Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartanál templomi esküvőt nem hívőként csak a család kedvéért?
Bár meg vagyok keresztelve,csecsemőként nem dönthettem,de ateista vagyok,nem hiszek semmi felsőbbrendű lényben,sőt,visszataszítónak tartom,hogy miközben az egyház fényűzésben él,prédikálni már arról prédikál,hogy nem szabad pazarlóan élni,stb.
Párom is meg van keresztelve,de ő sem hívő,ő azt mondta,hogy neki mindegy,ha én belemegyek a templomiba,neki belefér egy 20 perces ceremónia,de ha nem,akkor nem lesz hiánya,elkerüli a templomokat messziről.
A család mindkét részről viszont vallásos,erőltetnék nagyon,mióta tudják,hogy házasodunk,ezen kattognak,leginkább párom családja.
Én a nem felé hajlok,irritál a dolog,de abból tuti sértődés lesz,és hallgathatjuk,hogy elkárhozunk,meg amit ilyenkor szokás...
Nem. Szeretek a saját fejem után menni, én a házasságot is feleslegesnek érzem, valahogy a saját hozzáállásomon tennék erőszakot vele, így azt sem kötök. Akinek nem tetszik, az tehet egy szívességet. De nincs ilyen, mindenki törődik a maga dolgával s a fontos dolgokra koncentrál.
Én is meg vagyok keresztelve, de nem szeretem az egyházat, a vallások közül pedig a buddhizmus áll hozzám a legközelebb, de leginkább saját világképem van :) Még énekelnem is fura egy misén (a falu énekkarának tagjaként olykor sor kerül erre), de házasságot kötni, miközben az nem az én vallásom... Semmiképp.
Tájékozatlan vagyok,kelll jegyesoktatás és gyónás a templomi házassághoz?
Kötelező ez?
Anyós és párom nagymamája próbált meggyőzni, csak annyit mondtak, "azt a 20 percet kibirnátok a család kedvéért".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!