Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem értik meg, hogy mi ÍGY szeretnénk az esküvőt, és nem fogunk változtatni a kedvükért?
Szervezzük az esküvőnket.Nem leszünk sokan,kb 40 fő,kis hangulatos étterem,halk zene a vacsora alatt,utána DJ,olyan zenével,amire lehet táncolni,de nem mulatós,maximum 1-2 ismertebb erejéig.
A szertartásra ketten vonulunk be párommal,mindenki más addigra benn lesz,templomi nem is lesz.
Szerintem ez egy egyszerű átlagos esküvő leírása.
Mégis megy a balhé,már gondolkodom,hogy rokonságot kizárjuk,és csak barátokkal házasodunk.
Amin kötekednek:
Anyósjelölt hisztizik,hogy ő kíséri be páromat,és ő lesz a tanu is egyben,esküvő alatt ő végig párom mellett akar lenni.Ehhez képest a tanu párom legjobb barátja lesz (nekem barátnő),és vacsora alatt is inkább kor alapján lesz ültetés,hozzánk közel a tanuk párjaikkal és még két barát párral lesz.Ismerjük a szülőket,tudjuk miért nem akarjuk magunk mellé ültetni őket.
Mulatóst akarnak,merthogy azt szokás,ráadásul zenekarral.Nekünk eszünkben sincs, a dj-t ismerjük,voltunk már olyan esküvőn,ahol ő zenélt,nagyon jó volt.És nem lesz mulatós,vagy csak 1-2,hisz a társaság nagy része fiatal.
És még a ruhámat nem is látták (nem is fogják az esküvőig),nem a hagyományos habosbabos ruha,hanem egy egyszerű szűk fazonú,de csodaszép ruha.
Miért nem értik meg,hogy ilyenekben nem alkalmazkodunk?
(így is sokmindenben engedtünk már,cukrászda helyett anyós intézheti a sütést sütőasszonyokkal,kaját is segithettek kiválasztani)
Én erre csakannyit tudok írni,hogy majd amikor a saját gyereked esküvője lesz ami neked is nagy nap lesz.... nah majd amikor nem te kísérheted be és nem te ülsz a közelébe és az az érzésed lesz,hogy a barátok fontosabbak neki mint te..nah akkor is jusson eszedbe ez!!!!!!!!!
Szülők örüljenek,hogy be kísérhetnek titeket (a tanuk személyébe egyetértek veletek) és örüljenek,hogy nekik is a fő asztalnál tehát mellettetek a helye...a kaja kivételével amúgy se igazán fogtok ott együtt ücsörögni. Ezt a 2 dolgot engedjétek szerintem
Írod, hogy az esküvő teljes költségét ti ketten álljátok.
Akkor mi a gond?
Szépen odaálltok anyósék elé, majd a szüleid elé, és a következőt mondjátok
-" Drága családom! X.Y napon lesz esküvő. Az esküvő ilyen és ilyen lesz. Ez nem vitatéma, nem kértünk ötleteket, nem kértünk kioktatást. Mi ezeket tudjuk kifizetni, ennyi pénzünk van rá. Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit, de akinek nem tetszik, hogy nem lesz templomi, vagy nem lesz zenekar, annak nagyon sajnálom, de ezt tőlünk nem kapja meg. Innentől kezdve a téma lezárva."
A bejelentés után bárki aki nyafogni akar az esküvői előkészületek miatt csak annyit kell mondani, hogy
"Nem kérdeztem senkit a tervezésről, így téma lezárva"
és mindent amit mondanak egyik füleden be a másikon ki...
Egyébként én drasztikusabb voltam. 2 éve amikor az esküvőnket terveztük, mi is hasonlóképpen mint ti. DJ, 30-40 fő max, étterem, jó zene, templomi esküvő nem lesz-
(természetesen mindent mi fizettünk volna)
Volt ám vita itt is, hogy miért X a tanú, miért nem Y. Ha már DJ, akkor miért nem a Józsit hívjuk, neki olyan szép nótás hangja van..etc..
Mi ahogy neked is leírtam elmondtuk mit akarunk, és mivel mi fizetjük, így mindenkinek csönd..
De a férjem anyja és a bátyja csak nem hagyták abba..Már odáig elmentek, hogy az én családomat is uszították, hogy már pedig ez nem igazi lagzi amit mi akarunk. A férjem megunta. Kijelentette, hogy ha a következő 1 hónapban csak 1 nyafogás is érkezik akárki részéről, akkor az esküvő le lesz fújva.. Nem hittek neki, csak nyomták a szöveget. Így az esküvőt lefújtuk. Jobban mondva 2 tanús lett, és a pénzből ami végül is megmaradt elmentünk Mexicóba nászútra.
Polgárin a pár nem együtt szokott bevonulni? Mármint biztos van több variáció, de én így tudom. A vőlegény édesanyja viszont a templomiban sem szokta a fiát kísérni, de javítsatok ki, ha rosszul tudom (tényleg, kíváncsi vagyok, ha nem így van).
Egyébként meg ti ismeritek a szüleiteket, írod, hogy megvan az oka, hogy nem ültetitek közel őket. Nekem ez mondjuk furcsa lenne, de mint többen is írták, a ti esküvőtök. Nézd el nekik, ők máshogy szokták meg, nem tudnak a ti fejetekkel gondolkodni, ahogy ti sem az övékkel. Szépen udvariasan mondjátok meg, hogy ez a nap elsősorban rólatok szól, és kérdezzétek meg, ők mit szóltak volna, ha valaki más akarta volna a saját íze szerint az ő esküvőjüket szervezni teljesen máshogy.
A "miért nem értik meg" című kérdéseket jó volna már elfelejteni.
Azért nem értik meg, mert nem akarják. Nem a megértéssel van a baj, hanem azzal, hogy ők akarnak valamit, ti mást akartok, és most megy az akaratharc. Ti bármit is akartok, ami eltér az ő akaratuktól, vágyuktól, akanokságuktól, az mindig hisztit és "meg nem értést" fog szülni.
Egyszerű: nem kell foglalkozni azzal, hogy ki mit nem ért meg, csak azzal, hogy Ti mit akartok - és ehhez kőkeményen tartani magatokat! A TI esküvőtök lesz, nem az övék!
Azert nem ulnek mellenk,mert mindkettonk szulei olyanok,hogy csak azt hallgatnank,hogy a Jozsi milhen ruhat vett fel, aMarcsi de kover,de gagyi a dj, a kaja ehetetlen,stb.
Tudom,megcsinaltak hugom eskuvojen,ill parom unokatestverenek eskuvojen.
Kompromisszum kéne, 1ü2 dologban engedni, a többiben szigorúan nem. Pl, azt megértem, hogy rosszul esik anyósnak, hogy nem kísérheti be a fiát. Azért az enyém is tajtékzott volna. De az már durva lenne, hogy ő legyen a tanuja, ilyet még nem is hallottam, hogy örömanya legyen a tanú.
A másik. Ezt elmesélem, aztán azt vonsz le belőle, amit akarsz. 2 évvel ezelőtt én is írtam ki itt egy kérdést, hogy miért nem értik meg a szülők, hogy nekünk nem kell zenekar, csak dj, nem lesz mulatós, stb stb. Végül úgy alakult, hogy anyósom meghívott "vendéggént" 2 zenészt és azok felajánlották, hogy ingyen játszanak nekünk egy fél órát kb. Belementünk, miért ne, ha már felajánlották, bunkóság lett volna nem elfogadni. Na elkezdőött a lagzi, nyomatja a Dj a számokat(amúgy jó számokat) és semmi. Szinte mindenki ül. Na amikor színpadra lépett a 2 zenész és elkezdek játszna(basszus, még most is feláll a kezemen a szőr) annyira jó volt, olyan hangulatot csináltak 1 perc alatt, hogy mindenki felállt, mindenki bulizott. Aztán egész lagzi alatt ez volt, dj-re semmi, zenekarra midnenki pörög. Nem tudom megmagyarázni, de nekem is több kedvem volt azokra táncolni, pedig nem is a kedvenc számaimatjátszották, volt mulatós is bőven, de olyan jó volt.
Na, de amúgy teljesen sosem lesz egyetértés, nekünk is volt pár súrlódás anyóssal, pl kihisztizte, hogy legyen református meg katolikus esküvő is, mikor mi csak reformátust akartunk volna, de végül nem volt rossz így se.
Komolyan szokás, hogy az anya kíséri be a fiát? Miért, hogy férjhez adja? :-D Ezt még az életbe nem hallottam...
Nézd, ez a ti esküvőtök, ti finanszírozzátok, olyan legyen, amilyennek ti akarjátok. Halkan jegyzem meg, nem túl biztató előjel, hogy egy olyan férfihoz készülsz hozzámenni, akinek az anyja mellette akar ácsorogni az oltárnál, a fia meg képtelen leállìtani... En meggondolnám.
Arrafelé az a szokás,hogy a vőlegényt az anyja,a menyasszonyt az apja kiséri be,még a templomban is.
Felénk az a szokás,hogy mindenki bemegy,és a pár együtt vonul be (esetleg a koszosrúslányokkal felvezetve ha vannak).
Párom sem akarja,hogy az anyja kisérje be,mert abból az lenne,hogy sírógörcsöt kap,és jajveszékel,hogy elveszti a kisfiát,és min rosszul lesz,mert belehal ha nem lehet középpontban.
Jobb lesz nekünk ha após mellett ül,aki lecsititja.
Nekünk 3 hónap múlva lesz az esküvőnk. Az elején volt aki kötöszködött meg kéretlen ötletekkel halmozott el minket. Megmondtam nekik,hogy "köszönöm az ötleteket, meghallgattam,de innentől kezdve úgy csinálom ahogy szeretnénk és ha nem tetszik akkor nem sértődök meg ha nem jössz el."
Úgy gondolom nagyon diplomatikus voltam és nem bunkó.
Volt aki közölte,hogy mivel ott van medence ahova megyünk akkor a gyerekek pancsiznak addig amíg az esküvő tart. Mondtam neki,hogy a medence le lesz takarva és senki nem fog pancsizni, pancsizni lehet előtte nap és utána nap,de ott és akkor nem ha ezt nem értitek meg nem sértődök ha nem jöttök el.
Erre csend lett minden részről.
Mindenki bele akar szólni a lagziba az esküvőbe okosan le kell őket szerelni. Volt aki folyamatosan frizura ötletekkel árasztott el engem őt megkértem,hogy inkább ruhát keressen nekem, mert azzal tényleg segítene. Ő örült,hogy segíthet én meg örültem,hogy hasznosan segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!