Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Melyik "utat" válasszam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik "utat" válasszam, mostt egy kis, gyors, kétszemélyes esküvő, vagy sok év várakozás után a nagy álomlagzi?

Figyelt kérdés

Párommal 2,5 éve vagyunk együtt,nagyon szeretjük egymást. Van egy 6 hónapos kislányunk.Már 1,5 éve megkérte a kezemet.

Aztán elkezdtük szervezni az esküvőt, de már annyira szerettnk volna babát, hoyg megpróbáltuk összehozni,és gondoltuk ha sikerül akkor a baba fontosabb,mint az esküvő.

De mostmár mindketten nagyon szeretnénk, ha összeházasodhatnánk.

NEKI,mindegy milyen esküvőnk lesz, a részleteket nem tartja fontosnak,csak magát a tényt,hogy összeházasodunk. Én gyermekkorom óta naaagy hagyományos lakodalmat szeretnék,szép fehér ruhával,sátorban,mulatós zenével.

Csakhogy, erre jelenleg nincs pénzünk, és várhatóan pár évig nem is lesz (szeretnénk ugyanis elköltözni a csöppke lakásunkból,nem férünk el a gyerekkel).

Valamelyik nap,szóba került,hogy fussunk be az hivatalba, és egyszerűen csak házasodjunk össze mindenféle felhajtás nélkül.

Én is nagyon szeretném, már talán ezt is bevállalnám,csak hogy férj és feleség legyünk.A kérdés csak az hogy megbánnám-e,hogy nem volt olyan esküvőm,mint amilyenről mindig is álmodtam? (Az nem megoldás,hogy legyen most ilyen aztán majd ha lesz pénz akkor egy nagyobb, mert én egyszer csinálok esküvőt, utána az már nem olyan).

De! Ha meg azt választom hogy kivárom azt amíg rendes,megálmodott esküvőnk lehet,akkor ahoz olyan sokat kell várni (hacsak nem szakad ránk hirtelen a lottó 5ös),hogy félek már sosem lesz akkor esküvő.Mert ha tavasszal el tudunk költözni, az totál lenulláz minket, aztán akkor ha megvan a nagyobb ház akkor szeretnénk még egy babát vállalni,hogy együtt nőjenek.

(Plusz járok főiskolára is, most kezdtem el a baba mellett,és azt is be kell még fejeznem.)

Szóval ha most tavasszal nem vállalom a kis szerény 2 fős összeházasodást,akkor még egy 5-6 évig tuti nem lesz nagy lakodalom.

Mit tegyek?

2009. nov. 12. 21:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim válasza:
100%

Elmondom a miénket.

Télen esküdtünk, mert ilyenkor olcsóbb és egyszerűbb. Sajnos szombati napra nem vállalt minket az anyakönyvvezető, így a polgárit pénteken ejtettük meg, műszak után, délben. Se pezsgőt, se verset, se virágot, se beszédet nem kértünk. Az egész szertarzás kb 10 percig tartott, szülők, testvérek és tanúk voltak jelen - de egyszerűen gyönyörű volt, és így is ünnepélyes. 0 Ft-ba került. :-) Utána egy közeli étteremben mindannyian (12-en) megebédeltünk 30 ezer forintért.

Na, ez egy kis esküvő példája.

Másnap volt a templomi esküvő és az éttermi lagzi 70 főre. Rengeteg mindent magunk csináltunk, semmi felesleges pompa nem volt, mégis emlegeti ezt az estét azóta is mindenki. Feledhetetlen nap volt, ha még egyszer kellene élnem, akkor is pont ilyet akarnék. :-) Ennek a napnak a költsége 1M Ft volt. A meghívóban utaltunk rá, hogy a háztartásban már mindenünk megvan, most nászútra gyűjtünk. A legtöbben megértették a célzást, és pénzt adtak ajándékba, ki mennyit tudott, aki pedig ajándékot szeretett volna adni, az előre érdeklődött a szülőknél, hogy mire lenne szükségünk. A nászajándékokból nagyrészt visszajött az esküvői költség, így 250 ezerbe került az álomlagzi, amiről gyerekkorom óta álmodtam.

Azaz egy nagy lagzira is lehet esélyetek, akár most is. Esküvős fórumokon rengeteg ötletet, tippet találsz, hogy hogyan csökkentheted a költségeket úgy, hogy ne menjen a minőség rovására.

2009. nov. 13. 09:29
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ez minden vágyad, akkor ne foszd meg magadat tőle. Én , ha erre vágynék, akkor előbb biztos úgy csináltam volna, hogy a bazi nagy álomesküvővel kezdek, és utána jöhet minden más, lakás, gyerek,...mert szerintem így az igazi. Most már ott a gyerek, lesz nagyobb lakás, aztán a a második gyerek...Nem ismerem az anyagi helyzeteteket, de egy lakáshitelt általában nem olyan könnyű kifizetni, általában hosszú évekre szóló , leterhelő projekt, a gyerekek meg csak egyre többe fognak kerülni, a jövőbe senki sem lát bele, hogy mennyire jól fizető melója lesz blabla...Szóval ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha vársz a nagy habos-babossal, akkor lehet, hogy soha nem fog rá sor kerülni, elsősorban anyagi okok miatt, hiszen a terveitek igen sok pénzbe kerülnek, és az álomesküvőre az elmondásod szerint most se futja. Ezt z összeget meg később a családodtól kellene elvenned, kérdés, lesz-e miből. Az évek meg múlnak, nem tudom a korodat, de valljuk be őszintén, az ilyen királylányos esküvők lányoknak valók, egy öregedő menyasszony már inkább komikusan fest az ilyen hacacáré közepén (bocsi mindenkitől, akit ez esetleg bánthat) Szerintem, ha ez minden vágyad, akkor áldozzatok rá most, amíg meg pici a gyereketek, elfértek a kicsi lakásban is, elvégre valami kompromisszumot kötni kell. És lehet, h a házvásárlást se kell annyira elnapolni, elvégre nem üres kézzel szoktak a vendégek az esküvőkre menni, ha finoman jelzitek, hogy a huszadok kávéfőző helyett inkább az árával járuljanak hozzá a boldogságotokhoz, akkor még vissza is jöhet az ára 6egy része.
2009. nov. 13. 11:51
 33/42 anonim ***** válasza:
63%
sokan írják azt azért jó a nagy esküvő mert az az egy nap csak a mennyaszonyról szól és milyen jó neki.De szerintem szegény az a nő aki egy életre választ magának párt és csak egy nap jut neki belőle.Inkább szeliden de határozotan vívja ki magának az élete minden napján a figyelmet,hogy ne csak egy mosogató csutak legyen 10 év házasság után.SZERINTEM sokan csak azért mennek férjhez a mai világban metr vonza őket a nagy felhajtás.(tudom ez nem egy ilyen eset)csak amikor már túl vannak rajta elkezdődik a milett volna ha......és 100 másik helyet tudnátok annak a pénznek.de akkor már késő kidobott pénz!
2009. nov. 13. 12:03
 34/42 anonim ***** válasza:
73%

Utolsónak: azért dudod, van annak súlya és értelme, hogy mindekit összecsődítesz, aki neked fontos, hogy tanúk előtt kötelezd el magadat a párod mellett.

És nagyon jó érzés egyszer az életben a legszebbnek lenni, átélni, milyen, amikor mindenki benneteket ünnepel. Ez egy ünnep, egy egyszeri ünnep, az ünnepeket pedig sohasem szabad lebecsülni.

Egyikünk sem bulizós, és lett volna hova tenni azt a 1M forintot, amibe a lagzi került, hiszen épp felújítjuk a házat. Mégsem merült fel egyikünkben sem, hogy ne legyen lagzi, ne legyen esküvő. A férjem utál táncolni a szó szoros értelmében, és mégis ragaszkodott hozzá, hogy ne csak egy vacsora legyen, amiről 9-kor már elszivárognak a vendégek. Igenis megéri örülni annak, hogy új család született!

2009. nov. 13. 12:21
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
kedves válaszomra válaszoló! sajnálom ha beletiportam a lelki világodba én nem írom le azokat akik vágynak erre a nagy esküvőre. Én nem azt mondtam hogy ez hiba és azt is odaírtam hogy szerintem van így.Ez csak arra jó hogy akérdezőt még jobban összezavarjuk a már amúgy is nagy zavarát.Én nem akartam bántani senkit és elnézést kérek.Sosem gondoltál bele hogy a házon mennyi mindent lehetett volna annyi pénzböl csinálni?Ha nem,akkor tényleg megérte a nagy lagzi,de az én véleményem nem változott.
2009. nov. 13. 12:47
 36/42 anonim ***** válasza:

Te jó ég , 1 M forintot kiadni?! És csorgó nyállal lesni h a vendégek adományából kijön-e a lagzi?

Igen van értelme nagy lakodalomnak ha van bőven pénzed. Ha nincs , akkor inkább egy szűk körűt csinálj most és ha egyenesbe jöttök egy nagyobb szabásút. Gyerek , iskola sokkal fontosabb mint egy parti.

2009. nov. 14. 00:40
 37/42 anonim ***** válasza:
42%

kérdező!

hogy döntesz végül? vagy még nem tudod?

2009. nov. 16. 07:37
 38/42 A kérdező kommentje:

A 13-i 08:21-es hozzászólónak üzenem, hogy köszönöm az "értékes hozzászólást". Bizonyára nagyon tudod, mennyire nőttem fel. Neked tán nincsenek vágyaid?

Azt hiszem nem ismerjük egymást,úgyhogy kikérem magamnak hogy ítélkezz vagy akár véleményt mondj rólam!

Mindenki másnak köszönöm amiket írtatok.

Úgy gondolom,hogy valószínűleg nem lesz kislagzi,hiszen eddig is megvoltunk nélküle,eztán is megleszünk, és jelenleg fontosabb dolgaink vannak ennél, ráadásul engem zavarna, ha most tartanánk kis lagzit később nagyobbat. A később megtartott templominak az az élménye veszne el hogy hivatalosan már rég házasok lennénk....

2009. nov. 16. 14:05
 39/42 A kérdező kommentje:

Azt pedig elfelejtettem,hogy mindenki válaszát pozitívan értékeltem (hisz itt nincs rosz válasz),kivéve azt az egyet aki engem próbált minősíteni és nem a kérdésre válaszolt.

(Bár nyílván ez őt úgysem érdekli,hiszen akkor nem írna ilyen stílusban...)

2009. nov. 16. 14:16
 40/42 anonim ***** válasza:
42%
"Az évek meg múlnak, nem tudom a korodat, de valljuk be őszintén, az ilyen királylányos esküvők lányoknak valók, egy öregedő menyasszony már inkább komikusan fest az ilyen hacacáré közepén" Akárki írta nem szép dolog volt így lealacsonyítani a mennyasszonyokat!!!Kikérem magamnak a kislányos kifejezést is hiszem 27évesen mentem férjhez!!!Ha van egy ilyen véleményed azt magadban tartsd inkább,mert sztem ez nem csak a "kislányoknak"bántó.Most ennyi erővel mi is mondhatnánk h te meg egy begyöpösödött öreglány vagy aki elzárva él a civilizáscótól.ÉS AKKOR ÉN IS ÍRHATOM MINT TE ZÁRÓJELBE (bocs ha ez vkinek bántó)
2009. nov. 17. 10:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!