Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lemondjam az esküvőt, amikor...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lemondjam az esküvőt, amikor már a család nagy része tud róla?

Figyelt kérdés

A párom/vőlegényem nyáron kérte meg a kezem.

2 éve vagyunk együtt. Volt egy nagy hullámvölgy fél év után, hogy majdnem szakítottam, de meg tudtuk beszélni. Érzem, hogy nem vagyok úgy szerelmes, de eddig kisebb-nagyobb veszekedésekkel, de jól éreztem magam mellette. Átköltöztünk egy új albérletbe (munkaváltás miatt), és azóta gyakrabban vannak hullámvölgyek, valamiért elviselhetetlenebbnek tartom vele a mindennapokat. Sokszor felidegesít és hiába kérem valamire százszor, akkorsem csinálja úgy és akkor. Pl. a szennyest a szennyestartó elé dobja és nem bele a szennyesbe, kérem, hogy menjen fürödni, hogy nézhessünk filmet (mert mindig azt akar), kb. 1 óra neki, mire kimegy a fürdőbe.

Amikor hazajön vagy politikai videókat néz, cikkeket olvas vagy filmezni akar. Alig beszélget vagy foglalkozik velem. Persze napközben néha felhív, de az nem ugyanaz, mert munkahelyen vagyunk mindketten és azért vannak dolgok, amiket nem telefonba kellene megbeszélni.

Nem először fordult elő az sem, hogy próbáltam hozzáérni, közeledni, de ellököt magától... persze filmezés közbe is volt, de a filmet le lehetett volna állítani vagy visszatekerni... Amikor meg nem filmezés közbe értem hozzá és én kezdeményeztem, akkor meg az volt a baja, hogy ezt nem nekem kell... És akkor én kérdem: várjak, amíg neki kedve szottyan és majd kezdeményez???

Nem tudom, mit tegyek. Kötődök hozzá, de tudom, hogy nem igazi szerelem.

A család legtöbb tagja tudja, hogy lesz esküvő jövő májusba.

Az a pláne, hogy a velem egyidős unokatesómnak 1 hónapja volt az eljegyzése, a hetekben meg lesz az esküvője, állítólag azért, mert hitelt akarnak felvenni, gyakorlatilag meg valszeg azért, hogy ne maradjon le. És tök rosszul érezném magam, hogy én meg lemondom... :/ sőt szakítok.

Annyira szerettem volna már férjhez menni és családot, gyerekeket.. De most vagy próbálok beletörődni és jó kislány módjára elfogadni ezt a helyzetet (esetleg szeretőt tartani) vagy meglépem, szakítok és soha nem megyek férjhez, de legalábbis nem kell nekem lakodalmas esküvő, az tuti...

Próbáljam elfogadni az életemet így és éljem le ezzel az emberrel, változtassak az idegrendszeremen (mert mindent lehet, csak akarni kell)? Vagy lépjem meg, szakítsak és majd lesz valami...

2013. nov. 14. 08:48
1 2 3
 11/30 Imola Ágnes ***** válasza:
92%
Egyértelműen nem megy a kapcsolatotok. Csak azért ne menj hozzá, mert mások úgy tudják, nem ők kell vele éljetek, hanem ti. Egy normális párkapcsolat nem ilyen, neked sem kell ennyivel beérd. Ha megtalálod azt, akivel le kell éld az életed, azzal nem lesznek ilyen problémák. Lassan egy éve élek együtt a párommal, 3 hónap után költöztünk össze, és mindketten azt hittük, hogy sok gond lesz, ehhez képest volt eddig 3 veszekedésünk. Ebből 2 félreértelmezés miatt (ő azt hitte, hogy én azt hiszem kategória), és egy valami más miatt, de már nem emlékszem. Nekem a párkapcsolatokban mindíg az az alapszabályom, hogy addig jó egy párkapcsolat, míg több vagy azáltal, hogy valaki mellett vagy. Ha ez nem így van, akkor az a kapcsolat nem jó. Gondold végig, hogy tényleg így akarod leélni az életed???
2013. nov. 14. 09:20
 12/30 anonim ***** válasza:
29%

Valamelyest tisztában vagyok vele, hogy mit érzel, de valamilyen szempontból nem. Mi is két éve, sőt már több ideje vagyunk együtt, és egy ideje már együtt élünk. Velem is előfordul a megkérem, hogy menjen fürdeni téma, meg nálunk folyamatosan angol szövegű műsorok mennek, amiktől már herótom van, de! Kompromisszum.

Tudsz tenni lépéseket, hogy ez megváltozzon, mármint az ő hozzáállása. Ha nem megy fürdeni, menj el te előbb, aztán bújj ágyba, és pihenj. Előbb utóbb csak rájön, hogy hát lehet, hallgatni kéne rád. Persze, nem rögtön, de azért ha befejezi az éppen tartó dolgát, akkor lehetne. Én várni szoktam kb. 10-15 percet, aztán fogom magam, és jelzésként magam megyek el fürdeni.

A szennyeses dolgot nem tudom milyen, mert hál' istennek ilyenre mindketten pedánsak vagyunk, de nem irigyellek. Annyit próbálj ki, hogy ami odakerül, azt ne mosd ki, és egy idő múlva rájön, ha már tiszta ruhája sem marad, hogy nem nagy kunszt felemelni a tetejét annak a kosárnak, és beletenni a koszos ruhát.

A közeledésre nem tudok mit mondani. Nálunk is előfordult ilyen, hogy mégsem lett semmi a dologból, de ez nem túl gyakori. Bízd rá a dolgot, hadd kezdeményezzen akkor ő. Legfeljebb 1-2 alkalommal mondhatod neki, hogy fáradt vagy, vagy szeretnél pihenni, vagy kedved, és hangulatod nincs hozzá.

Ha ezekre sem lesz figyelmes, és nem tűnik neki fel, semmit nem rugalmasodik, akkor nincs vele jövőd. Akkor csupán egy háziasszonyt, vagyis házvezetőnőt keres, aki még praktikus is, hiszen amikor ő óhajtja, szétteszi a lábát. Durván hangzik, de nekem ez jön le.

A rokonok meg ne érdekeljenek. Nem az ő életük, hanem a tiéd. Nem nekik kell vele élniük, hanem neked. Ilyenkor ez számítson a legkevésbé! :)

Sok sikert azért a megoldáshoz.

2013. nov. 14. 09:26
 13/30 anonim ***** válasza:
72%

Én a helyedben lemondanám az esküvőt, nem mennék úgy hozzá, hogy még az együttélés is nehéz a párommal. És esküvő után egyértelmű, hogy együtt éltek és nehezebb lesz kilépni ebből a kapcsolatból.

Mondjátok le az esküvőt, de szakítani nem muszáj rögtön. Bocs, de hülye leszel ha elfogadod ezt a helyzetet amiben vagy, ha elfogadod akkor nagy butaságot csinálsz.

Ezzel nem csak saját magad életét, de a párod életét is tönkreteszed! Ha szeretted akkor ilyet nem csinálsz.

Sajnos van egy olyan érzésem, hogy te márpedig családot, férjet és gyereket akarsz és mindegy, hogy kivel. Félsz kilépni ebből a kapcsolatból! Mert "már a család egy része tud róla" igen és, kit érdekel?! Nekem fontosabb lenne a saját boldogságom, mint, hogy a család mit gondol!

2013. nov. 14. 09:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Kívülállóként nehéz megmondani, hogy van-e még jövője ennek a kapcsolatnak, rendbe lehet-e hozni. A leírtakból úgy tűnik talán már nem, de ezt ti érzitek.

Viszont én így nem házasodnék. Pláne ha csak az lenne az ok, hogy már mindenki tudja a családban, meg az unokatesónak is lesz az esküvője. Kellemetlen persze, de még mindig nem annyira, mint egy olyan társat választani az életedhez, akivel már most nem jöttök ki jól.

Esetleg ha később valahogy mégis sikerül rendbe tenni a kapcsolatotokat, akkor érdemes gondolkozni a házasságon, de így szerintem nem.

Ha meg nem sikerül, akkor jobb, ha nem kínozzátok egymást tovább. Érthető, hogy nehéz felbontani egy 2 éves kapcsolatot, azért már valamennyire megszoktátok egymást, de van amikor ez e legjobb döntés. Ezt nektek kell eldöntenetek.

2013. nov. 14. 09:35
 15/30 anonim ***** válasza:

Lemondanám az esküvőt.

Se ő nem szeret téged, se te őt, ez tiszta, te is belátod. Mégis hozzámennél amiatt, mert "annyira szeretnél már házasságot" meg hogy nehogy lemaradj az unokatesódtól? Hát ez valami röhejes. Neked mindegy ki, csak vegyen már el...?

2013. nov. 14. 09:38
 16/30 A kérdező kommentje:

Okosan gondolva, valóban egyértelmű, hogy nem kellene (még) esküvő.

Furcsa, de ebben a kapcsolatban maga az esküvő fogalma is megváltozott bennem és sajnos negatívan.

A szerető tartás valóban hülyeség és nem is vall rám, nem bírnám...

Az tuti, hogy most fasírtban vagyunk, de lemondani az esküvőt még nem fogom, csak elbeszélgetek vele, aztán döntök/döntünk. Max. szabunk egy határidőt és ha nem változik a kapcsolatunk, akkor lefújjuk az egészet és külön utakon folytatjuk.

Addig mérlegelem a dolgokat.

2013. nov. 14. 09:52
 17/30 anonim ***** válasza:
93%

De nem félsz attól, hogy minél közelebb kerül az esküvő időpontja, annál inkább nem fogod lemondani? Mert úgy fogod gondolni, hogy egy hónappal az esemény előtt lemondani sokkal nagyobb ciki, mintha fél évvel előtte tettétek volna meg? Vagy hogy úgy lesztek vele, hogy ha már minden ki van fizetve, le van szervezve, a vendégek is jönnek, akkor most már legyen is meg? Jól gondoljátok meg, hogy mennyi ideig adtok magatoknak időt a gondolkodásra, nehogy az legyen, hogy a háttérben sürget titeket az esküvő napja.

Mindenesetre kívánom hogy a lehető legjobb döntést hozzátok meg, de tényleg van min elgondolkodnotok mindkettőtöknek, mert ahogy előttem már leírták, ez így nem (ideális) kapcsolat ami van nektek és ezen egy papír se fog változtatni, csak majd megnehezíti a szétmenést. (nem vagyok házasságellenes, csak nem látom értelmét a látszólagosan halálra ítélt házasságoknak)

2013. nov. 14. 10:11
 18/30 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsóval (aki írta, hogy lehet később még nehezebben mondod majd le). Illetve nem is értem, hogy minek akartok ennyire sietni. 2 év az semmi, pláne ha mondjuk nem éltetek végig együtt, keveset beszélgettetek és hasonlók. Nem muszáj rögtön házasodni. Sőt, egyáltalán nem is muszáj. Attól meg ne félj, hogy nem lesz már időd, vagy nem találsz mást. Nem kell azt tenni amit a környezete elvár az embertől, mert utána nem nekik kell együtt élni a rossz döntésekkel.

Egyébként azt sem ciki elhinteni a rokonoknak, hogy nem biztos, hogy lesz esküvő, mert kisebb válságban van a kapcsolatotok. Ilyenkor persze kérdezgetni fognak és érdekli majd őket, hogy mi történt, de lehet ezt normálisan kezelni, határozottan közlöd, hogy most meg kell beszélnetek jó pár dolgot és még nem tudjátok, mit hoz a jövő. Addig a rokonok legyenek türelemmel és ne kérdezősködjenek, ez a ti kettőtök dolga, nektek kell megoldani, az embereknek pedig tiszteletben tartani. Akár mondhatod azt is, hogy nem szeretnél arról beszélni, vagy nem tudsz, hogy mik a problémák, de próbáljátok megoldani és biztosítsd róla az embereket, hogy mindenképp értesülni fognak a döntésetekről. Csak azért írtam ezt le, mert nálunk is hasonló a rokonság, 1 hete vagyok együtt valakivel és már esküvői lázban égnek és folyton kérdezgetnek, hogy na, mikor lesz már meg egyáltalán. Aztán ha ilyen túlbuzgó ember van a rokonságban az ráragasztja a többire a mániát és utána mindenki az esküvőre lesz ráizgulva. Ami lehet a pár között még szóba sem került. :D

2013. nov. 14. 10:20
 19/30 anonim ***** válasza:

Szerintem se csinálj hülyeséget,főleg ha már az esküvő gondolata is negatívan van előtted.

Szerintem csak nem mersz változtatni és kilépni ebből a kapcsolatból, mert már 2 éve együtt vagyunk és már van egy megszokott párod. De szerintem magad miatt sürgősen változtass ezen, annak semmi értelme, hogy szerelem nélkül csak férjhez menj, hogy minél előbb gyereked legyen.

Ha megkérdezhetem hány éves vagy? Nem mindegy, hogy unokatesódnak mikor lesz a lagzija? Ez a Te életed, senki másé, dönts a szíved szerint, de én soha nem tudnék egy olyanhoz hozzámenni, akit már nem szeretek igazán. A többieknek igazuk van, ha már az együttélés sem működik, akkor később komolyabb gondok lehetnek és azért egy válás mégsem olyan jó, főleg, ha már gyerek is lesz és mondjuk ezt neki is meg kell élnie. Tudom milyen, mert nekem is elváltak a szüleim...

2013. nov. 14. 11:17
 20/30 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Próbáltátok már megbeszélni a dolgokat? Mindenképpen beszélj vele, de ha nagyon nem érzed úgy, hogy hozzámennél, akkor mindenképpen mióond le, tényleg ne csinálj butaságot.
2013. nov. 14. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!