Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szeretném megtartani a nevem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretném megtartani a nevem, de anyukám szerint emiatt megszólnának. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Anyu régen úgy változtatta meg a nevét esküvő, hogy átvette apu vezetéknevét+saját keresztneve. (nem volt más megoldás) Azt mesélte, hogy hivatalokban, iskolákban, kórházakban mindenhol megvetették, lenézték, mert azt hitték, hogy "lány-anya". Azt mondta, hogy annyira rosszul esett ez akkor neki, hogy nem ajánlja nekem, hogy megtartsam a nevem, legyek pl. Kovácsné Tóth Mária.

Szerintetek még mindig létezik ez a "megvetés"?

2014. febr. 7. 14:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
33%

Szóval te férjhez akarsz menni? Azaz FELNŐTT nő vagy, elvileg. És még mindig azzal foglalkozol, hogy "anyukám szerint"? Hol van a te akaratod? Te fogod azt a nevet viselni, vagy anyád?

Ha valaki megszól bárkit is bármi miatt, akkor az ellen nem sokat lehet tenni. A hiba a másik készülékében van.

Minél butább közegbe kerülsz, annál nagyon esélyed van az előítéletekre és a megvetésre. De mit számít? Ha te tudod, hogy ki vagy, akkor a másik mehet a sunyiba a hülyeségeivel.

2014. febr. 7. 18:30
 32/38 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem már falus sem szólnak meg senkit a neve miatt. A lány-anya dolog meg már főleg nem téma. Én előbb szültem, és csak azután házasodtam. Tehát simán a leánykori nevemet használtam sokáig, pedig már gyerekünk volt. Senki nem szólt meg érte, még a falusi rokonság sem. Manapság ez már nem probléma. Egyébként ha például valakinek tudományos fokozata van (PhD), akkor automatikusan a leánynevét használhatja vele, tehát felesleges felvennie mást.
2014. febr. 7. 19:25
 33/38 A kérdező kommentje:
#32 A végső döntés az enyém, anyutól és tőletek is CSAK véleményt, segítséget kértem. Nem gondolom, hogy ettől gyerek vagyok.
2014. febr. 7. 19:54
 34/38 anonim ***** válasza:
Én csak a vezetéknevem változtattam, tehát olyan formátumba van mint a lánynév csak a férjem vezetéknevével vettem fel.Idegen helyen van aki természetesnek veszi, hogy ez az eredeti, de sose volt kellemetlenség benne, pedig se kötőjel se né nincs. Sokat jártunk külföldre és megkönnyítette a bemutatkozást is.Ja vidéken élek, nem sokan követték a példám, de nem volt megvetés.Egyik lányrokonom megtartotta és teljesen természetes mindenkinek.
2014. febr. 8. 13:29
 35/38 anonim ***** válasza:
62%
Gondolom valami kis faluban élhettek. Ma már tök elfogadott, ha a saját nevét viseli valaki, sőt Budapesten tapasztalom, hogy nem vallásos körökben már azért néznek furán ha felveszed a párod nevét. Én soha nem tudnék valamilyen -né lenni. Én nem a férjem hozzátartozója vagyok, hanem önálló, teljes értékű ember.
2014. febr. 8. 20:51
 36/38 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem senki nem fog foglalkozni vele, a "megvetés", "kinézés" maximum a begyöpösödött, buta emberek között fordul elő, nem kell velük foglalkozni.

Egy barátnőm két éve ment férjhez, és megtartotta a saját nevét, senki nem akadt ki rajta. Mondjuk ebben az is közrejátszott, hogy a férje vezetékneve elég hosszú, a barátnőm keresztneve Annamária, ami szintén nem rövid, hülyén is hangzana a férje vezetéknevével együtt.

Senki nem foglalkozott vele, nem szóltak be a lánynak emiatt.

2014. febr. 9. 09:45
 37/38 anonim ***** válasza:

Én is megtartottam a lánykori nevem, mert bár anno úgy gondoltam, hogy szeretném felvenni a férjem nevét valamilyen formában, az élet úgy hozta, hogy minden variáció szörnyen idétlenül hangzik, egyszerűen nem tetszenek. Hiába van mindkettőnknek szép vezetékneve, az övé nem megy se a vezetéknevemhez, se a keresztnevemhez, a férjem pedig nem szerette volna felvenni az enyémet (az ő keresztnevével szép lett volna), így mindenki maradt az, aki.

6 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van, most várjuk a harmadikat. Eddig senki sem nézett lányanyának, még akkor sem, ha nincs rajtam a gyűrűm (a munkám miatt nem mindig hordom, s néha elfelejtem visszavenni).

Szóval tényleg lehet, hogy régen így volt, különösen Erdélyben. Erdély azért jobban őrzi a hagyományokat, ott vidéken lehet, hogy még most is így állnának hozzá. De Magyarországon sokat változott a helyzet, itt már senkit se érdekel, az se, ha ténylegesen lányanya valaki, max akkor veri ki a biztosítékot, ha még nincs az illető 18 éves.

Én azt tanácsolom, hogy olyan nevet válassz, ami tetszik, amivel szívesen bemutatkozol, amivel könnyen azonosulsz, mert ha egy kicsit sem tetszik a neved, az az önbizalmadra sem lesz jó hatással.

2014. febr. 11. 11:09
 38/38 anonim ***** válasza:
Én, mivel az apám egy iszákos szemétláda, gyűlöltem a nevét. A Kovács Mária verzióban vettem fel férjemét, senki nem néz rám furcsán. Általában ránéznek a kezemre, konstatálják, hogy karikagyűrű pipa, és semmi para nincs.
2014. aug. 11. 18:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!