Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet kicsit indiszkret kerdes, de nektek mennyibe kerult mindent osszevetve az eskuvotok?
Csak kivancsisag, nekem juliusban lesz az eskuvom, es hat kis hijan szivrohamot kaptam, amikor osszeszamoltuk, hogy a koltsegek kb. 9,5 millioba fajnanak(legalabbis amiket mi[illetve a parom] terveztunk. Ezert is kerdezem, hogy nektek mennyibe kerult, kulon-kulon a helyszin, a ruha, a kaja, a piak, a fotos, minden.
Elore is koszi.
N.
90 fő 1,6 millió Ft!
9,5 milka??? Azért kíváncsi lennék hogy mire megy el annyi pénz! Oké hogy külföld, de akkor is...
A mi esküvőnk kicsi volt, karácsonyi hangulattal. (Így terveztük)
a díszítés a házasságkötőben és az étteremben is karácsonyi volt. karácsonyfák, mikulás, és ünnepi díszítés. eleve ott voltak. nem került pénzünkbe.
15 személyes polgári esküvő volt: szűk család és barátok
majd egy ebéd, ahol mindenki azt evett - ivott amit akart étlapról, egyéni rendelés alapján (30.000 ft)
4 különböző torta volt, cukrász barátnőm csinálta: fekete erdő, csoki, mogyoró, túró (25.000)
kék rózsacsokrom volt ( a menyasszonyi csokor(17.000)
terem bérlése 18.000
ajándékok a szülőknek 1200
2 (gyerek)pezsgő 400 ft , (az igazi pezsgőt utáljuk)
meglévő fekete fehér kosztümben voltam, a férjem meg meglévő öltönyében. tehát nem került pénzbe.
a fotós az egyik barátunk volt. ingyen fényképezett.
a gyűrűk sem kerültek pénzbe, mert a nagymamám örökségként hagyott rám arany ékszereket,+ nekem is volt, abból csináltattuk.
Szóval 100.000 ft alatt megúsztuk, és 100%ban ilyen esküvőt akartunk:)
Ennyi pénzből amit írsz, már egy lakást is vehetnétek....nagyon durva. De ha van miből...
27/N
Nekünk 120 főre került 850.000ft-ba
Helyszín+kaja+pia mindent összeszámolva sütikkel együtt: 4500/fő (3 fogásos vacsi, éjféli, rengeteg házisüti, kb. 20 torta) összesen 540.000
Menyatorta: 20E
Ruhám: 30.000 (mindennel együtt)
Haj: ajándék
Virágok: 30.000
Zene: 90.000
Fotó: 50.000
Vőlegény mellény, cipő: 20.000 (öltöny volt)
Videó: 60.000
Polgári: 20.000
Hintó: ajándék
Autó: ajándék
Fogok erről írni egy bejegyzést, mert ahányszor már leírtam... :)
Na jo, szamolgattam ujra, az adatok :
Menyasszonyi ruha : 2 millio (rengeteeeeeeg tudom, de Vera Wang, azert a fel karomat odaadnam)
Volegeny ruha : 2.5 millio (termeszetesen a vilag legdragabb oltonye, hiszen anelkul nincs eskuvo....-.-)
Menyasszonyi cipo : 150000
Volegeny cipo : 100000
Menyasszony haj : 40000
Menyasszony smink : 20000
Menyasszony mukorom : 20000
Volegeny haj(!!!) : 15000
Harisnya+ekszerek : 70000
Gyuruk : 1 millio (a kerdes kiirasakor ez a resz kimaradt a szamolgatasbol :D)
Fotos : 200e
Szertartas: 500e
"Lakodalom" : 1.5 millio (hajon lesz)
Viragok : 150e
Tortak : 250e (vegul 6ban allapodtunk meg, ezek kozul ketto lesz nagy, 300 szeletes, a masik 4 az 100 szeletes)
Kaja : 1 millio (ebbol kb. 600e a pia, de sajnos draga az orosz vodka....illetve "nekunk"a legdragabb kell...)
Es akkor a baromsagok :
Jegszobor : 100e
Tuzijatek : 70e
Meghivo+ultetokartyak+vendegeknek ajandek : 250e
Igy az egesz puccparade kb. 10millio 750e......nagyon-nagyon oda kell figyelnem, asszem, hogy min sporoljunk....
Ha több milliós ruha nektek belefér, illetve azt te is szeretnéd akkor ne a 100.000 ft-os jégszobron akarj spórolni, az aprópénz a költségvetésetekben, úgy látom. Ha a vőlegénynek semmi sem drága mikor téged vehet feleségül inkább örülj neki, és legyetek boldogok, aztán lehet később ő is rájön, hogy nem ezen múlt volna "szép esküvő". De mivel anyagi korlátok nem hiszem, hogy vannak, szerintem hagyd rá ha nem nagyon zavar.
Amúgy nekünk 50 fős esküvőnk volt, utána közös vacsora, csak fotós, nem volt zene. A ruhámat béreltük, a férjemé nagyon szép volt, varrattuk és nem volt drága. összesen kb. 700.000 mindennel (smink, fotós, kaja, ruhák...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!