Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tartanál templomi esküvőt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartanál templomi esküvőt nem hívőként csak a család kedvéért?

Figyelt kérdés

Bár meg vagyok keresztelve,csecsemőként nem dönthettem,de ateista vagyok,nem hiszek semmi felsőbbrendű lényben,sőt,visszataszítónak tartom,hogy miközben az egyház fényűzésben él,prédikálni már arról prédikál,hogy nem szabad pazarlóan élni,stb.

Párom is meg van keresztelve,de ő sem hívő,ő azt mondta,hogy neki mindegy,ha én belemegyek a templomiba,neki belefér egy 20 perces ceremónia,de ha nem,akkor nem lesz hiánya,elkerüli a templomokat messziről.

A család mindkét részről viszont vallásos,erőltetnék nagyon,mióta tudják,hogy házasodunk,ezen kattognak,leginkább párom családja.

Én a nem felé hajlok,irritál a dolog,de abból tuti sértődés lesz,és hallgathatjuk,hogy elkárhozunk,meg amit ilyenkor szokás...

2013. aug. 5. 15:13
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Az az én esküvőm, nem a családé. Főleg, ha a párom sem hívő, abszolút nem látom okát, hogy miért kellene templomi esküvőt tartani. Összeházasodtok, önálló, külön életet kezdtek, saját családotok lesz, nem kéne azzal foglalkozni, hogy mások mit akarnak rátok erőltetni.
2013. aug. 5. 15:49
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Ti életetek. Senkire nem szabad halgatni ebben. Mi speciel 2 tanuval csütörtökön reggel 10kor esküdtünk és utánna szóltunk,hogy már házasok vagyunk. 10 éve volt és sose bántuk meg.
2013. aug. 5. 15:52
 23/35 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk ha nem vagy megbérmálva akkor az is kell előtte.
2013. aug. 5. 15:53
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem látom értelmét. Mit keresnétek egy templomi esküvőn, ha nem vagytok hívők? Ne a család döntse el, hogy mit csináljatok. Képzeld, ha mondjuk nemhogy nem lennétek hívők, de egy másik vallást gyakorolnátok, ami nem keresztény, akkor is keresztény templomi esküvőt kellene tartanotok...? Ez pont akkora hülyeség.
2013. aug. 5. 15:54
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem is tartottunk. Nálam az én családom erőltette volna nagyon, mert bigott római katolikusok (meg a sógorom felesége), de nem mentünk bele. Egyrészt utálom az egyházat (katolikus óvodába jártam, első áldozni már nem voltam hajlandó), a férjem még nálam is jobban, másrészt tiszteletlenség a hívőkkel szemben, hogy utána be sem tesszük a lábunkat egy templomba, így nem volt. A család hőbörgött, de aztán elfogadták, nem tehettek mást, és mert fenyegettük őket, hogy akkor pogány szertartást tartunk a rét közepén egyházi gyanánt :D. A polgárit csináltuk meg nagyon szépre :) Ne menjetek bele, egyrészt tényleg nem 20 perc (főleg, ha misét is tart, ráadásul előtte jegyesoktatás stb.), másrészt mert TI nem szeretnétek, és ez a legfontosabb! Mi a leendő gyerekünket sem tervezzük megkereszteltetni, ugyanezen okokból...
2013. aug. 5. 15:58
 26/35 A kérdező kommentje:

Eddig is önálló külön életünk volt,változni nem fog semmi azon kivül,hogy a nevem elé kerül egy másik vezetéknév.

Akkor ez így 100%,hogy nem lesz templomi,bérmálkozva egyikünk sincs,én még elsőáldozó sem voltam,és tuti nem pazarlok el ki tudja mennyi időt ezzel és a jegyesoktatással,főképp ha a pap szemébe is kell ezzel hazudnom.

2013. aug. 5. 15:59
 27/35 anonim ***** válasza:
69%
9. Ez így van, de a szentség nem a templomban van, hanem az egymás iránti szeretetben.
2013. aug. 5. 16:00
 28/35 anonim ***** válasza:
86%

Nem! 6 lóval sem vontatnának be a templomba. Azon túl, hogy nem vagyok hívő, még csak nem is tetszenek az egyházi esküvői szertartások, idén 2 olyan esküvőn voltunk, ahol volt templomi esküvő is, mind a kettőnél lenyomta az anyakönyvvezető a papot. Magasan.

Így én inkább rendelnék egy megható, minden jóval felturbózott polgári szertartást.

Az meg, hogy megsértődnek... mindegy ha meg akarnak sértődni úgyis találnak rá okot. Ez a TI napotok, nem az övék. Ha ezt nem értik meg, akkor nincs is értelme az érzéseikkel foglalkozni.

2013. aug. 5. 16:18
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem!

Mi is ugyanígy voltunk.

Aztán elmagyaráztuk a családnak, h addig a percig, amíg nem tudunk egyértelmű IGEN-nel válaszolni arra, h hiszünk-e Istenben, addig nem lesz templomi esküvő, mert onnantól értelmetlen a dolog és képmutatásnak tartanánk részünkről!

Pár hét után feladták a dolgot!

2013. aug. 5. 16:39
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tartottam, sőt, kettőt, reformátust és katolikust is! Mondjuk azt nem mondanám, hogy ateista vagyok, inkább agnosztikus.

Végül nem bántam meg, hogy volt, főleg a katolikus ellen kapáloztam és végül az hatott meg a legjobban:)

Nálunk túl nagy lett volna a családi vita mindkét oldalról ha nem tartunk, átbeszéltük, és úgy döntöttük, hogy nekünk nem éri meg a szájhúzást meg a durcáskodást az esküvőn. És végül szép volt így.

Nem a vallási részére kincentráltam a dolognak, hanem arra, hogy a család és a barátok előtt megesküszöm a férjemnek, hogy holtomiglan-holtodiglan.

2013. aug. 5. 16:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!