Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő, igen vagy ne?
Figyelt kérdés
párom is és a családja is elég vallásos, templomba is járnak rendszeresen. én kicsit sem tartom magam vallásosnak. amiben én hiszek teljesen eltér a katolikus vallástól, nem voltam se elsőáldozó, se bérmálkozó mert már elsőáldozás után meguntam a pap prédikációját. viszont most h az esküvő elég sokszor előjön témaként elgondolkodtam. én hajlandó lennék vállalni mindent ami egy templomi esküvővel jár (az én esetemben elsőáldozás, bérmálás stb) annak ellenére h én soha nem voltam és nem is leszek vallásos. a páromért és a családjáért megtenném, mert szeretem. viszont amikor ezt a családomnak elmeséltem elég furcsán néztek rám. ők azon a véleményen vannak h ha én ennyire nem vagyok vallásos akkor ne is legyen templomi esküvőm. de nem mondhatom azt a páromnak h márpedig nem, mikor ez neki fontos. én nem zárkózok el a templomi esküvőtől, csak azért mert nekem nincs sok jelentősége. tudom h a párom nagyon boldog lenne tőle és ha ő bolog attól h a pap előtt is kimondjuk az igent akkor én nem akarom ezt elvenni tőle.2013. máj. 19. 23:34
1/25 anonim válasza:
szerintem ez nem kérdés, ha neked nem probléma, és a párod örülne neki, akkor legyen templomi esküvő is. Ezt kettőtöknek kell elsősorban eldönteni és te hajlasz rá, úgyhogy hajrá. sok boldogságot!
2/25 anonim válasza:
Igen szerintem ebben az esetben annak kell engedni aki nem válásos. Különben a Bibliában is az van, hogy nem baj ha a másik fél nem hívő addig amíg a másik felet nem akadályozza benne.
3/25 anonim válasza:
Ha a párodnak fontos, neked pedig nincs ellenedre, akkor inkább legyen.
4/25 anonim válasza:
Szerintem ez a ti közös döntésetek, nem a családé. A párodnak ez fontos, ha te úgy érzed, szeretnéd ezt megadni neki és nem okoz gondot neked, akkor szerintem semmi akadálya. Ha kettőtök közt ez nem probléma, akkor ne hagyd, hogy mások problémát gyártsanak belőle nektek.
5/25 anonim válasza:
Ha te nem zárkózol el, akkor nem értem mi itt a kérdés. Én teljes mértékben ateista vagyok, soha életemben nem voltam templomban még kiránduláskor sem, mert az nem az én helyem. Nem hiszek "Istenben", én előtte nem fogok megesküdni semmire. Szóval én teljes mértékben elzárkózok a templomi esküvőtől, viszont nem is tudnék olyan emberrel kapcsolatban élni, aki hisz ebben az egészben, és mondogatja nekem, hogy így Isten meg úgy Isten és majd a templomi esküvő. Na nem. Ateistaként ateista társam van és szerintem ez így korrekt. Én a te helyzetedben menekülnék, de ha te nem így érzel, akkor vállald be és kész.
6/25 anonim válasza:
Én sem vagyok vallásos és templomba sem járok értelemszerűen.
Azt megbeszéltétek, hogy a házasság után hogy lesz?
Azt írtad, a párod rendszeresen jár templomba. Most akkor, ha összeházasodtok ezt is elvárja tőled?
Én azért ezen elgondolkoznék. Megbeszéltétek ezt a témát?
7/25 anonim válasza:
Jaj miért várná el, ha eddig nem várta el. Nem kell túlzásba esni. Nekem is fontos a templomi esküvő nem a felhajtás miatt mert nekem a kéttanús esküvő is megfelel, és mégsem várnám el.
8/25 A kérdező kommentje:
Nem várta el tőlem eddig sem h menjek. Ha volt kedvem elkisértem, de ha nem akkor sem csinált belőle ügyet. Így fel sem merült az h esküvő utàn márpedig minden vasárnap kötelező mise.
2013. máj. 20. 00:08
9/25 anonim válasza:
Azért remélem, nagyon nem ijesztett meg az 5-ös és 6-os hozzászólás, normális (mondom normális!) kapcsolatban az ilyesmi nem lehet gond, nem korlátozza egyik ember a másikat és nem kényszeríti semmire, ez egyrészt a saját, másrészt több családtagom tapasztalata ebben a témában. Talán a két ilyen húzós kérdés vallásos és nem vallásos házasságában, hogy legyen-e templomi esküvő és majd a gyerek meg legyen-e keresztelve? A többiben (templomba járás, vallásgyakorlás) nem korlátozza és nem kényszeríti semmire egyik fél a másikat.
10/25 anonim válasza:
Nem vagytok egymáshoz illő pár, lesz még gondotok emiatt bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!