Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomi esküvő, igen vagy ne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomi esküvő, igen vagy ne?

Figyelt kérdés
párom is és a családja is elég vallásos, templomba is járnak rendszeresen. én kicsit sem tartom magam vallásosnak. amiben én hiszek teljesen eltér a katolikus vallástól, nem voltam se elsőáldozó, se bérmálkozó mert már elsőáldozás után meguntam a pap prédikációját. viszont most h az esküvő elég sokszor előjön témaként elgondolkodtam. én hajlandó lennék vállalni mindent ami egy templomi esküvővel jár (az én esetemben elsőáldozás, bérmálás stb) annak ellenére h én soha nem voltam és nem is leszek vallásos. a páromért és a családjáért megtenném, mert szeretem. viszont amikor ezt a családomnak elmeséltem elég furcsán néztek rám. ők azon a véleményen vannak h ha én ennyire nem vagyok vallásos akkor ne is legyen templomi esküvőm. de nem mondhatom azt a páromnak h márpedig nem, mikor ez neki fontos. én nem zárkózok el a templomi esküvőtől, csak azért mert nekem nincs sok jelentősége. tudom h a párom nagyon boldog lenne tőle és ha ő bolog attól h a pap előtt is kimondjuk az igent akkor én nem akarom ezt elvenni tőle.
2013. máj. 19. 23:34
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%
Ebből lesz aztán káosz a gyereknevelés során.
2013. máj. 20. 00:26
 12/25 anonim ***** válasza:
54%
Gratula, kedves 10/10-es. Mindezt öt mondatnyi emberismeretből sikerült leszűrnöd? :))) Igazán vérprofi vagy. Jó vénasszony/vénember lesz belőled.
2013. máj. 20. 00:26
 13/25 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó fejtsd már ki ebből milyen gond lenne?

Én szüleim 30. éves házasok anyu válásos apu évente kétszer amikor a nagyszülőkért mondatunk misét megy be a templomba, és soha nem volt gond.

Ez olyan, hogy akkor aki szeret horgolni vagy a férfi halászni akkor csak olyan emberrel élhet aki szintén szeret, mert gond lesz belőle?

A házasság egymás elfogadásról is szól.

2013. máj. 20. 00:27
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem az utolsó hanem a 10-es.
2013. máj. 20. 00:28
 15/25 anonim ***** válasza:
70%

A templomi esküvővel nem jár az elsőáldozás és a bérmálkozás. Még csak az sem kell, hogy meg legyél keresztelve, elég ha csak a párod van.

Egyébként ez a szituáció elég fekete-fehér, kompromisszumot nem igazán lehet kötni, mert vagy van templomi esküvő vagy nincs. Más lehetőség nem nagyon van. Én vallásos vagyok, nekem a templomi esküvő nagyon fontos, sőt csak azt tartom házasságkötésnek, a polgári nekem csak egy papír. Viszont ha a párom nem lenne hívő, de miattam megtartanánk a templomi esküvőt, akkor nagyon hálás lennék neki, hogy megértette, hogy nekem ez mennyire fontos.

2013. máj. 20. 00:40
 16/25 anonim ***** válasza:
39%

"nekem a templomi esküvő nagyon fontos, sőt csak azt tartom házasságkötésnek, a polgári nekem csak egy papír"

Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg.

2013. máj. 20. 01:33
 17/25 anonim ***** válasza:
41%

"Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg."

Nem vagyok vallásos, bérmálkoztam ugyan, tehát papíron "teljes értékű katolikus" vagyok, de szerintem is a polgári csak egy papír, igazi szimbóluma a templominak van. Ha másért nem, hát hagyományápolásért szép dolog templomban is megesküdni. Szerintem becsülendő, hogy a kérdező hajlandó lenne erre.

2013. máj. 20. 02:00
 18/25 anonim ***** válasza:
22%
A 10-nek igaza van. Gyorsan fussatok szét.
2013. máj. 20. 04:19
 19/25 anonim ***** válasza:

"Azt hogy te mit tartasz valódinak az egy dolog, a hivatalos törvényes a lényeg."

Törvénytisztelő állampolgárnak tartom magam, tisztában vagyok azzal, hogy mi van a jogban, de attól még csak egy papír. Olyan mint egy szerződés. Nekem a házasság több, mint ami a jogokat magába foglal. Természetesen állami törvények szerint is házas szeretnék majd lenni (egyébként sajnálatos, hogy az állam nem fogadja el az egyházi házasságkötést is), épp ezért bemegyek a hivatalba majd szerda délelőtt farmerban, aláírok és viszlát, mert többet nem ér számomra. De ez már egy más téma.

2013. máj. 20. 10:42
 20/25 anonim ***** válasza:
HA nem vagyok vallásos és nem is érdekel, akkor kicsit képmutatónak tartom a templomi esküvőt. A barátom meg van keresztelve, de nem gyakorolja a vallását, felmerült, hogy esetleg majd lesz templomink, de én mondtam, hogy nekem nem az tuti.
2013. máj. 20. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!