Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Így lehet templomi esküvőt tartani? Lent.
Hogy lehet református, ha nincs megkeresztelve???
Egyébként nekem is református templomban volt az esküvőm (én római katolikus vagyok, az exférjem református), szóval ez a része nem probléma. Szerintem nincs egyértelmű szabályozás, elég nagy az eskető pap szabadsága, tőle is függ, mit vállal el és mit nem. Annak idején a fiamat kb. tíz helyen nem akarták megkeresztelni, mert a második házasságomnál nem volt templomi esküvő, aztán az esztergomi Bazilikában azt mondta az atya, hogy "persze, hadd legyen Jézusnak eggyel több báránya!".
Köszönöm a válaszokat.
Nem rólam van szó, egy ismerősömnél van ez a szitu csak kíváncsi voltam.
Református esküvőnél is kell, hogy legalább az egyik fél reformátusnak legyen megkeresztelve. Ebben az esetben lehetne ref. esküvő, vagy akár ökumenikus is (akkor a katolikus pap is jelen van), de mivel egyikük sem református (már jogi értelemben), így nem lehet.
Katolikus esküvő lehet, és akkor a megkereszteletlen félnek sem kell megkeresztelkednie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!