Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti mit tennétek? Tanácstalan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek? Tanácstalan vagyok!

Figyelt kérdés

4 éve vagyok együtt a párommal. Még a kezdet kezdetén megbeszéltük, hogy nem akarok feleség lenni, és gyereket sem akarok soha. Még az összeköltözést is elhúztam alaposan, mert nagyon különböző körülmények között nőttünk fel, anyagi helyzetünk is nagyon eltérő. Tudtam, hogy konfliktus forrás lesz az, hogy én költekezem és nem érdekel a pénz, ő ennek szöges ellentéte. Megpróbáltam változni, sokszor nem veszek meg egy-két dolgot, amit egyébként szeretnék, így kevésbé érzi magát kellemetlenül, és nincs az az érzés, hogy én tartom el. Bár a valóság az, hogy tényleg én tartom el őt, nálam lakunk, ő egyáltalán nem fizet se a rezsibe, se a hétköznapi életünkbe, se a kajába, se semmibe. És azt sem várom el, hogy rám költse a fizetésének x részét, hiszen amit akarok, azt meg veszem magamnak.

Erre most előállt azzal, hogy házasodjunk már, mert én biztos, hogy nem szeretem, ha erre nem vagyok hajlandó. Vissza kérdeztem -barátnőim javaslatára-, hogy házassági szerződés aláírásával is el akarna-e venni. Erre is felháborodott, hogy ő soha nem kérte, hogy tartsam el, és költözzünk egy viskóba, vagy bárhova, ő akkor is el akar venni, és hogy nekem ez egy kibúvó, és nem szeretem, és folyamatosan lelkizik nekem.

Pedig szeretem. Talán az lenne a helyes lépés, ha követelném tőle, hogy mostantól mindent felezzünk? Így is lemondok rengeteg dologról, hogy az ő érzéseit ne sértsem meg. Mi a helyes megoldás? Vagy mit lehet tenni?

2014. febr. 7. 10:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

Nézd! Én nem akarlak bántani, távol áll tőlem és csak abból tudok következtetni, amit itt leírsz, ezért persze lehet, hogy tévesen. De te itt minden mondatodban velünk is azt érezteted, hogy te mennyit keresel és mennyit költekezhetsz. Abba esetleg nem gondoltál bele, hogy te lettél túl anyagias?

Én alapból nem értem, hogy a pénz miért tehet tönkre két embert? Persze, nem lenne a tiétek az egyetlen, sőt, de hogy lehet, hogy két értelmes ember hagyja, hogy az amúgy jól működő kapcsolatukat tönkre tegye az, hogy ki mennyit keres????

Szerintem neked is le kéne akadni erről a többszörösét keresem témáról, mert lehet akaratod ellenére te érezteted az egészet vele és lehet, hogy tényleg megalázod.

Ebbe még nem gondoltál?

a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve.

2014. febr. 7. 11:12
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
azért az sem állapot, hogy mivel kevesebbet keres, ezért nem fizet semmit, akkor vegye ő a kaját, vagy fizesse a számlákat, de az hogy ingyen van minden...tudod ki tűrné ezt...
2014. febr. 7. 11:21
 13/20 anonim ***** válasza:
50%

11 vagyok.

A 12. válaszolóval is egyetértek!

2014. febr. 7. 11:23
 14/20 anonim válasza:
50%
te tartod el.persze hogy elakar venni.tudja hogy mégegy ilyet nem talál...ha emberszámba venne,nem engedné hogy eltartsd.a fejőstehenet lássa benned...nem akarlak megbántani de én így látom.
2014. febr. 7. 11:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem illetek össze. A házasság, a gyerekvállalás, a vagyoni viszonyok olyan dolgok, amikben fontos az egyetértés egy kapcsolatban.

Azt meg nem is minősítem, hogy dolgozik, van jövedelme és ennek ellenére te tartod el.

2014. febr. 7. 11:53
 16/20 anonim ***** válasza:
50%

Azt írod, hogy ő a szöges ellentéte a költekezésnek. Ha jól értem, neki is van fizetése de mivel nem kérsz semmit tőle, egy az egyben magára költi. Ebben nem az jön le, hogy spórolós, költ ő nagyon is, csak magára.

Összegzés: El akar venni, mert így akarja bebiztosítani magának az anyagi jólétet. Ha nem akarná, hogy eltartsd akkor fizetne amennyit tudna, mert egy igazi férfi sem várná el a másiktól, hogy eltartsák. Nagyon önérzetes nőnek tűnsz, de igazából iszonyatosan hülyének néznek.

2014. febr. 7. 13:56
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tehát az egyszerűbb megoldás ha szakítunk, most.

2014. febr. 7. 15:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen.
2014. febr. 7. 20:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Uhh... Nekem is volt ilyen kapcsolatom! En is No vagyok!

A vegere mar kizsigerelt! 4honap alatt 700 ezer forintom elte fel!

Ha ho vegen elfogyott a penze "kolcson kert" cigire... 20asom volt azt adtam. Masnap ment dolgozni, es ez a szerencsetlen a maradek 19400bol ruhakat vett maganak! Mintha a q-Am lett volna!

Hat mondom cica ilyen helyes es cuki nem vagy! holnapig van idod megadni vagy a csaladoddal egyutt takarodj mire hazaerek!

Hazaertem penz sehol... Segitettem koltozni nekik!

Mert termeszetesen a csalad is az en nyakamra jott! Se rezsibe penzt nem adtak, se kajat nem vettek... Se az anyja se a huga!

O is eloallt avhazassag temaval, gyonyoru gyuruket is vett az EN penzembol, amit utolagosan szolt, hogy a kasszambol vette ki, hogy meglephessen! Undorito fereg volt, Nekem meg jo tanulopenz! Soha tobbe nem kell olyan aki legalabb annyit nem keres mint en! Parom 2*-3* annyit hoz haza, mikor osszejottunk egal volt es 4. Honapban mar kozos kasszan eltunk! Ez most se valtozott, hogy lenyegesen tobbet hoz!

2014. febr. 22. 15:21
 20/20 anonim ***** válasza:
Én nem értem se a kérdezőt, se a hozzászólók jó részét.Mi ez a különcködés, csak mert valaki többet keres? Ha együttélsz valakivel azzal közös kasszán vagy! Mi az, hogy eltartod őt, csak mert kevesebbet keres? Megalázó ez az egész szituáció, neked is, neki is. Szeretne elvenni, hahó, mert neki fontossá vált a házasság azért. Miért gondolod azt, hogy a pénzedre utazna?! Rosszul lettek lefektetve a kapcsolatnak az alapjai. Beszéljétek meg, hogy innentől közös kassza lesz, és mennyit költötök egy hónapban számlára, élelmiszerre, ruházkodásra, tisztálkodásra, szórakozásra stb-re és ehhez tartsátok magatokat. Attól, hogy szeretne elvenni, még nem a vagyonodra utazik. A lakás az külön vagyon, mivel a házasság előtt szerezted, tehát egyébként is a tiéd.
2014. febr. 23. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!