Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A szállást fizettétek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szállást fizettétek a vendégeknek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy eddig úgy gondoltuk, hogy fizetjük a szállást és másnapra a reggelit is a vendégeknek.

Viszont nem egy ismerősünk mondta, hogy hülyék vagyunk, ha fizetjük és hogy ne tegyük, mert egy lagzi így is nagyon drága. Ez az ismerős azt mondta, hogy Ő eddig csak olyan esküvőn volt, ahol nem fizette az ifjú pár a szállást és ezt már mástól is hallottam. Azt mondta, hogy így is lesz elég költségünk és hogy a szállást mindenki oldja meg magának.

Nem mondom, hogy igaza van, de talán van benne némi igazság, mivel az esküvő így is 1,6 millió körül fog megállni, ami tényleg rengeteg pénz. Egyébként Budapesttől kb 40 km-re lesz az esküvő.

Mit gondoltok erről?

2013. dec. 30. 10:18
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
64%
Tudom,hogy a vacsorán felül még mire kell költeni és erre mondtam,hogy elképesztően sok az az 1 millió,mivel ebben vannak egészen kis dolgok is. pl. sminkes 5000,templom 20 000 stb.Vagyis a ruhád,fotós,videós és zenekar több,mint fél millióba kerül,úgy,hogy saját bevallásod szerint sem álltok jól anyagilag.Az egészet ki lehet hozni a feléből,ha az ember utána jár az áraknak és akkor nem kell mérlegelni,hogy kit küld haza,hanem még az is belefér,hogy esetleg a vendégek ott maradhassanak reggelig.
2013. dec. 30. 11:34
 32/48 A kérdező kommentje:

Mi tényleg nem állunk jól, a szüleinknek van rá pénzük.

Viszont mi meg nem szeretnénk, ha mindent ők fizetnének és et mondtuk nekik is. Már most benne vagyunk 200 ezerrrel az esküvőben és még ezen felül szeretnénk még beletolni kb 500 ezer ft-ot. Amit mindenképpen mi fizetünk: ruháink, dekor, hajam, smink, gyűrűk. Szeretnénk még a tortát, aprósütiket, zenekart stb. Ami még belefér.

2013. dec. 30. 11:39
 33/48 anonim ***** válasza:
42%
Az én esküvőm valóban kevesebbe került,de nekünk azért adottak voltak bizonyos lehetőségek!!Pl. az étterem,ahol voltunk,az anyósom barátnője tulajdonában van,zehát nekünk kb 4000/fő volt a kaja...röviditalokat és bor külön vihettünk,a bort a sógorom fizette!A sört,kávét ,üdítőt ott fogyasztottuk,azt is anyósom állta!!A szállás a mi részünkről volt csak,a nagybátyáméknak,unokatesóméknak,anya legjobb barátnőjének,meg apukám barátjának és feleségének anya fizette ki a szállását,de a mi barátaink természetesnek vették,hogy azt ők állják!!Volt,aki összekötötte ezt egy pár napos veszprémi városnézéssel is!Plusz az én ruhám a volt osztálytársam anyukájától volt,ő ruhakölcsönzős,így a legszebb ruhát adta nekem kedvezményes, a majdnem 25 éves ismeretségünk miatt!!A fotósunk a férjem rokona volt,a vőfély megint csak egy másik rokon!!Ezeket ajándékba kaptuk!!Úgyhogy így lehet spórolni,de ha nincsenek ilyen ismeretségek,akkor nekünk is került volna annyiba,mint nektek!!Úgyhogy tedd a szívedre a kezed,és dönts belátásod szerint!!Vagy kérdezd meg a meghívottakat,nekik mennyire lenne gáz állni a szállást!! :)
2013. dec. 30. 11:43
 34/48 anonim ***** válasza:
83%
Akkor meg lehet mondani,hogy 200.000 lesz a vendégeknek a szállás vagy ha nem,akkor kisebb lesz a torta és nem lesz vőfély,hogy beleférjen ez is a keretbe :) Csak akarni kell.
2013. dec. 30. 11:43
 35/48 anonim ***** válasza:
66%
25 vagyok, ivós volt a társaság, bár volt 15 gyerek is. Mondjuk mi Baranyában vagyunk, itt alacsonyabbak az árak :)
2013. dec. 30. 11:53
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan esküvön voltam, ahol fizették a szállást illetve egy másik esküvön felajánlották, hogyha valaki az éjszakát ott szeretné tölteni a hotelban, akkor van rá lehetöség kedvezö áron. A barátnöm mikor külföldön férjhez ment, akkor mindenkinek küldte a retur repjegyet is, és a szállást is ök fizették (persze ne gondolj sok emberre, kb. 12 ember ment Magyarországrol, nekik fizettek mindent), a mi esküvönk Franciaországban volt, hát igy egy fönek a -kajáltatása jött volna ki kb 25 ezer ft-bol, ugyhogy mi nem csináltunk semmi nagy banzájt, meghivtam 4 embert Magyarországrol, azoknak én is küldtem a repjegyet, plusz nálunk voltak 3 napot. Itt nekünk fel se merült, hogy majd valamelyik szülö támogatja anyagilag az esküvöt. Igyis körülbelöl 400 ezerbe volt.
2013. dec. 30. 12:07
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Mi fizettük volna, végül csak egy embernek kellett szállás (férjem legjobb barátja), viszont neki meg a legjobb barátnőm felajánlotta, hogy a lakásában elfér, úgyhogy így neki sem kellett fizetnünk.

Az már más kérdés, hogy a lagzinkban összejöttek és azóta is együtt vannak, de ezt akkor még nem is gondoltuk, mikor a barátnőm mondta, hogy nála 2-3 ember kényelmesen elfér.

2013. dec. 30. 12:30
 38/48 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk lesz lehetőség kedvezményes szállásra. Nagy a rokonság, mindenki a szélrózsa minden irányában, busszal sem lehetne kivitelezni. Amikor valamelyik unokatesónak volt lagzija, szintéyn a vendégek fizették a szállást vagy megoldottuk rokonoknál. Attól függően hogy mennyien akarnak msjd ott aludni, esetleg egy felesben megoldást tartok mèg elkèpzelhetőnek. Ez nálunk mindig így volt szokás ès a hotellel is megállapodást kötöttünk hogy adnak kedvezményt, mert kb 50 ember alszik ott.
2013. dec. 30. 12:32
 39/48 anonim ***** válasza:
100%
Bátyám 2 olyan esküvőn ill lagziba volt ami tőlünk eléggé messze volt,és ott fizették a szállást és reggelit nekik!De nem 5*-os szálloda volt,valami panzió lehetett mert minden tönkrement!
2013. dec. 30. 12:58
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez érdekesen alakult. A párom az ország másik végéből került ide főiskolára, ott ismerkedtünk meg. Én bejárós voltam. Mindketten Budapestre kerültünk később (nyilván direkt együtt), de elég egyértelmű volt, hogy nem egy harmadik helyszínen, tehát nem Budapesten fogjuk tartani az esküvőnket, mert az alaposan megnyomta volna a költségeket, ha mindkét családnak szállást kell biztosítani.

Az én városomhoz kötődünk mindketten és mivel itt is ismerkedtünk meg, hát erre esett a választás. Van a városban egy ifjúsági szálló, illetve a fősulinak a kollégiuma is itt van. A kettő között vacilláltunk, hiszen reménykedtünk benne, hogy nagy luxust senki nem fog igényelni, hiszen javarészt a lagzira jönnek, nem aludni. A kollégium vadi új, mindegyik szoba saját fürdővel, konyhával, terasszal rendelkezik és van egy nagyobb terem is, ahol a reggelit le tudták bonyolítani. A vendégek általában 3800 forintért aludhatnak bent (reggeli nélkül), mivel mi odajártunk és ismerjük a kollégium igazgatóját, illetve nagy tételben (60 fő) foglaltunk egyszerre nyáron, amikor forgalom alig van, diákok meg sehol, ezért megboltoltunk 2500 ft/fő/éjszakára + reggeli. Utóbbit is elintézték kisebb svédasztallal, kifli, vaj, lekvár, szalámi, ilyesmik, semmi extra, de mégsem üres gyomorral indulnak útnak a vendégek. Ezért további 200 forintot számoltak fel fejenként. Szerintem nagyon jól jártunk.

Utána jött a meglepetés. Mi ugye belekalkuláltuk ezt a költségvetésbe, úgy számoltunk, hogy beleférjen, mindenkinek szóltunk, aki messziről jött, hogy a szállás le van foglalva, mi álljuk. A vendégek kb 90%-a rögtön hadakozott, hogy mennyibe fog ez nekünk kerülni és majd ők kifizetik, a maradék pedig megköszönte szépen. Aki nagyon hadakozott, annak elmondtuk, hogy távozáskor rendezhetik ha mindenképpen ezt akarják, de mi tényleg belekalkuláltuk, nem jelent problémát. 60 vendégből 42-en rendezték a számlájukat mire mi másnap este mentünk fizetni. Teljesen fennakadtak a szemeim, hiszen nem erre számítottam, nem is így terveztük, de nyitva hagytuk a lehetőséget, hogy ha valaki fizetni akar, hát fizessen, nem veszünk össze. :)

Nálunk ez abszolút közös költség volt, hiszen a párom családjának 100%-ban szállást kellett adni, az enyém helyben van, illetve aki nincs, annak a rokonok megoldották az elszállásolását. Nem lett volna fair, ha azt mondom a páromnak, hogy az ő családja, ő fizet.

A kisbuszos megoldás is jó, azért 40 km nem olyan sok. A sofőr mindenkit ki rakhatna otthon és lehet olcsóbban kijönnétek, mint a szállással.

Én nagyon elégedett voltam a "mi rendszerünkkel", ez így baromira jól működött, mégha váratlan is volt, hogy nem fogadták el a szállást, mint gesztust. Nem maradt otthon az sem, aki amúgy nem tehette volna meg, hogy fizessen.

2013. dec. 30. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!