Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő, igen vagy ne?
Utolsó fejtsd már ki ebből milyen gond lenne?
Én szüleim 30. éves házasok anyu válásos apu évente kétszer amikor a nagyszülőkért mondatunk misét megy be a templomba, és soha nem volt gond.
Ez olyan, hogy akkor aki szeret horgolni vagy a férfi halászni akkor csak olyan emberrel élhet aki szintén szeret, mert gond lesz belőle?
A házasság egymás elfogadásról is szól.
A templomi esküvővel nem jár az elsőáldozás és a bérmálkozás. Még csak az sem kell, hogy meg legyél keresztelve, elég ha csak a párod van.
Egyébként ez a szituáció elég fekete-fehér, kompromisszumot nem igazán lehet kötni, mert vagy van templomi esküvő vagy nincs. Más lehetőség nem nagyon van. Én vallásos vagyok, nekem a templomi esküvő nagyon fontos, sőt csak azt tartom házasságkötésnek, a polgári nekem csak egy papír. Viszont ha a párom nem lenne hívő, de miattam megtartanánk a templomi esküvőt, akkor nagyon hálás lennék neki, hogy megértette, hogy nekem ez mennyire fontos.
"nekem a templomi esküvő nagyon fontos, sőt csak azt tartom házasságkötésnek, a polgári nekem csak egy papír"
Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg.
"Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg."
Nem vagyok vallásos, bérmálkoztam ugyan, tehát papíron "teljes értékű katolikus" vagyok, de szerintem is a polgári csak egy papír, igazi szimbóluma a templominak van. Ha másért nem, hát hagyományápolásért szép dolog templomban is megesküdni. Szerintem becsülendő, hogy a kérdező hajlandó lenne erre.
"Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg."
Törvénytisztelő állampolgárnak tartom magam, tisztában vagyok azzal, hogy mi van a jogban, de attól még csak egy papír. Olyan mint egy szerződés. Nekem a házasság több, mint ami a jogokat magába foglal. Természetesen állami törvények szerint is házas szeretnék majd lenni (egyébként sajnálatos, hogy az állam nem fogadja el az egyházi házasságkötést is), épp ezért bemegyek a hivatalba majd szerda délelőtt farmerban, aláírok és viszlát, mert többet nem ér számomra. De ez már egy más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!