Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki megtudja logikusan magyarázni mi értelme van a lakodalomnak?
Kedves Kérdező! Nem igazán értem, mit vársz! Logikus érv nincs. Aki szereti az ilyesmit, az tart lakodalmat, aki nem, az meg nem.
Én csak leírtam, hogy a mienk jó volt, és örülök, hogy tartottunk.
Ha Ti nem akartok, ne tartsatok.
Pénzügyileg egyébként úgy alakult az este, hogy a nászajándékba kapott pénzből kijött az esküvő és a lakodalom összes költsége, plusz befizettük belőle a nászutat. Tehát pénzt nem dobtunk ki az ablakon.
Logikusan semmi értelme nincs a lakodalomnak. Semmiféle racionális észérv nem szól mellette.
Ha egyikőtök sem dúsgazdag, 100 %-ban termékeny, valamint utódgondozásban magasan képzett, akkor a másik fél számára logikusan semmi értelme, hogy hozzámenjen. Semmiféle racionális észérv nem szól a házasságotok mellett.
Ja de, az adókedvezmény.
Régen ez: [link]
Mai világbam mindenkinek mást jelent a esküvő-lakodalom, ezért a logikája is más lessz.pár érv ami lehet logikus lehet a lakodalom megtartására:
-A két család megimeri egymást
-A családi kötelékek fentartására és erősítésére
-Baráti társaságok összeismertetése
-Megoszteni mássokkal az esüvő örömét (nekem ez)
-Boldoggá tenni a szülőket nagyszülőke
Mi is dillammáztunk rajta...
Végül lagziztunk
Döntés oka: ez az a pillanat, amit sosem lehet visszahozni, ha nem ünnepeljük meg kellőképpen, ahogyan szokták és megbánjuk már nincs mit tenni.
Inkább bánom/bánjuk meg azt, amit megtettünk, mint azt amit sosem...
Az lagzinak az a lényege, hogy megünnepeljük az egybekelésünket. Ezt az örömöt a tágabb családdal, baratainkkal js megosszuk.
Nagyon fontos, hogy csak tanácsot fogadjon el az ember, de "beleszólást", hogy bulinak fogja fel....és érezze jól magát az ifjúpár is..
Én nem bántam meg..nagyon jól sikerült,. Annyira jó latni mások örömét, ami csak értünk van...egyszerűen hihetetlen érzés...ráadásul nagyon jó volt elmenni olyan(leendő) rokonhoz, akit még nem ismertem, mert volt ilyen...de akit igen...tényleg olyan ritkan együnk másokhoz el, hogy mst végigjártuk mind a 40- 50 családot, akit meghívtunk...
Másrészt,igazából én nem számítottam rá, és nem is ezert tartottunk lagzit, de igaz hogy 1,35M volt a költség (vidéken), de ajandékok nélkül 1,6 M jött be...pedig volt olyan rorkon, akitől aütisütést...stb kaptunk ajándékba "mert ő mást nem tud" Komolyan az ilyenek estek a legjobban, ezek többet elmondanak a seretetrőwl nekem, minnt egy vaskos boríték... Persze nem mindenkinek jön vissza...de valamennyi biztosan, tehat azért az a 1,5-2 M sosem annyi...de erre nem lehet és szabad számítani, enkünk is meg volt az egészre a pénzünk, és rá is szántuk..
Érdekes, hogy a legtöbben félreértettetek. Nem okozna gondot a lakodalom kifizetése. Szerencsére megengedhetnénk magunknak. De taszít minket az egész. Ráadásul még nem voltunk olyan lagziban, ahol jól éreztük magunkat. A zenék közül pld. csak a mulatósat nem szeretjük, a menyasszonytánc egy undorító szokás, mely abból az időből származik, mikor a nőket még tárgynak tekintették. A közös élethez sincs szükség ismeretlen rokonok támogatására. Van közös ház, teljesen felszerelve, autók. Soroljam?
Ja és a 11-es nincs tisztában a házasság, esküvő és lakodalom szavak fogalmával. Ülj le fiam, eges! ?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!