Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyibe kerül a templomi esküvő?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyibe kerül a templomi esküvő?

Figyelt kérdés
Tavaly volt polgári. Most szeretnénk megkeresztelni a kisfiunkat, de a pap szerint nincs alapja a keresztelésnek, ha nem volt templomi esküvő. Igaza is van, csak mi ezt nem így terveztük. Abban maradtunk, hogy aznap lesz a keresztelő, amikor az esküvő. Viszont nem tudom, hogy illik-e megkérdezni a paptól, mennyibe kerül? Mert arról nem esett szó. Egyébként a keresztelő is pénzbe kerül???

2013. ápr. 30. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia!Nálunk 20000Ft-ot kell fizetni az egyházi esküvőért.
2013. ápr. 30. 19:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 2 éve 9000 Ft volt (katolikus). Úgyhogy szerintem változó. Nyugodtan meg lehet kérdezni a papról. A keresztelőt nem tudom, kell-e fizetni és mennyit érte.
2013. ápr. 30. 19:58
 3/8 anonim ***** válasza:

A keresztelő sákramentum, így ingyenes.

Nekünk 20 ezer forint volt a templomi esküvő, 5 ezer forint a kántornak a zenéért.

Az árak térségenként változóak, a helyi presbitérium szablya meg, ezért meg kellene kérdezned a paptól.

2013. ápr. 30. 20:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az esküvőért a legtöbb helyen kérnek valamit. Mi 2006-ban 26e-t fizettünk (ebbe benne volt a jegyesoktatás, díszítés, zene, ceremónia). Amúgy plébániafüggő.

A keresztelés ingyenes. Mi most fogjuk keresztelni a lányunkat, konkrétan rákérdeztem az atyánál az árra, mondta, hogy ingyenes. Ha gondolod dobhatsz valamennyit a perselybe.

Amúgy nálunk rá se kérdezett a templomi esküvőre (a fiunk keresztelésénél még kellett), még én kérdeztem, hogy azt nem írja fel? A mostani adatlapon már nincs is sor a templomi esküvőre (előttem töltötte ki az adatokat)

2013. máj. 1. 05:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk 35ezer Ft lett volna!
2013. máj. 1. 10:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Aztazeget! Én naív azt hittem, hogy ingyen van :(
2013. máj. 2. 05:25
 7/8 anonim ***** válasza:

A templomi esküvő nálunk 20ezer,de mivel kértünk díszítést is (virágok),kis szöveget a szülőknek,és az éneklő asszonyok is ott voltak énekelni,ezért 35ezer lett végül.

Viszont itt nem kell templomi esküvő a gyerek kereszteléséhez,a kisfiunk 3 éves,2 hónaposan úgy kereszteltk meg,hogy mi nem voltunk házasok,mi csak tavaly házasodtunk.

katolikusról írok

2013. máj. 2. 08:54
 8/8 A kérdező kommentje:

Mi is katolikusok vagyunk, de a pap köti az ebet a karóhoz. Tudom, hogy lehet úgy is, de nem nem szeretik ezek szerint. Ezért kérdeztem, de most már tuti nem lesz, csak keresztelő.

Köszi a válaszokat!

2013. máj. 3. 04:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!