Elég indiszkrét kérdés. Ti mennyit adtok fogadott
orvosnak szülésnél?
ÉN 3 éve szültem, ugyanúgy 8000 Ft volt a vizsgálat díja.
Általában a szülés a vizsgálati díj 10x-e.
Már nem emlékszem pontosan, hogy csak ennyit mondott e, vagy kimondta a végösszeget is, de mi 80 ezret adtunk.
(Biztos le leszek pontozva, mert sokan itt úgy gondolják, hogy ez luxus.)
Nekem fontos volt, hogy legyen fizetett orvosom.
2013. jan. 13. 13:18
Nem gondolom hogy luxus,ln pl nem tehetném meg hogy fogadott dokihoz járja DE a gyerek érdekében mindent,az előző terhességemmel 3 héti voltam kórházban láttam és hallottam sok mindent ha nincs pénz senki vagy:(((akinek nem volt dokija még méhösszehúzót sem kapott,és sorolhatnám...na szóval egy gyerek egyszer születik és nem sajnálom azt a 3 heti 7ezret és a szülésért a 70 ezret mert ennyi kell a biztonságunkért,sajnos Mo. ilyen,más országban véres szemmel néznének a dokink ránk itt meg elvárják a jó munkáért a pluszot hát akkor adok,még ha nagyon nincs is:((pl:volt egy anyuka 41 éves doki nélkül és egész napi vajúdás után sem császározták meg sőt vákummal szült,és a kicsi agyvérzést kapott,oké már épül fel de ha dokija lett volna...szóval nem luxus csak ha ennyit tehetünk nem tízszer csak 2-3 -szor egész életünk során hát akkor ezt csak kibírjuk valahogy...
2013. jan. 13. 13:31
Augusztusban szültem mi 40 ezret adtunk a dokinak meg havonta 5 ezret. Nem kötötte ki varratszedéskor mielőtt hazaengedtek akkor adtam oda a borítékot. Nem akarta elfogadni de végül elvette :)Sok doki után érdeklődtem hogy jó legyen és ne pénzéhes!!Sokat segített a szülésnél és utána is jó szobát kaptunk. Nekünk se volt sok pénzünk de a gyerek számít és van különbség akinek nem volt dokija.
2013. jan. 13. 13:38
Nekünk a doki megmondta előre, h választhatunk, hogy hozzá járok terhes gondozásra 7000Ft/alkalom, és itt volt két alternatíva, h levezeti a terhességet, és ha épp ügyel nála szülök, ha nem akkor másnál, vagy felfogadom, de ez pénzbe kerül és bármikor bejön és levezeti a szülést, esetleg császárt, megmondta h ez 40ezer Ftba kerül. Szerintem így korrekt!És mondta h nyugodtan gondoljuk át, és következő alkalomkor megbeszéljük!
Két vetélésem volt eddig már sajnos, és az első baba elvesztése az sztks doki miatt történt, így én jobban biztonságban érzem magam a fogadott orvosom mellett, nekem ennyit megér.
2013. jan. 13. 13:43
Az én dokimnál 7.500 a magánrendelés, és 80.000 a szülés. Ki van téve a falra a tarifa. Igaza van az elsőnek, én is úgy hallottam, hogy kb. a tízszerese szokott lenni a terhesgondozási díjnak.
2013. jan. 13. 13:44
6/20 A kérdező kommentje:
Én is úgy voltam vele,hogy kibírom azt a havi 8000ft-ot,és így legalább emberként kezelnek!Ha a kórházba megyek be és nem a fogadotthoz,akkor is simán előre vesz.Nagyon rendes és úgy aggódik a babáért,mintha a sajátja lenne:) 4-es!Nagyon sajnálom a vetélésed!!!5-ös!!Húúú...ilyet még nem is hallottam,hogy ki van téve a tarifa,hogy mennyi lesz a szülés.Köszönöm,hogy válaszoltatok!!!
Mi is 8000-et fizettünk alkalmanként, a szülés tarifáját ránk bízta.
Mivel reggel 8-kor mentem szülni, és abszolút a munkaidejében voltunk, 50 ezret gondoltunk a párommal. NAgyon hálás volt érte:)
2013. jan. 13. 13:52
8/20 A kérdező kommentje:
2-es!Igazat írtál..Ha nincs pénz senki vagy!!Én a 6.héten bevéreztem és olyan lekezelően bántak velem az ügyeleten,hogy sírva jöttem haza!Akkor döntöttem el,hogy igen is,kell az az orvos!
9/20 A kérdező kommentje:
Mi is 50e-re gondoltunk..csak félek,hogy kevésnek találja majd,bár ő azt mondta,hogy soha sem szokott pénzt kérni.
Mi 60.000 ft-ot akartunk adni, de mivel nyaralni volt a nagy napon (azért hozzáteszem, két héttel előbb jött a baba), ezért megspóroltuk az árát! :)
2013. jan. 13. 13:55
Kapcsolódó kérdések: