Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elég indiszkrét kérdés. Ti...

Elég indiszkrét kérdés. Ti mennyit adtok fogadott orvosnak szülésnél?

Figyelt kérdés
Az én orvosom nem kötötte ki,hogy mennyi legyen az annyi....Ezért vagyok gondban,hogy ne legyen se túl kevés se túl sok...8000ft-ot fizetek neki vizsgálatkor havonta.
2013. jan. 13. 13:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10es válaszoló!Mi is így gondoljuk,ha nem lesz bent akkor mi is megspóroljuk.De a 60e már korrektebbnek tűnik nekem,mint az 50e.Azt hiszem sikerült a döntés!Köszönöm csajok!!
2013. jan. 13. 14:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az orvosom nem várt el pénzt,de más kismamáktól a kisebbségtől elkérte.Mi 40000 forintot adtunk neki de nagyon sokat köszönhetek neki,és sokat segített rajtam.Mindennap bejárt hozzám.Egy rossz szavam se lehet rá.Mikor én szültem volt még 3 kismama aki pont akkor szült és ők is őt fogadták fel.De azért én voltam az első.
2013. jan. 13. 14:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Az en dokimnal a terhesgondozas 100.000ft nincs meghatarozva mikor mennyit adok neki.A lenyeg,hogy a vegere meg legyen.A szules pedig 50.000ft.Engem megnyugtat,hogy barmi bajom van fel tudom hivni sosem lekezelo ,ugy erzem,hogy torodik velem.Persze ennyi penzert torodjon is:-)
2013. jan. 13. 17:22
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Az orvos azért kapja a pénzét mert dolgozik! Ha már a vizsgálatokért fizet az ember ne várja el hogy a minimum fizetésből élők még azon felül is tízen ezreket fizessenek ezért GUSZTUSTALAN módi!! Ha nekem tartaná egy orvos a markát én feljelenteném mivel törvény ellenes pénzt elfogadni a betegtől!!!!!
2013. jan. 13. 18:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Sajnos ebben az országban ez van és kész!

Vagy elfogadod és fizetsz, vagy nem és akkor szenvedhetsz, senki nem törődik majd veled!

Bizonyára,-anyagi helyzettől függetlenül- tudná mindenki másra is költeni a terhesgondozásra és szülésre költött súlyos tízezreket, de így legalább biztonságban tudhatja magát, és mindennél jobban féltett babáját, és ezért bármilyen rosszul is esik inkább kifizeti a fogadott orvosa tarifáját...mert ez sajnos így működik!

2013. jan. 13. 19:26
 16/20 anonim ***** válasza:

Az én fogadott dokim osztályvezető főorvos.

A magánrendelésen a vizsgálat 7000 Ft, de nem kell havonta járni!

Eddig 2x vizsgált. 8 hetesen és 22 hetesen. Még egyszer fog, és ennyi. (Előző terhességemnél is így volt)

Én nem kérdeztem rá, hogy mennyiért vállalja a szülést.

Közvélemény-kutatást sem tartottam. Egy ismerősöm nála szült császárral, anno 50-et adott, én is annyit adtam 3 éve. Most is annyit fogok, max. 60-at. De többet biztos nem!

Ja, meg a szülésznőnek adtam egy 10-est, mert nagyon jó fej és rendes volt.

2013. jan. 13. 20:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Általában a vizsgálati díj tízszeresét szokták/illik adni, ha a dokinak nincs külön tarifája. Én így 80.000 Ft-ot fizettem a dokinak, meg még 20.000-et a szülésznőnek (ezutóbbit nem fogadtam meg, de nagyon rendes volt). Mindketten megérdemelték, el sem mozdultak mellőlem, a szülésem gyors és relatíve könnyű volt. Nem tudom, milyen koktélt kaptam az infúzióba, de biztos, hogy csak kivételezett betegek kapják. Azon kívül a legjobb ágyat lefoglalta nekem a szülőszobán, és neki köszönhetem, hogy inkubátor híján nem kellett a babámat Pestre szállítani, mert azt is megoldotta.
2013. jan. 13. 23:24
 18/20 anonim válasza:

Az én dokim 100 ezret kapott, a szülésznőm 60 ezret,

mind a ketten alaposan megdolgoztak a pénzükért!

2013. jan. 14. 07:37
 19/20 Tica0121 ***** válasza:
Szia! Én 9000 Ft-ot fizetek a vizsgálatokért és ha kérem,hogy jöjjön be szülésre, akkor 60.000 Ft-ot kér. Nála nem egyértelmű, hogy ha ő végzi a terhesgondozást, akkor a szülésre is jön, csak akkor, ha mi úgy döntünk. Nem is kell előre megmondani pontosan, ha akkor úgy döntünk, akkor vagy hívjuk, vagy nem. Nem lesz belőle harag.
2013. jan. 14. 13:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszi csajok!Eldöntöttük.60.000 adunk,már ha persze megérdemli!De remélem így lesz,abban bízom,hogy ha a magánrendelésen ilyen kedves akkor csak foglalkozik majd velem szülésnél is!Teljesen igazatok van,én is azért járok magánhoz,mert szeretném a babámat biztonságban tudni,így nekem is megnyugtatóbb.Meg legalább emberként bánnak velem.Azért arra kíváncsi lennék,amit az egyik kedves válaszoló írt,hogy a kisebbségtől elkérte az orvos a pénzt.Miért tett különbséget az orvos?
2013. jan. 14. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!