Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szeretném megtartani a nevem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretném megtartani a nevem, de anyukám szerint emiatt megszólnának. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Anyu régen úgy változtatta meg a nevét esküvő, hogy átvette apu vezetéknevét+saját keresztneve. (nem volt más megoldás) Azt mesélte, hogy hivatalokban, iskolákban, kórházakban mindenhol megvetették, lenézték, mert azt hitték, hogy "lány-anya". Azt mondta, hogy annyira rosszul esett ez akkor neki, hogy nem ajánlja nekem, hogy megtartsam a nevem, legyek pl. Kovácsné Tóth Mária.

Szerintetek még mindig létezik ez a "megvetés"?

2014. febr. 7. 14:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%

Akik itt(ITT)azt javasolják, hogy ne változtass nevet megtehetik(joguk van hozzá)de vigyázz mert az élet más. Ezek megkeseredett vénlányok vagy olyanok akik élettársi kapcsolatban élnek és nekik minden mindegy. Igenis aki lány néven"szerepel"azt lánynak nézik ma is. Ha pedig gyereke van lányanyának.

én nem vagyok vénlány, férjnél vagyok és gyerekem is van..30 éves vagyok..mégis azt mondom, hogy ha ö meg akarja tartani a nevét, tartsa. szerintem senki se fog ezzel foglalkozni, hogy lányanya, vagy lány.. utolso, kit fog ez érdekelni? a hivatalt? :D vagy kit? vagy a szomnszéd Mari néni majd terjeszti a pletykákat? :D

2014. febr. 7. 14:58
 12/38 anonim ***** válasza:
94%
Én elhiszem, 20-30 évvel ezelőtt így járt anyukád, de ma már a kutyát se érdekli. Én megtartottam a nevemet és eddig semmi hátrányos megkülönböztetés nem ért se kórházban, se hivatalban, sem oktatási intézményben, pedig már két pici gyerekünk is van.
2014. febr. 7. 14:59
 13/38 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, dehogy létezik, ma már teljesen elfogadott az, ha a házasságban is mindenki a saját nevét használja tovább...
2014. febr. 7. 15:02
 14/38 anonim ***** válasza:
94%

A 9-es válaszoló simán nem százas.

Én is férjnél vagyok, gyerekem van és megtartottam a lánykori nevem. Így ismernek a szakmámban, a barátaim és mindenki. Anyám anno -né lett. Azóta rájött, hogy hány alkalommal jelentett ez gondot, mert nem tudták, hogy a -né az ki is, hogy nem rá várnak, hogy nem neki tartják fenn a lakást (tanácsrendszerben lakáskiutalásnál), az utat, a lehetőséget.

Senki nem néz le emiatt, max anyukádnak fura. Úgy használd a neved, ahogy neked kényelmes, mert te fogsz nap mint nap így bemutatkozni, papírokat aláírni, telefonon bejelentkezni.

2014. febr. 7. 15:07
 15/38 anonim ***** válasza:
17%
15-ös: "Azóta rájött, hogy hány alkalommal jelentett ez gondot, mert nem tudták, hogy a -né az ki is, hogy nem rá várnak, hogy nem neki tartják fenn a lakást (tanácsrendszerben lakáskiutalásnál), az utat, a lehetőséget. " Mi??? Mire gondolsz itt konkrétan?
2014. febr. 7. 15:10
 16/38 anonim ***** válasza:
42%

Hát szerintem anyukád is lehetett volna simán Kovácsné Tóth Mária. Hisz ez is egy lehetőség volt a sok közül. Szóval volt más választása.Csodálkozom hogy akkor olyan modern volt most meg ilyen régies látásmódú.

Ma már ezer választás van és senkit nem hat meg hogy megtartod a lánykorit, vagy milyen nevet veszel fel.

2014. febr. 7. 15:13
 17/38 anonim ***** válasza:
86%

9

Senki nem mondta a kérdezőnek hogy tartsa meg a lánykori nevét, csak felvázoltuk a lehetőségeket. Se vén sem élettárs nem vagyok hanem fiatal feleség. És a kérdező fogja majd eldönteni a sok választási lehetőség közül hogy mit választ.

2014. febr. 7. 15:15
 18/38 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező én elhiszem amit mondasz anyukád tapasztalatáról. De ha bement a kórházba mint Kovács Andrea, legkorábban a betegfelvételnél kiderült hogy férjnél van hiszen be kell mondania a lánykori nevét is .Az ellenőrzőben is kérdezik az anya lánykori nevét, és a hivatalokban a név után rögtön jön a lánykori neve kérdés.Szóval olyan nagy dolog még sem érhette.
2014. febr. 7. 15:18
 19/38 anonim ***** válasza:
77%
Én sem vagyok sem megkeseredett vénlány, sem élettársi viszonyban, férjezett vagoyk, mégis megtartottam a lánynevemet, 2 gyerekem van, senki nem nézett lányanyának, soha semmilyen hátrány nem ért ebből, már nem én vagyok az egyetlen, aki nem viseli a "né"-t.
2014. febr. 7. 15:19
 20/38 anonim ***** válasza:
87%

1. Európa nagy részén az a természetes, hogy a feleség a férj vezetéknevét és a saját keresztnevét használja a házasságkötés után - már sok évszázada, és soha nem hitték ezért lányanyának öket.

2. Ma Magyarországon a nök nagy része nem él házasságban és élettársi kapcsolatba szül gyerekeket, ennek "ellenére" senki sincs fennakadva rajta. Az, hogy "lányanya" ma már csak egyes igen begyepesedett valaki fejében létezik.

3. Szerintem úgy vedd fel a nevedet, ahogy neked tetszik, ebbe anyukádnak semmi beleszólása, föként, mert idökzöben a világ igen sokat változott.

2014. febr. 7. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!