Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül csak egy templomi esküvő?
Polgárink már volt, nem akarok semmi felhajtást, díszítést vagy ilyesmit, max a nagyon szűk család. Keresztszülőség miatt szeretnénk ott is összeházasodni, meg én amúgy is szerettem volna, csak párom anyja jehova, így a "rendes" lagzizáskor ez kimaradt, nem akartunk veszekedést.
Viszont két baba is születik jövőre, akiknek mi lennénk a keresztszülei, de ugye vadházasságban élők nem lehetnek...
szóval a kérdés, hogy mennyibe kerül? Kisváros, Baranya megye.
Ilyenkor el kell járni oktatásra is?
Köszönöm
köszi.
8as, nem ez volt a kérdés.
nem szeretem a feluletes embereket ezert irtam gondolkodjatok mar arra van a fejed.
ha csak kulsoseget latsz valamiben sok mindenben soha nem leszel boldog.
ha keresztszulo akarsz elnni azert tedd mert komolyan gondolod hogy hitre neveled a gyereket ne csak azert mert jo buli.
ha templomi eskuvot akarsz azert akard mert gyakorlod a hitet es hiszel benne az aldas kell a hazassagra. Ne csak azrt tedd mert keresztszulo akarsz lenni
Te tudsz szöveget értelmezni és gondolkodni??
" én amúgy is szerettem volna, csak párom anyja jehova, így a "rendes" lagzizáskor ez kimaradt, nem akartunk veszekedést. "
Nem ismered a papunkat. Nem tudod az okát. Akkor meg ne jelents már ki ilyet. És nem azon múlik mennyire tudom hitre nevelni azt a gyereket, hogy volt-e jegyesoktatásunk. Amennyiben szerinted igen, az már a te bajod.
Itt lezártam, nem szeretnék többet ezzel foglalkozni, vagy idegennek magyarázkodni.
Érdekes, rajtad kívül mindenkinek egyértelmű volt. Akkor kinek is kellene gondolkodni?
(Azt nem értem miért kell a keresztszülőséghez összeházasodni. Mi is keresztszülők vagyunk a párommal, pedig nem vagyunk házasok.)
Kell járni jegyesoktatásra, mivel gondolom az egyházi adót nem fizetitek így 25000 Ft a legtöbb helyen.
Nekünk azt mondta a pap, hogy az a feltétele, hogy az egyik keresztszülő római katolikus legyen.
Nálunk teóm és a barátja lesznek a keresztszülők ők nem házasok és még pár évig nem is tevezik.
Unokanővérem is keresztanyuka, pedig ő sem házas, ott a keresztapuka egy 15 év körüli fiú lett, értelemszerűen ő sem házas.
vadhazassag kijelentes hulyeseg Egy hazassagot ott kell kotni ahol a kor elvarja Isten nem a templomban lakik es soha sehol nem szerepel a bibliaban a templomi eskuvo!!!
Aki olvassa a bibliat tudja az eskuvo egyetlen feltetele hog ket szabad ember egyertelmuen tanuk elott nyilvanossan jelentse ki egy par lesznek ez a hazassag Isten elott.
ez ugyanugy csak nyomos okkal lehet felbontani pl hazassagtores
hát, akkor lehet, hogy csak a pénz miatt mondták.. mert aki házas, annak ugye egyházadó.
Amúgy egyedülállóak lehetnek, azzal nincs gond, csak jogilag mi már házasok vagyunk.
Mindenképp szeretnék templomit, szóval annyira nem is a keresztszülőség, csak ez miatt jött szóba, lett aktuális...
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!