Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném megtartani a nevem, de anyukám szerint emiatt megszólnának. Szerintetek?
Anyu régen úgy változtatta meg a nevét esküvő, hogy átvette apu vezetéknevét+saját keresztneve. (nem volt más megoldás) Azt mesélte, hogy hivatalokban, iskolákban, kórházakban mindenhol megvetették, lenézték, mert azt hitték, hogy "lány-anya". Azt mondta, hogy annyira rosszul esett ez akkor neki, hogy nem ajánlja nekem, hogy megtartsam a nevem, legyek pl. Kovácsné Tóth Mária.
Szerintetek még mindig létezik ez a "megvetés"?
Igen a falusiak ilyenek.En is ott nevelkedtem, tudom.
De sztem ez baromsag. Ha meg akarod tartani a neved, akkor tedd azt. 2014-et irunk, nem 1960-at.
Ez az egész úgy hülyeség ahogy van. Már miért ne lett volna anyukádnak más lehetősége? Mindenkinek van lehetősége. A nagymamámnak nem volt, akkor csak a Kovács Gézáné működött. De most már elég régóta elég sok változat van.
Megvetés meg nincs, max a tudatlanokban.
Remélem a házasságod alatt anyukád nem ad ilyen jó tanácsokat, mert akkor nem lesz hosszú.
Pont hogy manapság egyre jobban ez a verzió van terjedőben, az ismerőseim nagy része így veszi fel. Én nekem mondjuk ez nem tetszett és ezért a Kovácsné Tóth Mária verziót vettem fel. Figyelni kell ilyenkor a hangzásra, kinek mi az igénye stb..
Már falun sem számít (ott nőttem fel)
Ráadásul több a "leányanya" már mint a nem az..
tartsd csak meg a neved, ha így szeretnétek!
Megbánod, ha anyukád miatt döntesz másként.
/ én felvettem a férjem nevét, de én akartam, csak, hogy egyértelmű legyen, hogy nem elfogultságból írtam, amit/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!