Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet kicsit indiszkret kerdes, de nektek mennyibe kerult mindent osszevetve az eskuvotok?
Csak kivancsisag, nekem juliusban lesz az eskuvom, es hat kis hijan szivrohamot kaptam, amikor osszeszamoltuk, hogy a koltsegek kb. 9,5 millioba fajnanak(legalabbis amiket mi[illetve a parom] terveztunk. Ezert is kerdezem, hogy nektek mennyibe kerult, kulon-kulon a helyszin, a ruha, a kaja, a piak, a fotos, minden.
Elore is koszi.
N.
Én is külföldön élek, és 2008-ban voltam egy hatalmas lagziban. Ott is limuzin , jégszobor minden volt..
Emlékszem fél füllel hallottam a menyasszony barátnői pletykálták, hogy ennyi pénzből amennyibe a lagzi került, leelőlegezhették volna azt a házat amit kinéztek..Így most igaz hatalmas lagzi, de nincs ház... 2013 karácsonyán futottam össze a vőlegénnyel (mi az ő vendégei voltunk )
Elmesélte, hogy éppen most zajlik a "legszívesebben a torkára nyomnám a vagyon felét" válópere..
Utána egy érdekes meglátásra jutottunk a párommal. Az elmúlt 20 évben azok a rokonok, barátok akik hatalmas, és milliós lagzit tartottak, ma már egyik sem él együtt. Mind elváltak.. Na ezért nem éri meg az egész..
ma 17:19
Sok külföldi országban nem szokás pénzt adni ajándékba.. Szóval nem biztos hogy visszajön az ára, hiába 500 ember
5 éve leszünk idén házasok.
Kis, vidéki településen volt a lagzink. Mindent mi vásároltunk, mármint a hozzávalókat, amit szakácsok főztek meg és csak bérleti díjat fizettünk, ami nem volt magas.
100-an voltunk és 400 000 Ft-ba került. És ebbe minden benne van.
Fotósunk, videósunk nem volt. Modern gépekkel családtagok fényképeztek és csináltak videókat is.
A ruhámat egy alkalmi ruha üzletben vettem 38 000 Ft-ért. Zenekar helyett, zenészünk volt, aki nagyon jó hangulatot csinált és harmadába került mint, egy zenekar. Szóval jól körbenéztünk mit hogy lehet megoldani a lehetőségekhez képest és ennyi jött ki.
Angliában tavaly nyáron voltam lagziban. Nagy lagzi volt, és kapaszkodjatok meg. A piáért fizetni kellett..Már mint alkohol és alkohol mentes italokért.
Októberben a kollégám (aki szintén angol) meghívott minket a felesége szülinapi partijára. Egy vendéglőben tartotta. Volt zenekar, minden, de ott is fizetni kellett a piáért. 1 fontot fizettem fél literes koláért. Hát... külföldön nem divat a pénz ajándékozás, sok helyen minden másképp működik mint otthon
Sztem beszélni kell a pároddal, hogy a megadjuk a módját nem egyenlő az esztelen rongyrázással meg az ízléstelen giccsel. A jégszobor annyira tipikus újgazdag rongyrázó dolog... nem elegáns, nem stílusos, értelme nincs, ellenben lehet vele villogni a butább és csóróbb ismerősök előtt, hogy ez nekünk lett elkészítve, bizonyám. Mármint az oké lenne, ha mindkettőtöknek ez lenne az álma, de érzem, hogy itt csak ő erőlteti ezt.
Viszont nincs igazán értelme itt a gyakorin kérdezgetni, mert úgyis más viszonyok közt vagytok. A nagy többség itt (vagy akár egész Magyarországon) 20 és 100 fő között fogad vendéget, és az anyagi helyzet miatt ott fogja a költséget, ahol tudja. Mi még csak tervezzük a párommal az esküvőt, de megpróbáljuk olcsón kihozni, mert nem vagyunk abban a helyzetben, hogy akár 500e-nél többet kiadjunk egy eseményre, hitelt meg nem fogunk felvenni. Nem is tartunk kifejezett lagzit, csak egy 2-3 fogásos ebéd lesz tortával (tehát semmi hajnalig tartó dajdaj), szűk családdal és barátokkal (bár a vendéglista még nincs teljesen kész). Esküvő párom lakhelyének önkormányzatánál lesz, kaja egy közeli, nem túl flancos étteremben :). Meghívót itthon fogunk gyártani, dekorra külön nem költünk pénzt, köszönőajándék nem lesz, nem lesz videós. Zene sem lesz az ebéd alatt (ha mégis úgy döntünk, akkor CD-s dalválogatás lesz, nem zenekar). Páromnak nem veszünk új öltönyt, nekem valszeg varratni fogjuk (van ismerősöm, aki nekem anyagárban dolgozik, és nem lesz több 30-40ezernél, mert amúgy is a letisztultabb, kevésbé csicsás darabokat szeretem), cipőből vmi olcsót veszek, mert fehér cipőt úgysem fogok máskor hordani, és nem is valószínű, hogy olyan nagyon látszana, ilyen max. 4000es kínaiban gondolkozom, a drágább pénzkidobás lenne. Sminkelni magamnak fogok. Ezenkívül fizetünk még a csokorra, fodrászra és a fotósra (az az egyetlen, aminél inkább fizetek többet, minthogy rossz képeket kapjak... és jobban szeretem a művészibb, érzelmesebb képeket, mint az állj be a kert elé, klikk!-típusú gagyi szart).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!