Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a rokonoknak?
Szerintem ez a rokonod baja, hogyha ezt magára vette.
Amiket leírtál, abból látszik, hogy nem az volt a célod, hogy megbántsd. Az az Ő baja, ha így gondolja.
Te csak elmondtad neki, hogy Te mást szeretnél felvenni a nagy napodra, ebben semmi nincsen, csak elmondtad a véleményedet. Nem azt mondtad neki, hogy: "Te milyen hülye voltál, hogy menyasszonyi ruhát vettél fel terhesen."
Nem vagyunk egyformák és kész. Szerintem teljesen normálisan mondtad el neki és egyáltalán nem voltál tapintatlan. Ne foglalkozz vele. Sok boldogságot! :)
Mindenki olyan ruhát húz fel, amilyet akar. Lehet, hogy félreérthető volt a helyzet és magára vette.
Egyébként szerintem bárki húzhat menyasszonyi ruhát kortól, gyerektől függetlenül, mivel már olyan sokfajta van, hogy mindenki találhat megfelelőt. És a fehérnek sincs nagy jelentősége, mivel a fiatal, gyermektelen párok sem szűzként házasodnak már :)
"en viszont nem veszek fel ártatlan szűz lányt szimbolizáló ruhát 40 évesen egy 9 eves gyerekkel a "hátam mögött"
Ha jól értelmezem, ha nem lett volna gyereked, felvetted volna a ruhát. De ezek szerint szűzen mentél volna férjhez? Nem voltál bunkó, mert mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy miben megy férjhez, de ne a gyerekre "fogd" szerintem, mert ha nem lett volna gyereked, a fenti mondatod alapján akkor sem mehettél volna férjhez nagy ruhában.
Az, hogy te nem akarsz menyassoznyi ruhába öltözni a te dolgod, de szerintem is elég sértő volt a megjegyzésed, hogy nevetséges lennél menyassoznyi ruhában, ezzle nyilván megsértve azokat, akik hasonló helyzetben mentek férjhez.
Amúgyis, a fehér ruha már rég nem a szüzességet jelképezi, hanem az esküvőt. Melyik lány megy manapság szüzen férjhez? Akkor senki ne vegyen menyassoznyi ruhát?
# 8/9
Van akinek fontos a hagyomány van akinek nem. Soha nem értem más véleményét saját magukról miért kell magukra venniük az embereknek. Egyébként meg szerintem is nevetséges egy terhes menyasszony fehér ruhában a templomban. Isten áldását kéri a házasságra, miközben nyíltan látszik, hogy nem él keresztény életet.
Aha, mert TE nevetségesnek érzed a fehér ruhát MAGADNAK, akkor te vagy a bunkó, mert Ő fehér ruhában esküdött?? Normális? Visszakérdeztél, hogy akkor szerinte NEKED kötelező lenne a fehér ruha, mert Ő úgy gondolja??
Nincs igaza meg köze sem hozzá. Szerintem teljesen érthető, ha valaki nem akar 40 évesen totál fehérben esküdni, ha már a hagyományoknál tartunk.
Vegyél fel amit akarsz, az a bunkó, aki megítél emiatt, hogy mit veszel fel és nem veszi észre, hogy itt nem róla van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!