Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartanál templomi esküvőt nem hívőként csak a család kedvéért?
Bár meg vagyok keresztelve,csecsemőként nem dönthettem,de ateista vagyok,nem hiszek semmi felsőbbrendű lényben,sőt,visszataszítónak tartom,hogy miközben az egyház fényűzésben él,prédikálni már arról prédikál,hogy nem szabad pazarlóan élni,stb.
Párom is meg van keresztelve,de ő sem hívő,ő azt mondta,hogy neki mindegy,ha én belemegyek a templomiba,neki belefér egy 20 perces ceremónia,de ha nem,akkor nem lesz hiánya,elkerüli a templomokat messziről.
A család mindkét részről viszont vallásos,erőltetnék nagyon,mióta tudják,hogy házasodunk,ezen kattognak,leginkább párom családja.
Én a nem felé hajlok,irritál a dolog,de abból tuti sértődés lesz,és hallgathatjuk,hogy elkárhozunk,meg amit ilyenkor szokás...
Eddig is önálló külön életünk volt,változni nem fog semmi azon kivül,hogy a nevem elé kerül egy másik vezetéknév.
Akkor ez így 100%,hogy nem lesz templomi,bérmálkozva egyikünk sincs,én még elsőáldozó sem voltam,és tuti nem pazarlok el ki tudja mennyi időt ezzel és a jegyesoktatással,főképp ha a pap szemébe is kell ezzel hazudnom.
Nem! 6 lóval sem vontatnának be a templomba. Azon túl, hogy nem vagyok hívő, még csak nem is tetszenek az egyházi esküvői szertartások, idén 2 olyan esküvőn voltunk, ahol volt templomi esküvő is, mind a kettőnél lenyomta az anyakönyvvezető a papot. Magasan.
Így én inkább rendelnék egy megható, minden jóval felturbózott polgári szertartást.
Az meg, hogy megsértődnek... mindegy ha meg akarnak sértődni úgyis találnak rá okot. Ez a TI napotok, nem az övék. Ha ezt nem értik meg, akkor nincs is értelme az érzéseikkel foglalkozni.
Nem!
Mi is ugyanígy voltunk.
Aztán elmagyaráztuk a családnak, h addig a percig, amíg nem tudunk egyértelmű IGEN-nel válaszolni arra, h hiszünk-e Istenben, addig nem lesz templomi esküvő, mert onnantól értelmetlen a dolog és képmutatásnak tartanánk részünkről!
Pár hét után feladták a dolgot!
Én úgy tartottam, sőt, kettőt, reformátust és katolikust is! Mondjuk azt nem mondanám, hogy ateista vagyok, inkább agnosztikus.
Végül nem bántam meg, hogy volt, főleg a katolikus ellen kapáloztam és végül az hatott meg a legjobban:)
Nálunk túl nagy lett volna a családi vita mindkét oldalról ha nem tartunk, átbeszéltük, és úgy döntöttük, hogy nekünk nem éri meg a szájhúzást meg a durcáskodást az esküvőn. És végül szép volt így.
Nem a vallási részére kincentráltam a dolognak, hanem arra, hogy a család és a barátok előtt megesküszöm a férjemnek, hogy holtomiglan-holtodiglan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!