Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki megtudja logikusan magyarázni mi értelme van a lakodalomnak?
Kérdező, én megértem, hogy mire gondolsz. Nekünk sem volt hagyományos értelemben lagzink, csak a déli szertartás után egy étteremben ebédeltünk és tortáztunk a szűkebb családdal és a fontosabb barátokkal. Utálunk táncolni, ennél jobban már csak a mulatóst utáljuk, így számunkra egyértelmű volt, hogy hagyományos lagzit nem akarunk... Viszont az étteremhez ragaszkodtunk, mert a család/barátok mindkét részről viszonylag messziről jött (kb. 1-1 óra autóval), így nem szerettük volna éhesen hagyni őket, ezért is lett délben a szertartás, hogy ne húzódjon el estig, és véletlenül se jusson eszébe senkinek táncolni :D Először persze mindenki lázadozott: "miért nem hívjuk meg ezt meg azt a rokont" (meghívtuk, de csak a szertartásra, meg is sértődtek elvileg, de mivel 5 éves korom óta nem láttam őket, az is rossz emlék, így nem izgat), "miért nem lesz tánc, hát milyen esküvő az olyan", "ha ez meg az nem lesz, el sem megyünk". Egy idő után, amikor látták, hogy minket nem lehet megtörni, engedtek, és egy szép esküvőnk volt, lagzi nélkül :) Bár ironikus módon mégis előkerült a mulatós, ugyanis amikor délután hazaértünk, a sógoromék segítettek nekünk bepakolni a nászútra és rendbe vágni a lakást, de ez kimerült annyiban, hogy sógorom bekapcsolta a muzsika tévét, és ittak a férjemmel "afterparty" gyanánt, mi pedig a feleségével pakoltunk, de még ez is jó emlék :D
Szerintem nyugodtan álljatok ellent, ha ti nem szeretnétek lagzit, ne legyen, különben egész életedben azon bánkódhatsz, hogy a hátad közepére sem kívántad az egészet! Az legyen, amit ti szeretnétek, hiszen a ti napotok!
Küldtem már több (szerintem értelmes) választ, de akkor koncentráljunk feltett kérdésre, hogy a szövegértésemet ne lehessen kritizálni.
SENKI NEM TUDJA LOGIKUSAN MEGMAGYARÁZNI, HOGY MI ÉRTELME VAN A LAKODALOMNAK.
Így megfelel?
A te részedről meg értelme sem lenne, amilyen arrogáns és nagyképű vagy, nem hiszem, hogy van olyan rokonod vagy ismerősöd, aki szívesen osztozna veled a nagy napodon. Ha egyáltalán annak tekinted azt.
Még azt sem fogod fel, hogy senki nem akart meggyőzni, hogy tarts lakodalmat, mindenki azt írta, ez a saját döntésed. Mi csak leírtuk, hogy nekünk miért volt jó.
A többi válaszoló nevében is elnézést kérek, hogy szóba álltunk veled.
Kedves Kérdező! Én a megszólított 16-os vagyok, és csupán jelezném, hogy ha neked szövegértési problémáid vannak, nem tudsz jó kérdéseket feltenni, valamint mást olvasol, mint ami világos alapon sötét betűkkel szerepel az oldalon, ott sajnálatos bár, de nálad van a hiba.
Mivel fölényeskedő modorban (Fiam? Komolyan? Idejössz kérdezni, valaki őszintén és nem mellesleg helyesen válaszol, ezután te nekiállsz arcoskodni? Nem várok köszönetet, de azért ha megy a gondolkodás, erre a szituációra rááldozhatsz pár percet magadban.) állítottál teljesen fals dolgokat rólam, kénytelen vagyok reagálni. Sem a kérdésekben, sem a válaszok során sehol sem merült fel az általad nevezett fogalmak definíciója, így nem is erőltettem azok ismertetését. Konkrétan nem is tartozik a témához, hogy most milyen definíciót is fogadunk el pontosan. Az, hogy te az amúgy világos és érthető, valamint releváns válaszból hogyan kombináltad ki ezt a hibás információt rólam, hát, az megint csak másik kérdés. Mondhatnám, hogy ülj le, egyes, de hát nem mindenki olyan, mint te.
Inkább elmondom úgy, ahogy egy rendkívül szerény értelmű embernek mondanám el:
Kérdésed: "Valaki megtudja logikusan magyarázni mi értelme van a lakodalomnak?"
Válasz 1: Valaki biztos meg tudja, elhatározás kérdése a dolog.
Válasz 2: Logikus magyarázat kell, vagy a lakodalom logikus értelmének a magyarázata? Mondhatnám, hogy fogalmazásból egyes, leülhetsz, de ezt már megbeszéltük, ugorjunk.
Kérdésed: "racionálisan, észérvekkel mi szól amellett, hogy 1,5-2 millió forintot kidobjunk az ablakon?"
Válasz 1: Semmi. A legtöbb ember nem dobál ki pénzt az ablakon.
Válasz 2: Ha a nagy lagzit eleve kidobott pénznek tartjátok, miért várjátok, hogy bárki is logikus érveket sorakoztat fel ennek ellenkezőjére? Hiszen nektek már van egy saját logikus érvelésetek a témával kapcsolatban.
Válasz 3: Felnőtt emberek felismerik, ha valaki a megnyilvánulásába iróniát csempész be, de mi tekintsünk el most ettől, és szólok, hogy volt benne.
Ennek ellenére szó szerint pontosan választ kaptál a kérdésedre. Ugyanis logikus érv az általam írtakon kívül sem a házasság, sem az esküvő, sem a lakodalom mellett nem szól. Ezen mindegyike ugyanis szociális-emocionális konvenció, legalábbis az emberek normálisabb részénél. Az emberek nem logikából házasodnak, tartanak lakodalmat, hanem mert így érzik helyesnek és jónak. Márpedig ha a menyasszonytáncot a női nem eltárgyiasításának gondolod (amely a legtöbb nézőpontból egy teljesen normális értékítélet), akkor fura, hogy az azt felölelő nagyobb halmaz (esküvő, lagzi) esetén mégis a logikát hiányolod. A logikát, amelynek semmi, de semmi keresnivalója nincs egy alapvetően érzelmi alapú döntéshozatalban.
Szóval szerintem először rendesen, de tényleg rendesen gondold át, hogy mit kérdezel, utána meg még rendesebben gondold át, hogy ki mit válaszolt neked (vette a fáradságot, és nemcsak átfutotta, hanem még válaszolt is a kérdésedre), főleg akkor ha ekkora arcoskodást tervezel alapvetően segítőkész idegen emberekkel szemben. Amúgy a nagyképűség rossz jellemvonás, igyekezz megszabadulni tőle, kizárólag előnyödre válhat.
Sok boldogságot!
Bocsánat, de nem olvastam el az összes hozzászólást, de láttam 1-2-ben, hogy nem kaptál logikus érvet. Talán mert nincs is. Neked mi érvel amellett, hogy csak ketten házasodjatok? a pénzkidobás? mivel kerül többe egy vacsi a szülőkkel vagy hogy kb. 15 emberrel többen vagytok a teremben? semmivel? mi az, hogy a kettőtök intim dolga? esetleg az ágyban... de a szülők gondolom szeretnék látni, ahogy a gyermekük élete egyik legszebb pillanatát átélik. Ez nekik is egy szép pillanat, én azt gondolom, hogy joguk van ott lenni. Az, hogy a saját pénzüket mire költik, azt meg végképp nem befolyásolhatjátok, főleg, hogy előbb utóbb valószínűleg úgyis a tiétek lesz. Reméljük minél később. A lagzit nem csak 1,5-2 millióból lehet kihozni, lehet olcsóbban is. Egy szűkkörű vacsora stb.
Nem kell ebben logikát keresni, valakinek ez tetszik, van akinek az.
Valaki meg tudja (külön kell írni egyébként) logikusan magyarázni, hogy mi értelme a karácsonynak? Hiszen felesleges pénzkidobás. Minek ajándékokat venni, mikor el is utazhatunk belőle? Ráadásul, ha valakinek nem veszünk ajándékot, akkor megsértődik. Ezen kívül ma már úgyis csak egy képmutatás az egész. Racionálisan, észérvekkel mi szól amellett, hogy több tízezret kidobjunk az ablakon?
Ezt a kérdést, így is meg lehetett volna fogalmazni. Valakinek semmit nem jelentenek ezek az ünnepeket, másnak meg igen. Ez van, nem vagyunk egyformák.
Számomra az az értelme a lagzinak, hogy a családok és a baráti kör együtt ünnepel a friss házasokkal. Szerintem fontosak az ünnepek az ember életében, mert akkor kizökkenünk a mókuskerékből és újra idő van a személyes kapcsolatokra. Tudom, hogy sok helyen a jópofizásról szól, de erre csak azt tudom mondani, hogy olyan lesz, amilyenre csináljuk. Rajtunk áll, hogy visszatérünk-e pl.: a lakodalom eredeti értelmére. Egyébként meg nem kell 250 fős bulit tartani, szűkebb körben ki lehet hozni 1,5 millió alatt is.
Engem nem zavar, ha valaki nem akar lagzit, mint mondtam ízlések és pofonok, nem kötelező. Tiszteletben tartom, ha valakinek nem tetszik, de ő is tartsa tiszteletben, hogy nekem meg fontos.
Hallod kérdező, 47-es vagyok. Most láttam 1-2 hozzászólásodat! Az egyik válaszadó egyet értett veled abban, hogy olyan, mintha belépőt szednének! Hallod, te vagy sajnálatra méltó, hogy a szavaiddal éljek, ha azt gondolod, hogy ez erről szól. A vendégek önszántukból adják, sokan nem is kérnek pénzt, csak mulatni szeretnének a rokonaikkal és ünnepelni. Elég korlátolt vagy, ha csak ezt tudod elképzelni. Lehurrogsz mindenkit, aki aki szerinted a világnézeteit osztja, holott te sem csinálsz mást. Nem is értem, hogy akkor neked minek házasság, legyetek csak élettársak, ahhoz is elég a papír. Légy szíves akkor magyarázd meg, hogy mi értelme a házasságnak a jogi dolgokon kívül, ha csak élettársak is lehettek. Logikus magyarázatot adj kérlek.
A másik, hogy tanulj meg helyesen írni, mert elég irritáló, hogy pont az magyaráz, aki még a kötőszavak és írásjelek helyes használatát sem tudja megtanulni.
Kedves Kérdező sokan adtak logikus választ arra,hogy miért van értelme lagzit csinálni. (Logika nem matematika)
"Komolyra fordítva, a logika meghatározása ez: az érvényes következtetések és bizonyítások általános alapelveit vizsgáló tudomány. Tehát az a feladata, hogy olyan rendszert állítson fel, ahol egy adott dolog vizsgálata, eldönthető. Például ha veszel két alapállítást (premissza), akkor ebből következik egy harmadik. (minden róka gyorsan fut, Vuk egy róka, tehát- Vuk gyorsan fut)"
-a szüleim örülnének ha sok ember ott lenne az esküvőmön.
-örömet akarok szerezni a szüleimnek.
következtetés: lagzit rendezünk sok emberel
-mi nem akarunk lagzit.
-mi döntjuk el hogy legyene lagzi.
következtetés: nem lesz lagzi.
ez így logikus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!