Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom azt szeretné, ha 'né lennék, de én nem. Hogyan beszéljem le?
Már évekkel ezelőtt, mielőtt eljegyzett volna mondtam egy beszélgetés során a páromnak, hogy ha egyszer férjhez megyek, el akarom tüntetni a vezetéknevem, és majd teljes egészében felveszem a férjemét ( az apámmal elég rossz a kapcsolatunk, és ezmiatt meggyűlöltem a vezetéknevem. viszont óriás veszekedést nem akarok, ezért nem veszem fel csak úgy az anyukám nevét).
Két keresztnevem van, úgyhogy ha 'né lennék, akkor már 4 név tagot kellene használnom ami sok, és a gyűlölt nevem is megmaradna. A párom viszont miután már megvolt az eljegyzés, közölte, hogy azt szeretné, ha 'né lennék, mert az jelzi, hogy férjezett vagyok... De én sosem akartam így hordani majd nevet.
Szóval hogyan tudom rábeszélni, hogy jó az én ötletem? A másik kemény dió pedig a családja lesz, mert ott mindenki úgy horjda a nevét, hogy a férj egész nevét vették fel.. Azt én viszont végképp nem fogom megtenni..
Szerintem elöször is NEKED kell az új névvel élni, tehát TE döntöd el, hogy milyen formában veszed fel.
Másodszor MIÉRT kell a nevedböl látni bárkinek is, hogy férjezett vagy? Ha eddig nem volt jelentösége, hogy párkapcsolatod van - mert feltételezem, hogy egy ideje együtt vagytok -, akkor ezután miért fontos?
Harmadszor: egyáltalán mi értelme van ennek az egész "hogy vegyem fel a nevet" kérdésnek? A világ minden fejlettebb országában VAGY megtartja a nö a lánykorí nevét a házasságkötés után, VAGY felveszi a férj vezetéknevét a saját keresztnevével. Érdekes módon sehol nem hiszik emiatt azt, hogy "nem tudott férjhezmenni", senkinek nem jelent gondot. Sokkal értelmesebb lenne MO-on is ezt bevezetni, akkor nem lenne ekkora probléma ebböl.
#5 így van. Külföldön élek, és itt nincs sok variáció. Házasságkötés után a férj vezetékneve lesz a nő v.neve is.
Érdekes, mikor a férjemmel bemutatkozunk valahol, senki nem gondolja, hogy testvérek vagyunk.
"Ne, hogy már a párod döntsön arról mi legyen a neved, te jó ég. Neki ebbe semmi beleszólása nincs, te neved, te döntesz. Legél már talpraesettebb és mond el neki a véleményed!"
Faxa kis kapcsolat az, ahol a másiknak nincs beleszólása....
Meg kell beszélni, kerdezo. Az, hogy a saját neved nem tetszik, nem valami jo érv .
a házasság előtt tőled fogják kérdezni, hogy mi lesz a neved úgyhogy...
és miért nem leszel pl: Kiss Zoltánné?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!