Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomi esküvő, igen vagy ne?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomi esküvő, igen vagy ne?

Figyelt kérdés
párom is és a családja is elég vallásos, templomba is járnak rendszeresen. én kicsit sem tartom magam vallásosnak. amiben én hiszek teljesen eltér a katolikus vallástól, nem voltam se elsőáldozó, se bérmálkozó mert már elsőáldozás után meguntam a pap prédikációját. viszont most h az esküvő elég sokszor előjön témaként elgondolkodtam. én hajlandó lennék vállalni mindent ami egy templomi esküvővel jár (az én esetemben elsőáldozás, bérmálás stb) annak ellenére h én soha nem voltam és nem is leszek vallásos. a páromért és a családjáért megtenném, mert szeretem. viszont amikor ezt a családomnak elmeséltem elég furcsán néztek rám. ők azon a véleményen vannak h ha én ennyire nem vagyok vallásos akkor ne is legyen templomi esküvőm. de nem mondhatom azt a páromnak h márpedig nem, mikor ez neki fontos. én nem zárkózok el a templomi esküvőtől, csak azért mert nekem nincs sok jelentősége. tudom h a párom nagyon boldog lenne tőle és ha ő bolog attól h a pap előtt is kimondjuk az igent akkor én nem akarom ezt elvenni tőle.
2013. máj. 19. 23:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ha a párod katolikus, akkor neki mindenképpen kell templomi esküvő, különben pl. nem fekhet le veled az egyház parancsa szerint. Ezért is engedi meg az egyház, hogy úgy házasodjatok össze, hogy nincs mindkét fél megbérmálva. Tehát neked sem kell bérmálkoznod, ha teljesen ateista vagy egészen más vallású lennél, akkor is össze tudnátok házasodni.
2013. máj. 20. 11:23
 22/25 anonim ***** válasza:

Valaszolj egy kerdesregel jar.

Hajlando vagy az egyhaz osszes parancsat betartani pl hazastarsi huseg gyerekek vallasos nevelese a vasarnapi mise a napi kozos ima.

Mert ha ehez az emberhez mesz bizony ezzel jar egy katolikus igazi esku.

Egy kereszten hazassag nagyon sok kotelezetseggel jar. Ha a ferjedet ebben hatraltatod akkor nem lessz boldog ember es ez a te hibad lessz.

2013. máj. 20. 12:00
 23/25 anonim ***** válasza:

KÉRDEZŐ!

Neked nem kell sem elsőáldoznod, sem bérmálnod. Ha a párod csak megkeresztelve lenne, te pedig még keresztelve sem, akkor is házasodhatnátok a templomban. Az egy, ami kell, az majd a jegyesoktatás.

Én belemennék a helyedben.

2013. máj. 20. 19:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Itt elolvashatod a szabályokat, le van írva, hogy mi a teendő valláskülönbség esetén:

[link]

2013. máj. 20. 21:37
 25/25 anonim ***** válasza:

én sem szeretem az egyházat. nem vagyok ateista, egyszerűen az egyháztól fordul fel a gyomrom.

de ha neked nem gond, és a párodnak ez fontos, akkor szerintem tedd meg a kedvéért.

amúgy nem kell bérmálkoznod, sem elsőáldoznod, sem semmit.

az egyik barátunk megkeresztelve sem volt, katolikus esküvő volt. a pap azt mondta, ha befizeti utólag az egyházadót, aláír egy papírt, h leendő gyermekeiket katolikusnak keresztelik és ad zsebbe 50 ezret, akkor mehet az esküvő.

na, többek között az ilyenekért fog el az undor az egésztől...

2013. jún. 10. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!