Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
-né-s vagy kötőjeles verzió? Hogy vegyem fel a férjem
nevét?
31/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 26, azt hiszem, nekem is ez a verzió tetszik :)
Nem gondolnám, hogy a -né olyan, mintha valaki tulajdonában lennék. De ha Nektek mégis azt jelenti, hát legyen, gondoljátok ezt, én szívesen leszek a férjem tulajdonában ;)
Igaz még nem vagyunk házasok, jövőre lesz az esküvőnk, de én kötőjelesen fogom felvenni a jövendőbeli férjem nevét. Én is fiatal vagyok, 24 leszek az esküvőkor, nekem valahogy a -né-s verzió nem annyira szimpatikus, valamint kötőjeles formában nagyon jól hangzik a 2 vezetéknév. :)
2014. febr. 13. 10:56
33/41 A kérdező kommentje:
Nekem meg még van pár hónapom véglegesíteni a döntésemet :D
Sok boldogságot Nektek! :)
Őszintén válaszolok, nekem teljesen mindegy hogy -né leszel vagy kötőjeles. Komolyan, egyik verzió sem zavarna. Csak majd írd le az eredményt hogy hozzászokhassak.
2014. febr. 13. 12:02
Első vagyok. Nem olvastam végig a válaszokat, de egyébként én is "né" vagyok, olyan formában hogy pl Kovácsné Kiss Bözske. Csak pár hónapja vagyok házas, és ha újra házasodhatnánk biztos hogy felvenném a férjem nevét. Aki ismer, tudja hogy nem vagytok testvérek, aki meg nem ismer, annak mit számít a véleménye? Baromi hosszú írkálni azt a sok nevet. :D Én utólag ezért döntenék így.
2014. febr. 13. 13:21
"De ha elhagyjuk azt a plusz "n" betűt.... máris Kovács Istváné leszel, mint a tegnap vett alsógatyája......" Igaz, hogy a -né-nek semmi köze nincs a birtokjelhez, de mindegy. :D
"A világon a legszebb nyelv a magyar. Pl. ha az "anya" szó négy betűjéből egyet elveszünk, hármat pedig megváltoztatunk, a SÖR-t kapjuk eredményül." :DDD
2014. febr. 13. 13:36
37/41 A kérdező kommentje:
:DDDDDDDDD a család pedig 1 betű híján csalás :D
Én a -né mellett döntöttem, és nagyon szeretem. Szép a hangzása. Szerintem próbáld ki a következőt, nekem bevált: Írd le egymás után sokszor (tényleg nagyon sokszor) a kétféle neved, és érezni fogod, melyikhez húz a szíved. Gondolj bele, ezek után mindig azzal a névvel kell majd aláírnod! A másik: hívasd fel magad valakivel, és próbáld ki, melyik névvel mutatkozol be szívesebben a telefonban. Én a házasságunk után még hetekig a lánykori nevemmel vettem fel a telót, ha hirtelen kaptam fel a telefont. :D
2014. febr. 13. 21:03
39/41 A kérdező kommentje:
Hú, köszi! Ez nagyon jó ötlet! :)
a leírósat már én is próbáltam, de csak mindkettőt 1-1x írtam le, ennyiből nem tudtam eldönteni :) de most jó kis tippet adtál, köszi :)
A 38-as vagyok. Miért lettem lepontozva? :( Csak segíteni próbáltam...
2014. febr. 16. 19:52
Kapcsolódó kérdések: