Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvő, igen vagy ne?
Valaszolj egy kerdesregel jar.
Hajlando vagy az egyhaz osszes parancsat betartani pl hazastarsi huseg gyerekek vallasos nevelese a vasarnapi mise a napi kozos ima.
Mert ha ehez az emberhez mesz bizony ezzel jar egy katolikus igazi esku.
Egy kereszten hazassag nagyon sok kotelezetseggel jar. Ha a ferjedet ebben hatraltatod akkor nem lessz boldog ember es ez a te hibad lessz.
KÉRDEZŐ!
Neked nem kell sem elsőáldoznod, sem bérmálnod. Ha a párod csak megkeresztelve lenne, te pedig még keresztelve sem, akkor is házasodhatnátok a templomban. Az egy, ami kell, az majd a jegyesoktatás.
Én belemennék a helyedben.
Itt elolvashatod a szabályokat, le van írva, hogy mi a teendő valláskülönbség esetén:
én sem szeretem az egyházat. nem vagyok ateista, egyszerűen az egyháztól fordul fel a gyomrom.
de ha neked nem gond, és a párodnak ez fontos, akkor szerintem tedd meg a kedvéért.
amúgy nem kell bérmálkoznod, sem elsőáldoznod, sem semmit.
az egyik barátunk megkeresztelve sem volt, katolikus esküvő volt. a pap azt mondta, ha befizeti utólag az egyházadót, aláír egy papírt, h leendő gyermekeiket katolikusnak keresztelik és ad zsebbe 50 ezret, akkor mehet az esküvő.
na, többek között az ilyenekért fog el az undor az egésztől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!