Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet kicsit indiszkret kerdes, de nektek mennyibe kerult mindent osszevetve az eskuvotok?
Csak kivancsisag, nekem juliusban lesz az eskuvom, es hat kis hijan szivrohamot kaptam, amikor osszeszamoltuk, hogy a koltsegek kb. 9,5 millioba fajnanak(legalabbis amiket mi[illetve a parom] terveztunk. Ezert is kerdezem, hogy nektek mennyibe kerult, kulon-kulon a helyszin, a ruha, a kaja, a piak, a fotos, minden.
Elore is koszi.
N.
Szolid esküvő volt,szülöi segítséggel.
Fotós nem volt
Család fotózott videózott.
Esküvőn a terem ingyenes volt, s a pluszok(pezsi,szülőköszöntés kb 5ezer)
Virágokat, a ruha és kocsi diszt anyum kollegája csinálta.
Étterem: kis szolid étteremben volt, 200ból kijött.Volt 6 kodér leves és 15 bőségtál. Sütit a nagyszüleink csináltak. 30 főre kb.
Ruha :enyém 8ezer bérelve, férjemé 20 szintén bérelve. Cipőm volt,még szalagavatóról... Bpen volt, étterem Kispesten. (termplomi nem is volt)
Ismerősömék is világra szoló lakodalmat csináltak,fél év után el is válltak,pedig olyan szép,hatalmas esküvőjük volt hogy csak na:)
9.5 millió nagyon soknak tűnik így első hallásra :S A mi költségvetésünk így alakult:
Ruházatra és kellékekre fordított pénz:
- menyasszonyi ruha: 125ezer Ft + 10ezer Ft rám alakítás (ugyanazt a ruhát, amit kölcsönzőben felpróbáltam, kb. 40ezerrel olcsóbban vettem meg, mert egy lány árulta egyszer használtan)
- Vőlegény öltöny+mellény: 70ezer Ft (ebből 60 az anyagköltség)
- menyasszonyi cipő: 3500*2 (mert vettem pótcipőt is)= 7000 Ft
- vőlegény cipő: 3600 Ft
- harisnya: 2000 Ft
- nyaklánc, karkötő (fülbevaló ajándék volt): 19100 Ft
- tiara: 5000 Ft
- nyakkendő+ing: 3000+4000 Ft
- gyűrűk: 145ezer Ft
Szolgáltatók:
- Fotós: 80ezer Ft (Ha lagzink lett volna, és végig marad, akkor 120-at kért volna)
- Virágos: 30ezer Ft (menyasszonyi+dobócsokor (fehér írisz-krém rózsa), 2 kitűző, 1 virágkarkötő, 6 kis asztaldísz, 1 főasztaldísz)
- Étterem: kb. 400ezer Ft dekorral együtt (ez a művészeti központ, ahol a szertartás volt, dekorját is tartalmazta, 62 fő volt az ünnepi ebéden (nem tartottunk lagzit), ezt nem mi fizettük, hanem édesapám, így pontos árat nem tudok)
- Sminkes: 15ezer Ft
- Fodrász: 4000 Ft
- Műköröm: 5500 Ft (amúgy is van rövid francia, az esküvőn ezt csak kicsinosítottuk kicsit)
- Torta: 60ezer Ft (4 emeletes, laktóz+gluténmentes, ipari mennyiségű süteményt a rokonok sütöttek)
Apróságok:
- meghívó+borítékok+ültetőkártyák: kb. 15ezer Ft
- ujjlenyomat vendégkönyv+tintapárnák: 1500 Ft (én festettem, így csak az anyagár)
- gyűrűpárna: 600 Ft (szintén anyagár, nagymamám varrta)
- köszönőajándék: kb 5000 Ft (anyósom ajándéka, a munkája benne felbecsülhetetlen, nagyon sokat dolgozott velük!)
Szóval összesen, olyan 1.000.000 Ft volt. Ha lagzit tartottunk volna, vélhetően még a zenész díjával nőtt volna meg…
Mi kerül majdnem 10 millióba??? Te jó isten? Hol esküdtök? A fehérházban? a holdon??
Én az én esküvőm szinte ingyen volt, mert csak 2 tanús volt, de a tesóméknak most volt a lagzijuk.
Náluk olyan 60 ember volt, a ruhájukat vették, éttermet béreltek Gödöllő mellett, a közeli tónál alakították ki azt a helyet ahol kimondták az igent (kijött az anyakönyvvezető nő) Rengeteg kaja és pia volt, szóval mi vendégek nem mentünk éhesen haza. Volt fotós, volt külön a gödöllői kastélyban fotózás. Volt egy DJ aki a zenét kezelte. Így került nekik 1.9 millióba.
Hát, én elég olcsón kijöttem:D Jóformán alig került valamibe:D
Az esküvői ceremóniáért nem fizettünk semmit, se illetékbélyeg, se semmi. Lehet azért, mert külföldön lakunk, és rendkívüli engedéllyel házasodtunk. Hazaértünk és 1 hét múlva házasodtunk (külföldön élő magyarok mind így házasodnak magyarba, akik csak egyszer tudnak hazamenni évente)A ruhámat itt kinn vettem, 30 ezer forint volt, párom öltönye már megvolt (1x volt rajta előtte), virágokat nevelőanyám anyukája csinálta ingyen, utólag adtunk neki ajándékot. Cipőm is filléres volt, a menyecskeruhámat duriba vettem, el se hinnéd, hogy onnan van:D Vettem még nyakláncot, fülbevalót, de azok is csekély összegek voltak. 35-en voltunk. A kajára való pénz összegyűlt borítékokból, egyébként 120 ezer volt. 20-ert volt egy énekes szintetizátorral, 20-ert volt fotósunk esküvőn, szabadtérin és lagzis fotózáson, hajam 1500 volt, sminkem szintén. Mind mind ismerettség miatt is, de egyébként se kértek volna többet a fejem rendbetételéért ezek a lányok:D
Jóformán zéróból kihoztam életem legszebb napját.
Kulfoldon elunk, es a parom ugy gondolja, ha mar eskuvo, akkor adjuk meg a modjat......mondtam oke, na de ennyire? :S
Jegszobor(ugyis elolvad, de mind1), tuzijatek, limuzin, 8fogasos vacsora, kb. 7fele torta, rengeteg-rengeteg pia.....csak par dolog.
Nem is ismerek 500 embert:D Hát ha ennyit el akar rá szórni, szórjon. De én biztos nem szórnék el rá ennyit. Szerintem egy esküvőt max fél millióból bőven ki lehet hozni. Egyébként valamennyi vissza fog jönni. Gondolj bele: 500 ember. Csak kösd ki, hogy senki nem adjon tárgyi ajándékot, mert 500 pohárkészlet nem fog elférni a házban.
Ha pénzt ad mindenki, és ekkora esküvőn már minimum meglobogtat mindenki 10 ezer forintot, hány család jön, számold össze. Csinálj menyasszonytáncot is, ott még összegyűjthetsz valamennyit, de akkor is csökkentsd valahogy a kiadásokat, mert ez így rengeteg. Fele ennyi is rengeteg lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!