Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az egyik fél elvált, a másiknak pedig ez lesz az első házassága, akkor sem lehet templomi esküvő?
Ismerős lányék voltak hasonló szituban. Lánynak első, fiúnak második házassága volt. A fiú első házassága katolikus templomban volt. Mikor a második esküvője volt református templomban tartották.
Megértem, hogy az a fél akinek nem volt még esküvője szeretne templomi esküvőt, de nekem ez fura, hogy ha nem jön be a házasság és újra házasodunk (ez eddig ok, éljen mindenki boldogan), akkor egyszerűen csak vallást váltok?
Nem vallást vált szerintem...
A vallás önmagában semmit nem ér. Hiába megyek templomba, hiába fizetek egyházadót, hiába házasodom templomban...ha nincs hitem, akkor az egész hiábavaló. A hit, ami számít, és nem a vallás. Az egy szabadon választott szabadidős tevékenység, mint, ha sportklubba járna az ember. Isten pedig minden vallásban ott van, a lényeg nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!