akkor nem említette, hogy azt is ki kellene fizetnünk, ill. mások se, akik ott tartották a lagzit, nem kellett fizetniük. Mire számíthatunk?

2014. febr. 17. 14:33
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Örülök, h érti vki, nagyon méltányolom és hálásan köszönöm :)

Nem az van, hogy csak "feketén futná rá, elcsalva egy csomó pénzt", hanem az, hogy mi úgy tudtuk, hogy ez a BRUTTÓ összeg! Értitek? Nem rongyrázásról van szó, és köszi az ötletet, de nem is arról, hogy nincs rá pénzünk és 2 tanús esküvőnk legyen, mi ilyet szeretnénk. Csak azért mégsem mindegy. 500.000 igen az áfa, de ezt csak körülbelülire mondtam, valószínűleg kevesebb, csak hirtelen összeadtam nagyjából a vendégváró, a vacsora, az italfogyasztás és a távolról jött vendégek elszállásolásának áfáját. Miért kell egyből vádaskodni, hogy "Bűncselekménnyel kezdődő házasság. Hát... nem sok áldás lesz rajtatok...", meg hogy engem felháborít, hogy nem tudunk csalni??? Ezt mégis hogy gondoljátok?!

2014. febr. 17. 20:51
 32/41 anonim ***** válasza:
79%
Akkor tedd fel úgy a kérdésed, hogy "miért a nettó összeget reklámozta a vendéglátónk, ha végül többet kér?", vagy "jogos-e a felháborodásom, hogy a megbeszélt összeg helyett sokkal többe fog kerülni az esküvőnk?", stb. Ne azt sugározza a kérdésed, hogy arra apellálsz, hogy csalhatsz. Mert másoktól is körbekérdeztél és mindenki örömmel újságolta, hogy sikerült bűncselekményt elkövetniük, így te is arra számítasz, hogy ezt megteheted. Ennyi. Lehet, hogy neked annyi a panaszod, hogy X összeggel több lesz (hivatalosan, helyesen) a számlán, de a kérdésed alapján nem ez jött le. Én az elején is írtam, hogy nem jól járt el a vendéglátó, és félrevezetett. Felfogtam. Ettől függetlenül tartom azt, hogy sugárzik a kérdésből, hogy áfát akarsz csalni, csak mert más is megtette, akkor te miért ne.
2014. febr. 17. 21:14
 33/41 A kérdező kommentje:
Hát sajnálom a rosszul megfogalmazott kérdést. Kissé ideges voltam :D
2014. febr. 17. 21:57
 34/41 anonim ***** válasza:
93%

hát szerintem meg teljesen érthető a kérdésed, csak itt még az élő fába is belekötnek...

hívd fel, kérdezz rá, hogy akkor ez mi, mert mikor megbeszéltétek, nem volt szó semmi bruttó-nettóról, hanem csak hogy X összeget fizettek, és kész

2014. febr. 17. 22:20
 35/41 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező (#33) azért ennyire ne fényezd utólag a mondókád, ld #8-#9. Valójában annyi történhetett, hogy szembejött számodra, hogy na ya, abban nagyjából össznépi egyetértés van, hogy ne nagy téma, ha mondjuk a hűtőgépet szerelő a 10 eFt-s akcióért nem ad számlát és nem kér ÁFA-t... bonus, hogy ezt ma már zömmel legálisan is megteheti a kisvállalkozó (már az ÁFA nem kérést, nem a számlát nem adást), ha ÉVI 6 milla alatti a forgalma, és alanyi ÁFA mentességet kér, és ez esetben nem kér, nem fizet be és nem is igényel vissza ÁFA-t.

De egy 2 millás esküvő és az ő fél millás ÁFA-ja az egy nagyon más kategória... a közmegítélésben is. Meg ilyent épeszű vendéglátós sem kockáztat, mert nincs az a jóindulatú adóellenőr, aki ne kapna rögtön agyfrászt a "150 fős lagzi 0 fogyasztással a kasszában" alapvetéstől...

2014. febr. 18. 01:10
 36/41 anonim ***** válasza:
60%

Az anyám úristenit, mennyi szent ember. :D

Próbáljatok ma Magyarországon becsületesen vállalkozni, aztán kábé fél év múlva beszélünk.

2014. febr. 18. 12:39
 37/41 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg esélytelen. Még sokszor úgyis szarul megy a bolt ha a kiskapukat kihasználja az ember. Nincs a népnek pénze ezért nem érdemes vállalkozni.
2014. febr. 18. 12:48
 38/41 anonim ***** válasza:
21%
Hát ez az, én is ezt mondtam, de valamelyik nagyon okos oda írta, hogy ahhoz is érteni kell és akkor megy majd szépen becsületesen, aztán gondolom ő itt a legnagyobb csaló, csak annyira elő tudja adni magát, hogy önmagának is hazudik!
2014. febr. 18. 13:10
 39/41 anonim ***** válasza:
43%

Nem gondolom, hogy a legnagyobb csaló, hanem beosztott/alkalmazott, aki után minden járandóságot befizetnek, ő meg csak a végét látja a fizetésnek, és eszébe sem jut, hogy egy vállalkozással mennyi munka van, mennyi utánajárás, mennyi költség stb.

És azt is nehezen tolerálják sokan, hogy vannak, akik nem szeretnének másoknak dolgozni, hanem ugyanazt az energiát és időt saját épülésükre fordítanák. Kitalálnak valamit, ami új, felépítenek valamit. persze mostanában a magyar vállalkozókat ellehetetlenítik, jó esetben csak nem figyelnek rájuk, rosszabb esetben jogtalan indokokra hivatkozva büntetik őket. Persze aki nincs benne ebben, az csak annyit lát, hogy mindegyik micsoda adócsaló, meg lehet azt becsületesen is. Lehet, persze, kérdés, hogy meddig.

Egyébként a kérdéshez is hozzászólva: ne tőlünk kérdezd, hanem a hely vezetőjétől, konkrétan.

2014. febr. 18. 13:35
 40/41 anonim ***** válasza:
Szerintem kérdezz rá nyugodtan a szállodában. Nálunk az éttermes mondta,hogy 5000 ft+ÁFa. Megkérdeztem,hogy az ÁFA-t is ki kell fizetni és azt mondta,hogy "nem azt csak akkor kellene ha kérek számlát az esküvőről"
2014. febr. 25. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!