Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik fél elvált, a másiknak pedig ez lesz az első házassága, akkor sem lehet templomi esküvő?
Ezt sosem értettem:
Ha valaki nem vallásos, akkor minek a templomi esküvő?
Ha meg vallásos, akkor mit akarják kijátszani a szabályokat, és keresni a kiskapukat?
"Ha meg vallásos, akkor mit akarják kijátszani a szabályokat, és keresni a kiskapukat?"
Talán azért, mert az a pár, akivel templomban esküdött felrúgta a házasságot, figyelmen kívül hagyta az esküt és az, akivel most készül házasodni sokkal jobban, becsületesebben venne részt vele a házasság szentségében.
Ezt csak gondolom, mert nálunk is ez van. Én hiszem és imádkozom érte, hogy a házasságunkon, családunkon áldás lesz az egyház nélkül is.
25N
Holtimlag-holtodiglan.
Nem pedig "holtomiglan-holtodiglan feltéve, hogy nem rúgod fel a házasságot, nem hagyod figyelmen kívül az esküt, stb."
De ha mégis indokolt a válás, akkor kérjék a pápa beleegyezését.
ez nem olyan szabály, amit kényünkre-kedvünkre módosíthatunk.
Arról szerintem senki sem tehet, ha tesz egy esküt, amihez tartja magát, de közben a másik fél az orra alá tolja a válási papírokat, felrúgva ezzel mindent.
Sajnos erre nem számít senki és utána meg van lőve...
6os voltam
De ezt a rizikót vállalva megy el a két ember összeházasodni.
Tudja mind a kettő, hogy ha a másik otthagyja a pikulába, akkor nem lehet már elválni.
Ha méis beüt a krach, akkor így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!