Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném megtartani a nevem, de anyukám szerint emiatt megszólnának. Szerintetek?
Anyu régen úgy változtatta meg a nevét esküvő, hogy átvette apu vezetéknevét+saját keresztneve. (nem volt más megoldás) Azt mesélte, hogy hivatalokban, iskolákban, kórházakban mindenhol megvetették, lenézték, mert azt hitték, hogy "lány-anya". Azt mondta, hogy annyira rosszul esett ez akkor neki, hogy nem ajánlja nekem, hogy megtartsam a nevem, legyek pl. Kovácsné Tóth Mária.
Szerintetek még mindig létezik ez a "megvetés"?
Szóval te férjhez akarsz menni? Azaz FELNŐTT nő vagy, elvileg. És még mindig azzal foglalkozol, hogy "anyukám szerint"? Hol van a te akaratod? Te fogod azt a nevet viselni, vagy anyád?
Ha valaki megszól bárkit is bármi miatt, akkor az ellen nem sokat lehet tenni. A hiba a másik készülékében van.
Minél butább közegbe kerülsz, annál nagyon esélyed van az előítéletekre és a megvetésre. De mit számít? Ha te tudod, hogy ki vagy, akkor a másik mehet a sunyiba a hülyeségeivel.
Szerintem senki nem fog foglalkozni vele, a "megvetés", "kinézés" maximum a begyöpösödött, buta emberek között fordul elő, nem kell velük foglalkozni.
Egy barátnőm két éve ment férjhez, és megtartotta a saját nevét, senki nem akadt ki rajta. Mondjuk ebben az is közrejátszott, hogy a férje vezetékneve elég hosszú, a barátnőm keresztneve Annamária, ami szintén nem rövid, hülyén is hangzana a férje vezetéknevével együtt.
Senki nem foglalkozott vele, nem szóltak be a lánynak emiatt.
Én is megtartottam a lánykori nevem, mert bár anno úgy gondoltam, hogy szeretném felvenni a férjem nevét valamilyen formában, az élet úgy hozta, hogy minden variáció szörnyen idétlenül hangzik, egyszerűen nem tetszenek. Hiába van mindkettőnknek szép vezetékneve, az övé nem megy se a vezetéknevemhez, se a keresztnevemhez, a férjem pedig nem szerette volna felvenni az enyémet (az ő keresztnevével szép lett volna), így mindenki maradt az, aki.
6 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van, most várjuk a harmadikat. Eddig senki sem nézett lányanyának, még akkor sem, ha nincs rajtam a gyűrűm (a munkám miatt nem mindig hordom, s néha elfelejtem visszavenni).
Szóval tényleg lehet, hogy régen így volt, különösen Erdélyben. Erdély azért jobban őrzi a hagyományokat, ott vidéken lehet, hogy még most is így állnának hozzá. De Magyarországon sokat változott a helyzet, itt már senkit se érdekel, az se, ha ténylegesen lányanya valaki, max akkor veri ki a biztosítékot, ha még nincs az illető 18 éves.
Én azt tanácsolom, hogy olyan nevet válassz, ami tetszik, amivel szívesen bemutatkozol, amivel könnyen azonosulsz, mert ha egy kicsit sem tetszik a neved, az az önbizalmadra sem lesz jó hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!