Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
-né-s vagy kötőjeles verzió? Hogy vegyem fel a férjem nevét?
Köszönöm a válaszaitokat!
Sajnos a családom, barátaim, ismerőseim között van olyan, aki megszólja a -nés és a kötőjeles verziót is, nekem meg mindegy majdnem. :)
Én -né szeretnék lenni, nekem a kötőjeles nevek nem tetszenek, ráadásul eddig szinte mindenkinél azt hallottam, hogy sok a macera vele, mert nem értik egyből és el kell mindig mondani lassan, hogy "Kovács KÖTŐJEL Varga ..."
Nem a -nétől leszek jobb feleség, de miért a kötőjellel az lennék? Nem. Hát akkor meg, nem ettől függ. :))
Sehogy ne vedd fel
Regimodi dolog felesleges
Én kötőjeles szerettem volna lenni, de amikor házasodtunk még nem lehetett. Így lettem -né, de nagyon nem szeretem, csak ha hivatalosan intézek valamit akkor használom, máskor csak a lánykori nevemet, a munkában is csak azt. A gyerekek viszont kötőjelesek lettek!
Válaszd azt, ami neked tetszik, te fogod viselni, jó esetben sokáig :)
Nekem is dilemmám volt pont ez a két verzió..
Végül mire eldöntöttem, hogy -né
Akkor a féjem mondta, hogy neki a kötőjeles jobban tetszik..
Csak azt nem értettem miért enm hamarabb mondta, megmentett volna a dilemmától...szerinte nem akart megfosztani attól, hogy én döntsek..
Aztán meglepődött, hogy mégis a neki tetszőt választottam, hiszen szerinte már döntöttem...
Én meg elmondtam, hogy annyira mindegy volt melyik, nekem, mert egyformán tetszett, hogy akkor legyen a ő neki tetsző, mert nála van részrehajlás..
Közben kiderült, hogy a -né váltotpzattal élnek még az országban, de a kötőjelessel egyelőre csak én:) /valószínűleg.. Ha valaki nincs a rendszerben:p/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!