Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül csak egy templomi esküvő?
Polgárink már volt, nem akarok semmi felhajtást, díszítést vagy ilyesmit, max a nagyon szűk család. Keresztszülőség miatt szeretnénk ott is összeházasodni, meg én amúgy is szerettem volna, csak párom anyja jehova, így a "rendes" lagzizáskor ez kimaradt, nem akartunk veszekedést.
Viszont két baba is születik jövőre, akiknek mi lennénk a keresztszülei, de ugye vadházasságban élők nem lehetnek...
szóval a kérdés, hogy mennyibe kerül? Kisváros, Baranya megye.
Ilyenkor el kell járni oktatásra is?
Köszönöm
Szia!
Nekünk idén volt az esküvőnk, már előtte jó ideje együtt éltünk, babánk is van, a pap nem csinált belőle problémát, nem ez a lényeg, a szándék. Nekünk egyébként 30ezer volt az esküvő mivel egy nem használt kis kápolnában szerettünk volna esküdni és az drágább volt, mintha a városi templomba mentünk volna. Jegyesoktatás általában van, de ez is papfüggő, mi 6x voltunk a próbával megbeszéléssel együtt, de mi imádtuk egy fiatalos jófej pap tartotta, mindig jól elbeszélgettünk, nevettünk :) És az oktatásra nem muszáj oda járni, ahol élsz, nálunk volt olyan pár, akik Németországban vagy más városban élnek, de itt házasodtak, ők oda "jártak" laknak és hoztak egy papírt, hogy a pap felkészítette őket. Egyébként ha ti sem ott laktok, ahol házasodtok eleve kell majd egy elbocsátót kérnetek a lakhely szerinti plébániáról.
Keresztszülőség: keresztszülőségnél az sem muszáj, hogy házas legyél, nem hogy kell, hogy templomi esküvő legyen, meg ezt az egyházadót sem értem, nektek minek kellene fizetni, nálunk csak a gyerkőc családjának kell fizetnie, a keresztszülőnek nem, hiszen neki amúgy sem kell semmilyen papír hozzá. Mit mondtak nektek a plébánián ezzel kapcsolatban?
Az egyházadót annak kell fizetni, aki házas. És azért gondoltam, hogy azért kötelezik a templomi esküvőt keresztszülőség esetén, hogy a keresztszülők is fizessék az adót.
Aki nem házas, az oké. De mi papíron azok vagyunk, Isten előtt meg nem, így vadházasságnak számít. Ezt mondták...
De azért majd utánakérdeztetek olyannal, aki jóban van a papbácsival, hogy mennyi az annyi...
A vadhazassag fogalama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!